Προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις Β. Μεϊμαράκης: Ακολουθούμε τον μεσαίο δρόμο

Προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις Β. Μεϊμαράκης: Ακολουθούμε τον μεσαίο δρόμο

Η κριτική προς την κυβέρνηση και ο προσδιορισμός -για άλλη μια φορά- του πολιτικού στίγματος της ΝΔ στον μεσαίο χώρο ηταν τα κεντρικά σημεία της ομιλίας Μεϊμαράκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων για παραμονή την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους έξι μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις.

«Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μέρες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης. 

» Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης. Τώρα πάμε σε ύφεση. Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.

Αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Eμείς θα ξαναδώσουμε λουλούδια στην Πρόεδρο της Βουλής,εάν χρειαστεί. Εκείνη να κοιτάξει πώς συμπεριφέρεται».

«Οι πολίτες έχουν ευθύνη»

«Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης», είπε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. 

«Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες», ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκης η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό. «Δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος. Είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Σχεδιάζουμε πολιτικές για την ανάταση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μεσαίος δρόμος

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος. «Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο, του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων. Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να συνδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε, προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί φαίνεται ισχυρός  δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Γιατί φαίνεται ισχυρός δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Του Γιάννη ΜαγκριώτηΟ πρώτος λόγος είναι ο φόβος της...

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα  για ανασφάλιστα ΙΧ, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ -Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα για...

Νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για...

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών...

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών...

Σε αναμονή για το  πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις επιχειρήσεις»  - Μέχρι τις 15 Μαΐου ανοιχτή η πλατφόρμα για «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι»

Σε αναμονή για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις...

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επιδότησης...

“Έφυγε” η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

“Έφυγε” η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76...

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας...

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο ...

Τουριστική προβολή στο Κάιρο και στη Λευκωσία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τουριστική προβολή στο Κάιρο και στη Λευκωσία από την...

Με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο...

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και Εθνικό Μητρώο Υποδομών: Tο ΤΕΕ πρωτοστατεί στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και Εθνικό Μητρώο Υποδομών: Tο...

Η βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας προϋποθέτει την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...