Εργατικό Κέντρο  Νάουσας και εργαζόμενοι της ΕΤΑ: Να παραμείνει ο Άγιος Νικόλαος στα χέρια του δήμου και των δημοτών

Εργατικό Κέντρο Νάουσας και εργαζόμενοι της ΕΤΑ: Να παραμείνει ο Άγιος Νικόλαος στα χέρια του δήμου και των δημοτών

Κάλεσμα στους δημότες της Νάουσας απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΤΑ Α.Ε, να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης  25 Αυγούστου, υπερασπιζόμενοι την θέση να παραμείνει το ξενοδοχείο στα χέρια του δήμου και των δημοτών. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ο κος Δήμαρχος συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την τύχη της ΕΤΑ Δ.Ν. ΑΕ ΟΤΑ, την γνωστή σε όλους ΔΕΤ.

Ο κ. Δήμαρχος, ως πρόεδρος της επιχείρησης, περί τα μέσα Μαρτίου και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι από την 1η Απριλίου 2015 κλείνει τα τμήματα του Εστιατορίου και του Καφέ  επειδή τα θεωρούσε μη κερδοφόρα. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της επιχείρησης θα τεθεί σε καθεστώς εκ’ περιτροπής εργασίας, όντας απλήρωτο επί σειρά μηνών και ενώ είχε υποστεί την ίδια διαδικασία και τα προηγούμενα χρόνια. Μετά από αυτές τις ενέργειες και αφού επί της ουσίας ο κ. Δήμαρχος ποτέ μέχρι τότε δεν ασχολήθηκε και δεν  παρουσίασε κάποιο σχέδιο εξυγίανσης και ανάκαμψης της επιχείρησης, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μέρος του προσωπικού προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, ασκώντας νόμιμο δικαίωμά του.

Αύριο, στις 31 Αυγούστου κλείνει και το ξενοδοχείο «Βέρμιον». Η τύχη του ¨Αγίου Νικολάου¨ άγνωστη όπως και η τύχη των 29 εργαζόμενων και των οικογενειών τους οι οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, απλήρωτοι, άνεργοι μετά από   15 έως 30 χρόνια προϋπηρεσίας, σε ηλικίες απαγορευτικές για την επανένταξη στην αγορά εργασίας και βεβαίως ανασφάλιστοι.

Δεν γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής. Αυτό που γνωρίζουμε όμως και σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας είναι τα παρακάτω:

1.Διεκδικούμε ο Αγιος Νικόλαος να παραμείνει στα χέρια του Δήμου και των Δημοτών. Ούτε σπιθαμή γης, ούτε τετραγωνικό μέτρο δεν δεχόμαστε να περάσει σε χέρια τρίτων.

2.Διεκδικούμε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται στον φυσικό και αληθινό επί τριάντα χρόνια  εργοδότη τους που δεν είναι άλλος από τον Δήμο Νάουσας. Οι άνθρωποι που παρήξαν πλούτο γι ’αυτή την πόλη να έχουν ισότιμη μεταχείριση με όλους τους εργαζόμενους των Ν.Π.Δ.Δ & Ν.Π.Ι.Δ. , να μεταφερθούν στο Δήμο και να συνεχίσουν να εργάζονται και να παράγουν, όπως έκαναν όλα τα χρόνια, να μην οδηγηθούν στην καταστροφή 29 οικογένειες.

Στα παραπάνω δίκαια αιτήματά μας, σας καλούμε όλους  να συμπαρασταθείτε, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου, των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

 

Στις 25 Αυγούστου, στις 2 το μεσημέρι, να είμαστε όλοι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ   &        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑ Δ.Ν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...