Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πρώτο πεντάμηνο λειτουργίας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Βέροιας: Μπούρτσου: Σώζονται ζωές!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στο πρώτο πεντάμηνο λειτουργίας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του νοσοκομείου Βέροιας: Μπούρτσου: Σώζονται ζωές!

«Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου Βέροια σώζονται ζωές», σημείωσε με έμφαση η διοικήτρια του νοσοκομείου Ημαθίας Αναστασία Μπούρτσου, παρουσιάζοντας το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου τα εντυπωσιακά στοιχεία των πρώτων 5 μηνών λειτουργίας του εργαστηρίου της καρδιολογικής κλινικής. Παρόντες στη συνέντευξη ο διευθυντής της κλινικής Γιάννης Βογιατζής και ο επεμβατικός καρδιολόγος Αντώνης Ντάτσιος.

 

Με βάση με τα στοιχεία που παρατέθηκαν, στο πρώτο πεντάμηνο της λειτουργίας του εργαστηρίου έγιναν 206 διαγνωστικές στεφανιογραφίες και (από 17 Αυγούστου) 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις, νούμερα αρκούντως θεαματικά και ενθαρρυντικά για μια νεοσύστατη μονάδα. Σύμφωνα με την κ. Μπούρτσου, το αιμοδυναμικό εργαστήριο αγκαλιάστηκε θερμά από τους πολίτες της περιοχής, απέκτησε (παρά τον πόλεμο και τις αμφισβητήσεις, όπως είπε) φήμη για την ποιότητα των υπηρεσιών και την ταχεία εξυπηρέτηση (σε αντίθεση με τις δίμηνες λίστες αναμονής άλλων νοσοκομείων), ξεπερνώντας τα όρια της Ημαθίας και δεχόμενο ασθενείς από διάφορες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας (Κοζάνη, Κατερίνη, Έδεσσα, Βόλος, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη κ.α.)

Η διοικήτρια του νοσοκομείου δεν έκρυψε την πίκρα της για την οικονομική κατάσταση στη χώρα και ειδικά στην υγεία, που δεν επιτρέπει στο αιμοδυναμικό εργαστήριο να αποτελέσει μια σοβαρή επένδυση για το νοσοκομείο ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί και οι ανάγκες του προς όφελος των ασθενών. Παρά ταύτα σχολίασε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με στήριξη του εργαστηρίου και προσπάθεια να καταστεί ένας πόλος υπηρεσιών υγείας για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία σε 24ωρη βάση, αρκεί να υπάρξουν οι απαραίτητες προσλήψεις επεμβατικών καρδιολόγων.

Τέλος η διοικήτρια παρουσίασε με ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες τούς δύο συνεργάτες της γιατρούς του εργαστηρίου κ.κ. Βογιατζή και Ντάτσιο, εξαίροντας την προσπάθεια και το έργο που επιτελούν μαζί με το τεχνικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις ελλείψεις. Για τον κ. Βογιατζή τόνισε ότι είναι γνωστός ο αγώνας του (όχι χωρίς προσωπικό κόστος) για την οργάνωση και λειτουργία του αιμοδυνανικού, ενώ για τον κ. Ντάτσιο εστίασε στο εξαιρετικό βιογραφικό του ευχόμενη να παραμείνει και μετά το τέλος της σύμβασής του στη μονάδα.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βογιατζής εστίασε με τη σειρά του στη σημαντική από την πρώτη μέρα συμβολή της κ. Μπούρτσου στην επίτευξη του έργου, τη συμβολή των πρώην διοικητή και ΥΠΕάρχη κ.κ. Χατζηδημητρίου και Ζηλίδη, αλλά και της δωρήτριας κ.  Σάκκα. Σημείωσε ότι το αιμοδυναμικό έχει γίνει ήδη εκπαιδευτικό κέντρο με την επίσκεψη γιατρών από άλλες περιοχές, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη που παρέχουν κορυφαίοι γιατροί (μίλησε για τον κ. Σιάνο του ΑΧΕΠΑ) στην εκπαίδευση του προσωπικού του εργαστηρίου.

 

Μιλώντας για τον κ. Ντάτσιο ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή και πολυτέλεια για τη Βέροια η παρουσία ενός τέτοιου επιστήμονα, ελπίζοντας η Πολιτεία να αναγνωρίσει το έργο του και να τον μονιμοποιήσει. Τέλος εξέφρασε ευχαριστίες για τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα και αυτή που θα συνεχιστεί, ζητώντας στήριξη και συμπαράσταση από τις τοπικές αρχές, ηθική ή υλική.

 

Στις εμπειρίες του από το εξωτερικό, αλλά και στην οργανωμένη δουλειά του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που έφερε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σήμερα μια καλή ομάδα, στάθηκε με τη σειρά του ο κ. Ντάτσιος, χαρακτηρίζοντας το αιμοδυναμικό της Βέροιας μια διέξοδο του κόσμου σε θέματα κόστους και χρόνου σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως οι καρδιοπαθείς, ο χρόνος αναμονής των οποίων σε άλλα αιμοδυναμικά ίσως αποβεί μοιραίος. Τόνισε επίσης ότι το μηχάνημα του στεφανιογράφου του νοσοκομείου Βέροιας είναι αυτή τη στιγμή το πιο σύγχρονο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε με τη σειρά του να εκθειάσει τη διοικήτρια για την έμπρακτη στήριξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...