Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας “Φωτιά” άναψε πάλι η κόντρα ΔΗΠΕΘΕ - ΚΕΠΑ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας “Φωτιά” άναψε πάλι η κόντρα ΔΗΠΕΘΕ - ΚΕΠΑ

Και πάλι ένταση και υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη, στο θέμα της κόντρας ΔΗΠΕΘΕ-ΚΕΠΑ, εξ αφορμής τοποθέτησης του προέδρου του πρώτου Νίκου Μαυροκεφαλίδη στην προηγούμενη συνεδρίαση και επιστολής στον τύπο από τον διευθυντή της δεύτερης την επόμενη μέρα. Το ζήτημα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρκούλης, Γουλτίδης και Ελευθεριάδου, με κορύφωση όταν τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ.

«Ξενίζει αυτή η δημόσια αντιπαράθεση. Υπάρχει ανικανότητα από τον δήμαρχο να διευθετήσει τη συγκεκριμένη διαφορά, στην ίδια παράταξη και στον ίδιο χώρο πολιτισμού. Πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στις υποδομές του Χώρου Τεχνών» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας να υπάρξει τοποθέτηση από τους επικεφαλής και ο δήμαρχος να συντονίσει τις δύο δράσεις. «Να μην αποτελέσει ακόλουθο άλλων ΔΗΠΕΘΕ αυτό της Βέροιας», είπε κλείνοντας.

Για άπραγη δημοτική αρχή στις δηλώσεις Καμπούρη μίλησε η κ. Ελευθεριάδου. «Απορώ που δεν δόθηκαν απαντήσεις για το θράσος του», σημείωσε, ενώ επίπληξη του υπαλλήλου ζήτησε ο κ. Γουλτίδης. «Τη μία μέρα ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και την επομένη ο υπάλληλος ασκούσε πολιτική στον πολιτισμό. Προσωπικά θίγομαι», τόνισε ο σύμβουλος της μειοψηφίας.

Τον λόγο πήρε στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης. «Θέση μου είναι τα προβλήματα να τα λύνουμε με διάλογο. Για την ΚΕΠΑ καλό είναι να χτυπάνε εμένα. Δική μου είναι η τελική απόφαση και η πολιτική ευθύνη. Αν αντιληφθώ ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, θα έχω άλλη επιλογή. Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα η έκφραση άποψης με επιστολή. Έχει συγκεκριμένη άποψη για τα ΔΗΠΕΘΕ εδώ και πολύ καιρό ο συγκεκριμένος υπάλληλος, αν και διαφωνώ με τις επιστολές. Μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα είναι η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας χάρις στην αυτοθυσία των υπαλλήλων, που είναι ελάχιστοι και λειτουργούν με εξαντλητικά ωράρια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ.

«Δεν καλύπτει την αθλιότητα ο αγαπητός συνάδελφος Γιώργος» τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μαυροκεφαλίδης. «Μας λέει αργόσχολους και ασήμαντους στην επιστολή του ο υπάλληλος. Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Τι παραπάνω κάνει από κάθε εργαζόμενο και βγάζει αυτή τη χολή; Αισθάνομαι προσβεβλημένος. Όχι καμπούρηδες στην καμπούρα μας!» τόνισε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ για να ακολουθήσει ο κάτωθι διάλογος:

Σοφιανίδης. Δεν δικαιολόγησα ούτε την επιστολή ούτε τον τίτλο του υπαλλήλου…

Μαυροκεφαλίδης: Δεν τη σχολιάσατε όμως; Υψηλή πολιτική κάνετε;

Σοφιανίδης: Δεν θέλω να έλθω σε δημόσιο διάλογο μαζί σας…

Μαυροκεφαλίδης; Δεν μπορείτε. Σας προκαλώ!

Σοφιανίδης: Με διάλογο λύνονται όλα…

Μαυροκεφαλίδης: Τον είδα τον διάλογο 15 μέρες τώρα…

Παίρνοντας τον λόγο επί του θέματος ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. «Μπορεί να υπάρχουν και κακές συμπεριφορές καμιά φορά. Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είναι τόσο δραστήριος που θα μπορούσε να γεμίσει κάθε μέρα τη Στέγη. Ωστόσο είναι ετεροβαρής η σχέση μεταξύ ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ, με το δεύτερο να έχει μόνο έναν υπάλληλο («δεν είναι ακριβές», απάντησε ο κ. Μαυροκεφαλίδης)», είπε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι είχε επαφή με τους κ.κ. Μαυροκεφαλίδη και Καμπούρη για το θέμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δάφνη Δημ. Μελιοπούλου σε ηλικία 63...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Μ. Δευτέρα 29...

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...