Νηνεμία αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Νηνεμία αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Μια από τις ηπιότερες συνεδριάσεις των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29ης Φεβρουαρίου, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Χαρακτηριστικό της «νηνεμίας» ότι  η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση περιορίστηκε σε μόλις μια ώρα. Αναφορικά δε με την ένταση του προηγούμενου έκτακτου συμβουλίου για το ζήτημα της μεταφοράς του δημαρχείου, ο πρόεδρος του σώματος  κ. Αποστόλου, ζήτησε συγνώμη από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Ρίζο για το αυστηρό τόνο της φωνής του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να επικρατεί.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος

Την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος της πόλης, ανήγγειλε στο σώμα, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

 

Συγχαρητήρια στον «Φίλιππο»

Ο κ.Κουτσογιάννης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην  ομάδα χάντμπολ του «Φιλίππου» τονίζοντας ότι η επιτυχία αυτή αποτελεί τιμή για όλη την Ημαθία. Συγχαρητήρια έδωσε και ο πρόεδρος της ΛΑΣ Γιώργος Καρστιούνης.

 

Δάνειο για την αποπληρωμή των χρεών των δημοτικών επιχειρήσεων

Τις δυσκολίες του εγχειρήματος μετάταξης των υπαλλήλων της τέως δημοτικής επιχείρησης ΕΤΑ (ξενοδοχείο Βέρμιο) στον δήμο, εξέφρασε ο κ. δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διχογνωμία ακόμη και εντός του υπουργείου Εσωτερικών για τη σύνταξη της τροπολογίας. «Δεν έχω την αίσθηση για θετική εξέλιξη αλλά ο υπουργός δεν απέκλεισε τελείως», είπε χαρακτηριστικά Ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ.Κουρουμπλή συζητήθηκε η δυνατότητα ανάληψης των χρεών των εναπομεινάντων δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας από τους δήμους, με την  αντίστοιχη δανειοδότησης τους.

 

Τ. Καραμπατζός για νοσοκομείο και εγκατάσταση μεταναστών στον χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων

Το θέμα των εξελίξεων για το Νοσοκομείο Νάουσας έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην συσσώρευση δαπανών από τη μισθοδοσία των τέως εργαζομένων της ΔΕΤ, υπολογίζοντας ότι κάθε μήνα με κλειστή την επιχείρηση ο δήμος προσθέτει χρέη της τάξης των 40.000 ευρώ. Για δε το προσφυγικό ζήτημα ο τέως δήμαρχος ζήτησε να μάθει τις θέσεις της δημοτικής αρχής για πιθανή δέσμευση του χώρου της σχολής αστυφυλάκων για αυτό τον σκοπό. Για το ίδιο θέμα ο κ.Ρίζος της «Κοινωνίας Πολιτών» είπε ότι πρέπει να υπάρξει ψύχραιμη αντιμετώπιση του με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες.  Αρνητικός στην εγκατάσταση προσφύγων στην Ειρηνούπολη στάθηκε ο κ. Παντζαρτίδης, το ίδιο και για όλο τον δήμο ο αντιδήμαρχος κ. Λογδανίδης. Κάθετα αντίθετος στην έλευση προσφύγων στάθηκε και ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης. «Σε ένα δήμο που στοχεύει στην τουριστική ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί  προσφυγικό κύμα, αφού ένας πολύ μεγάλος αριθμός θα εγκλωβιστεί στη χώρα και σίγουρα οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα είναι από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Στον  υπουργό κ.Τόσκα δήλωσα ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοια προοπτική. Τα υλικά από τη σχολή αστυφυλάκων μεταφέρθηκαν στην Χίο για hot spot» είπε ο κ. δήμαρχος. Για το ζήτημα των υποχρεώσεων του δήμου στους τέως εργαζόμενους της ΕΤΑ ο κ.Κουτσογιάννης απάντησε η δημοτική του αρχή βρίσκεται σε  αναμονή προκειμένου να αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόταση της τροπολογίας (απορρόφηση εργαζομένων από τον δήμο) και μετά θα φέρει την τελική πρόταση αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Βέρμιο».

 

 Καρτσιούνης:  Δεν μπορεί ο δήμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του κράτους  για την παροχή υγείας

Στο ζήτημα των κυβερνητικών τροπολογιών με τις οποίες οι περιφέρειες και οι δήμοι φορτώνονται τα βάρη του κράτους στην λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και στη  στελέχωση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας με δημοτικούς υπαλλήλους και… πυροσβέστες, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ.Καρτσιούνης. «Είμαστε κάθετα αντίθετα στην κάλυψη των νοσοκομειακών δαπανών. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε υποχρεώσεις της πολιτείας.  Την Τετάρτη θα έχω συνάντηση με υπουργό υγείας για Νοσοκομείο. Μετά από αυτό θα συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του σώματος. Καλό θα είναι να βλέπουμε την παροχή υπηρεσιών από δυο εξαιρετικά αξιοπρεπείς μονάδες υγείας στην Ημαθία» είπε ο κ. δήμαρχος.

 

 Αναβολή συζήτησης στο ζήτημα του φωτοβολταϊκού πάρκου της Χαρίεσσας

Την αναβολή της συζήτησης στο ζήτημα των όρων του συμβολαίου που έχει υπογραφεί με κινεζική εταιρεία, που κατασκεύασε το φωτοβολταϊκό πάρκο της Χαρίεσσας, ζήτησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ζητώντας ολιγοήμερη παράταση, λόγω της νέου νομικού πλαισίου που ισχύει  από την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία χρωστά από τη μη καταβολή του τέλους του 3%, το οποίο θέλει να προσαρμοστεί σε χαμηλότερο ποσοστό, 300.000 ευρώ. Αρνητικός στο αίτημα στάθηκε ο τέως δήμαρχος Ανθεμίων κ.Σιδηρόπουλος, ο οποίος υπέγραψε την σύμβαση που προβλέπει την καταβολή, πέραν του ετησίου μισθώματος και 3% από τα ακαθάριστα κέρδη του φωτοβολταϊκού πάρκου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Καραμπατζός και άλλοι κάτοικοι της Χαρίεσσας. Αντίθετα ο κ.Κουτσογιάννης πρότεινε να δοθεί η μικρή παράταση λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν ήμασταν τρίτοι χωρίς ανάμειξη θα ακούγαμε επενδυτές και θα οπισθοχωρούσαν. Η επένδυση είναι προς όφελος μας, λαμβάνουμε εισπράξεις από τα ενοίκια και προσδοκούμε το 3%. Η σύμβαση ήταν εξαιρετική θα έπρεπε να διδάσκεται στη σχολή δημόσιας διοίκησης. Προφανώς και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Η τελική απόφαση είναι δική μας, δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς. Ας τους ακούσουμε πρώτα. Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου. Δεν υπάρχει ζήτημα να συζητηθεί αναδρομική μείωση. Αν μπλέξουμε δικαστικά θα χάσουμε και οι δυο. Βλέπουμε τους επενδυτές ως εν δυνάμει συνεργάτες. Ότι και αν γίνει θα ελεγχθεί από το νομικό συμβούλιο του κράτους».

 

Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά για ΑμΕΑ στη Νάουσα

Στην πλατεία «Ειρήνης» θα δημιουργηθεί η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά για ΑμΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. δήμαρχος.

 

 Στις 28 Μαρτίου ο διαγωνισμός για το «Κιόσκι»

Την διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού με κλειστές προσφορές για την ενοικίαση του δημοτικού περιπτέρου «Κιόσκι» της Νάουσας υπερψήφισε το δημοτικό συμβούλιο. Το ελάχιστο κόστος του μηνιαίου τιμήματος ορίστηκε στα 2.000 ευρώ.

 

Μελέτη με την Π.Ε Ημαθίας για την ανάπλαση του κόμβου της εισόδου της πόλης

Την έγκριση της μελέτης  ανάπλασης του κόμβου της εισόδου της Νάουσας,που περιλαμβάνει δυο μέρη, την συγκοινωνιακή-κυκλοφοριακή και την αρχιτεκτονική, και υλοποιείται από κοινού με την Π.Ε Ημαθίας ενέκρινε το σώμα. Ο κ.Καραμπατζός στάθηκε στο ποσό που θα χρειαστεί για την υλοποίηση του έργου, ενώ τόνισε ότι πολλές φορές ως δήμαρχος  ήρθε σε ρήξη με τον πρώην νομάρχη κ.Σπάρτση για τον κόμβο που υλοποιήθηκε. Την αναγκαιότητα αλλαγών στον κόμβο επεσήμανε ο κ. Ρίζος, ενώ ο κ. Λακηνάνος εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς το απαιτούμενο ποσό που θα χρειαστεί.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...