Επίκαιρα θέματα - Στα δόντια του καρχαρία

Επίκαιρα θέματα - Στα δόντια του καρχαρία

«Αναρωτιέμαι τις μέρες αυτές που κάποιες απίθανες φιγούρες κινούνται στο πολιτικό σκηνικό σα μαριονέτες, αν ο τόπος αυτός είναι καταδικασμένος να κυβερνάται από μετριότητες και σκάρτους ανθρώπους. Αναρωτιέμαι αν το έθνος μας, η γενιά μας, η φυλή μας, στερήθηκε τις ικανότητες να αναθρέψει μυαλωμένους ανθρώπους, πατριώτες, ικανούς να διακρίνουν από μακριά τις λαίλαπες και να τις προλαβαίνουν.

Αναρωτιέμαι συγκεκριμένα γιατί δε βρέθηκε κάποιος ηγέτης ή κάποιος ηγετίσκος από τους πολλούς που πέρασαν και μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, να επισημάνει το κακό που έρχεται και να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου».

Αυτά μου έλεγε κάποιος φτωχός συνταξιούχος που βλέπει τους μόχθους του και τους κόπους όλων των σύγχρονων Ελλήνων να κατευθύνονται στα θησαυροφυλάκια των Ευρωπαίων οι οποίοι, δικαίως ή παραλόγως, απαιτούν τα λεφτά που μας έχουν δανείσει κατά καιρούς.

«Γιατί ρωτάς εμένα;» διαμαρτυρήθηκε ο παρευρισκόμενος ομοιοπαθής του. «Γιατί δε ρωτάς αυτούς που γευθήκανε τα καλά και αγαθά κάποιες εποχές χωρίς να ρωτούν, πού τα βρίσκει και τους τα δίνει χουβαρντάδικα η «ψωροκώσταινα». Γιατί δε ρωτάς αυτούς που απαιτούσαν αυξήσεις, επιδόματα και παροχές που τελικά τις αποκτούσαν με απεργίες ή με δικαστικές αποφάσεις; Γιατί δε ρωτάς κι αυτούς που όταν κάποιος υποψιασμένος πολιτικός πήγαινε να θεσπίσει περικοπές ή να προαναγγείλει περιορισμό της ροής δώρων και αυξήσεων χαλούσαν τον κόσμο με απεργίες και με διαδηλώσεις;».

Ο τρίτος της παρέας πήρε το λόγο:

«Γιατί δε ρωτάτε τους συνδικαλιστές; Γιατί δε ρωτάτε καλύτερα τους εργατοπατέρες; Αυτούς που όταν οι Σιούφηδες και οι Γιαννίτσηδες και οι Αλεσκούφηδες προαναγγέλαν το άδειασμα των ταμείων και νομοθετούσαν λιτότητα και περισυλλογή, κατέβαζαν τον κόσμο τους στο σύνταγμα και στις πλατείες; Αυτούς που ξεσήκωναν ακόμη και τους λαθρομετανάστες να σπάζουν και να ρημάζουν τα νοικοκυριά της Αθήνας; Αυτούς που εκτελώντας το θέλημα κάποιων αφεντικών, καίγαν τις τράπεζες και τους ανθρώπους; Τη συνομοταξία των ανθρωποειδών αυτών να ρωτήσετε. Την εγκληματική οργάνωση των εργατοπατέρων και των εγκάθετων τσιρακιών τους να ρωτήσετε. Ίσως αυτοί σας απαντήσουν».

Τελευταίος μίλησα εγώ: «Μην κάνετε τον κόπο. Ούτε συνδικαλιστές, ούτε φριχτούς εργατοπατέρες θα βρείτε. Κουρνιάζουν στις φωλιές τους και μηρυκάζουν αυτά που επί έτη μασουλούσαν. Αυτά που για να μην τα χάσουν, οδήγησαν την Ελλάδα στα δόντια του καρχαρία. Στα δόντια των δανειστών».

 

Ο.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H ΕΕ «στριμώχνει» την Booking μετά από καταγγελίες ξενοδόχων

H ΕΕ «στριμώχνει» την Booking μετά από καταγγελίες...

Οι Έλληνες ξενοδόχοι δέχθηκαν με ικανοποίηση την...

Ξεκινούν απογευματινό ωράριο ορισμένα τραπεζικά καταστήματα

Ξεκινούν απογευματινό ωράριο ορισμένα τραπεζικά...

Όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια τα πάντα...

Άνοιξε χθες η 20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Άνοιξε χθες η 20η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με επετειακό χαρακτήρα, 850 εκθέτες, περισσότερους από...

Επίσκεψη Πέτρου Κόκκαλη χθες στη Βέροια, με αγροτική ατζέντα

Επίσκεψη Πέτρου Κόκκαλη χθες στη Βέροια, με αγροτική...

Παρέλαση υποψηφίων σε όλη τη χώρα ενόψει Ευρωεκλογών...

«Άκαρπη» η χθεσινή συνάντηση των εργαστηριακών γιατρών με τον Άδωνι Γεωργιάδη

«Άκαρπη» η χθεσινή συνάντηση των εργαστηριακών...

Άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των...

ΜΑΥΡΗ  ΤΡΥΠΑ

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Σχόλια ψηφοφόρων: Μπαράζ πολιτικών επισκέψεων στον...

Ραντεβού με τον Άδωνι έχουν σήμερα οι εργαστηριακοί γιατροί από όλη τη χώρα και την Ημαθία

Ραντεβού με τον Άδωνι έχουν σήμερα οι εργαστηριακοί...

Συνεχίζουν την απεργία τους και αυτή την εβδομάδα οι...

Βέροια μεταξύ των δήμων με τις περισσότερες βρύσες

Βέροια μεταξύ των δήμων με τις περισσότερες βρύσες

Πάνω από 500 δημόσιες βρύσες έχει καταγράψει στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...