Το σωματείο εργαζομένων της ΕΤΑ διαψεύδει τα μισθολογικά κόστη ΄45.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη και 24.000 για απόφοιτους δημοτικού΄!

Το σωματείο εργαζομένων της ΕΤΑ διαψεύδει τα μισθολογικά κόστη ΄45.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη και 24.000 για απόφοιτους δημοτικού΄!

Διαβάσαμε την τελευταία σας ανάρτηση με πηχυαίο τίτλο μάλιστα «45.000 ευρώ τον χρόνο για στελέχη και 24.000 για απόφοιτους δημοτικού!» και αναρωτηθήκαμε:

Άραγε, όλα αυτά τα χρόνια που πληρωνόμασταν με έναντι μισθού, τα τελευταία που δεν πληρωνόμασταν καθόλου, συνέβη κάτι που διέλαθε της προσοχής μας;nΜήπως πήραμε αυξήσεις και δεν το καταλάβαμε; Πριν την αναγκαστική εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (2013), πληρωνόμασταν με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εκτός από την πολλαπλή εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας που είχαμε αποδεχθεί, εφαρμόζαμε επί πλέον και την διευθέτηση χρόνου εργασίας. Που σημαίνει ότι συμψηφίζονταν η υπερωριακή απασχόληση, στο μεγαλύτερο μέρος της, με υποχρεωτικό χρόνο ανάπαυσης τις περιόδους χαμηλής κίνησης (χειμώνας). Αυτό βέβαια δεν περιποιεί τιμή στο εργατικό κίνημα, αλλά ήταν η δική μας συμβολή στην προσπάθειά μας για την επιβίωση της επιχείρησης στα χρόνια της κρίσης.

Στα χρόνια του ενιαίου μισθολογίου και πάλι οι εργαζόμενοι αμείβονταν με ό,τι προβλέπονταν σε αυτό και ανάλογα με τον χρόνο προϋπηρεσίας τους (από 15 έως 30 έτη). Όσον αφορά τις αμοιβές των τεσσάρων στελεχών, αμείβονταν επίσης με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο, λαμβάνοντας το σχετικό επίδομα θέσης ευθύνης το οποίο όμως , ουδέποτε ήταν επίδομα θέσης γιατί  αντισταθμίζονταν με την υπερωριακή τους απασχόληση (τα στελέχη αυτά δεν είχαν ωράριο, εργάζονταν όλες τις αργίες του έτους και βέβαια όχι 21 ημέρες τον μήνα, αλλά από 27 έως 30 ημέρες). Οι αμοιβές τους για υπερωριακή απασχόληση, Κυριακάτικα και Νυχτερινά, θα υπερέβαινε κατά πολύ το σχετικό, νόμιμο, επίδομα θέσης. Και βέβαια ουδεμία σχέση έχουν τα ποσά που αναφέρετε με τα πραγματικά. Μάλλον λανθασμένη πληροφόρηση έχετε ή διαβάσατε λάθος στήλη.

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Ζούμε σε ένα συντεταγμένο κράτος και η ΕΤΑ δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο. Εφάρμοζε τους νόμους. Πλήρωνε τους εργαζόμενους με βάση τις Σ.Σ.Ε. και το Ε.Μ., πλήρωνε τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ελπίζουμε ότι δεν έχετε αντίρρηση ότι έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, χωρίς να κλέβουν τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι η εθελοντική εργασία θα πρέπει να αφορά μόνον συλλόγους, κοινωνικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις κλπ και όχι επιχειρήσεις.

Και ως ασκών δημοσιογραφία, οφείλατε να διασταυρώσετε τα στοιχεία τα οποία διαθέτετε. Είμαστε επί πλέον σίγουροι, ότι για τον ίδιο λόγο θα δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας.

Με εκτίμηση και για το Σωματείο Εργαζόμενων της ΕΤΑ

Αντάρας Θωμάς                                   Κελεμουρίδου Αννα

Πρόεδρος                                                    Γραμματέας

 

 

Καλώς προασπίζονται οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα τους. Στα ποσά της μισθοδοσίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Νάουσας και πρόεδρος της ΕΤΑ κ.Κουτσογιάννης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Ας "μην πυροβολούν τον πιανίστα" λοιπόν και ας απευθυνθούν στον ίδιο, ο οποίος έδωσε δημόσια τα στοιχεία. Αν είναι λανθασμένα ή όχι ας απαντήσει ο ίδιος. Όσο δε αφορά τα "περί ανάγνωσης λάθος στήλης" έχουν άδικο οι συντάκτες της επιστολής, αφού το παραγόμενο πρωτογενές μας ρεπορτάζ και ο σχολιασμός είναι ένα στοιχείο που μας αποδίδει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας, στους οποίους ανήκουν, προφανώς και οι ίδιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...