ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυγουστιάτικη  “Εβδομάδα Παράδοσης”  στο Δήμο Βέροιας

Αυγουστιάτικη “Εβδομάδα Παράδοσης” στο Δήμο Βέροιας

Ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Εβδομάδα Παράδοσης» προγραμματίζει αρχής γενομένης από φέτος τον Αύγουστο ο Δήμος Βέροιας. Την έναρξη του φεστιβάλ στη Βέροια ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Μ. Τετάρτης, ως αποτέλεσμα των ανησυχιών των τοπικών συλλόγων για επιλογές εξωστρέφειας στον πολιτισμό. Σε πρώτη φάση φέτος το φεστιβάλ θα είναι μια πρόβα με χαμηλό προϋπολογισμό, χωρίς συμμετοχή συλλόγων από το εξωτερικό, αλλά σε επόμενη φάση θα γίνει προσπάθεια ανάπτυξής του με συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη.

«Η Εβδομάδα Παράδοσης δουλεύτηκε από πέρυσι με το τμήμα λαογραφίας της ΚΕΠΑ και φέτος γίνεται το πρώτο βήμα μαζί με τους συλλόγους που έδειξαν ενδιαφέρον», είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, που κάλεσε όλους τους συλλόγους του Δήμου Βέροιας (πάνω από 25) να πάρουν μέρος στη διοργάνωση και να τη συνεχίσουν στα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα αφορά πέντε μέρες εκδηλώσεων, τρεις στη Βέροια, μία στη Βεργίνα και μία στο Μακροχώρι, με την επιλογή των χωριών να εναλλάσσονται τα επόμενα χρόνια. Ο αντιδήμαρχος έκλεισε με ένα κάλεσμα σε εθελοντές και χορηγούς για τη μείωση του κόστους της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Παύλος Σαρημιχαηλίδης σημείωσε ότι φέτος ήδη δήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 15 σύλλογοι. «Φέτος μπαίνουν οι βάσεις και από του χρόνου θα γίνει το άνοιγμα πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά» τόνισε.

Συμπλήρωσε δε ότι η έναρξη του φεστιβάλ (Τετάρτη 24 Αυγούστου) θα γίνει με παρέλαση από την Πλατεία Ωρολογίου ως την Πλατεία Δημαρχείου, καλωσόρισμα από τον δήμαρχο και γλέντι. Η 2η μέρα θα γίνει στη Βεργίνα (9.30μμ) με χορευτικά και γλέντι για τον κόσμο, η 3η στα Εβραίικα, η 4η μέρα Μακροχώρι και η 5η στην Πλατεία Ωρολογίου με τη λήξη του φεστιβάλ.

Παράλληλα θα υπάρχουν περίπτερα με παρουσίαση της παράδοσης της πόλης και επιχειρηματικών προϊόντων, αλλά και περίπτερο του δήμου με τις δράσεις του.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου το πρωί το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα παρουσίασης φορεσιάς και χορών σε χώρο που θα επιλεχθεί.

Μόνο πλεονεκτήματα διέκρινε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Σάκης Σταυρίδης από το τμήμα λαογραφίας της ΚΕΠΑ, όπως ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου, προώθηση του χορού σε νέους, γνωριμία με την κουλτούρα άλλων χωρών, προβολή του έργου των πολιτιστικών συλλόγων και παράλληλες δράσεις.

«Επιτέλους βρέθηκε ένας δήμαρχος να κάνει πράξη την επιθυμία μας», είπε ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Στάθης Βακάλης, ευχόμενος να συνεχιστεί η δράση για πάρα πολλά χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας...

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η δίτομη «Ιστορία της Βέροιας», του Γιώργου Χιονίδη

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η...

Πενήντα  περίπου χρόνια από την εξάντλησή της, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...