Οι ενέργειες  της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  θα ανατάξουν  το Δημόσιο  Σύστημα Υγείας

Οι ενέργειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ανατάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Από τον Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται τα εξής:

Μετά από ένα χρόνο και τέσσερις μήνες περίπου συνολικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πράγματι κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

 Σ’ αυτό το διάστημα, πάρθηκαν αρκετές επώδυνες αναγκαστικές όμως αποφάσεις, σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις, έγιναν όμως και αρκετά θετικά βήματα σε πολλούς τομείς . 

Στον τομέα της Υγείας όμως  έναν από τους σημαντικότερους τομείς αφού η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, έγιναν πάρα πολλά  θετικά βήματα όπως κατάργηση του πεντάνευρου, αλλά κυρίως το ότι όλοι  οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία δικαιούνται σήμερα  ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και οι ασφαλισμένοι. 

Σήμερα λοιπόν μετά από έξι χρόνια συνεχούς οικονομικής  κρίσης με συνέπεια να είναι πολλοί ανασφάλιστοι, μέσα σε ένα πράγματι πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για την χώρα μας  και με τον αυστηρό  έλεγχο επί των οικονομικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημερινή κυβέρνηση τολμάει και δείχνει το  κοινωνικό της πρόσωπο, προστατεύει τους πολίτες της αφού οποιοσδήποτε και μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του, χωρίς τριμελής επιτροπές ή οτιδήποτε άλλο έχει ισότιμη πρόσβαση  στο ΕΣΥ, όπως και οι ασφαλισμένοι.

 Συγχρόνως όμως ξεμπλοκάρει και τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού  που τόσο πολύ έχει ανάγκη το ΕΣΥ για να ισορροπήσει,  αφού λόγω των εκροών ανθρωπίνου ιατρικού  δυναμικού (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις στο εξωτερικό, παραιτήσεις για να ιδιωτεύσουν κλπ) και του γεγονότος ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού τα τελευταία πέντε (5) έτη , το  ΕΣΥ  είναι στα όρια κατάρρευσης. Κρατήθηκε όρθιο όμως χάρη στην αυτοθυσία όλου του  μόνιμου προσωπικού, Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Παραϊατρικού Τεχνικού, αλλά και του  Επικουρικού Προσωπικού (συμβασιούχοι).

Συγκεκριμένα δόθηκε έγκριση για προκήρυξη (για πρώτη φορά ύστερα από πέντε έτη) συνολικά 690 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για όλη την Ελλάδα, από αυτούς  για την 3η ΥΠΕ αναλογούν 88  γιατροί και συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Ημαθίας 8 γιατροί (πέντε για την Βέροια και τρεις για την Νάουσα. 

Αυτοί όταν τελικά προσληφθούν (περίπου μέσα του 2017) σε συνδυασμό με την αύξηση των προσλήψεων σε επικουρικούς ιατρούς, που ήδη δρομολογήθηκε και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Νοσοκομεία όπως και στο Νοσοκομείο Ημαθίας θα ανατάξουν το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 Έτσι σε λίγο καιρό δεν θα  εξαναεπαναληφθούν φαινόμενα  με πολλά προβλήματα στα Χειρουργεία (ακυρώσεις αναβολές κλπ), όπως και το απαράδεκτο φαινόμενο ολόκληρος ο   Νομός  Ημαθίας να μην έχει για τριάντα (30) μέρες ανοιχτό Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα  και οι εγκυμονούσες να πηγαίνουν σε όμορους νομούς , με ότι αυτό συνεπάγεται.       

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ 

 ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...