“Ώρα για μια νέα Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες” Τι δήλωσε  ο Απ. Βεσυρόπουλος  για την ψήφιση  του πολυνομοσχεδίου

“Ώρα για μια νέα Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες” Τι δήλωσε ο Απ. Βεσυρόπουλος για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Απ. Βεσυρόπουλου γνωστοποιείται ότι ο  Βουλευτής Ημαθίας και Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση:

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες, να τους μιλήσω με ειλικρίνεια.

Να μιλήσω με επιχειρήματα και στοιχεία.

1ον. Γιατί καταψήφισα τα μέτρα της κυβέρνησης.

Γιατί αυτά τα μέτρα, μαζί με αυτά που έφερε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πριν από δύο εβδομάδες, συσσωρεύουν ερείπια. Σε λίγους μήνες, είναι δεδομένο, ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για τα έσοδα δεν θα έχουν επιτευχθεί. Και τότε όχι μόνο απλά θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» αλλά θα οδηγήσουν και σε νέα μέτρα. Η κυβέρνηση, χθες, ψήφισε ένα νέο πακέτο έμμεσων αλλά και άμεσων φόρων, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 1,6 δις ευρώ, μόνο 11 εκατομμύρια ευρώ αφορούν περικοπή δαπανών. Με αυτό τον τρόπο στραγγαλίζεται η πραγματική οικονομία, φορολογούνται άγρια τα νοικοκυριά και οι πολίτες.

2ον. Γιατί καταψήφισα την αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Ο κ. Τσίπρας, είχε υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τελικά όχι μόνο δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ αλλά τον αυξάνει. Αυξάνονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα, μια αύξηση που αγγίζει χιλιάδες πολίτες. Και υπάρχει και συνέχεια.  Αυξάνονται οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος θα αρχίσει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία, καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ. Επίσης, για το συμπληρωματικό φόρο, θα συμπεριλαμβάνεται και η αξία των  αγροτεμαχίων που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν. Αυξάνεται από 5 τοις χιλίοις, σε 5,5 τοις χιλίοις, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα. Ειδικά στις εταιρείες επενδύσεων ακινήτων, αυξάνεται από 2,5 τοις χιλίοις, σε 3,5 τοις χιλίοις, καθώς και για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα τους. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται ΕΝΦΙΑ και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων με συντελεστή 1 τοις χιλίοις, που έως σήμερα απαλλάσσονταν. 

3ον. Γιατί καταψήφισα τις αυξήσεις στο ΦΠΑ

Γιατί είναι ένα υφεσιακό και παράλογο μέτρο. Η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου και θα επιβαρύνει την τιμή προϊόντων και υπηρεσιών και θα πλήξει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και όλα τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση υπολογίζει, ότι θα εισπράξει 437 εκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο μέτρο, δεν υπολογίζει όμως τη μείωση της κατανάλωσης που είναι πλέον ορατή. Τι θα αυξηθεί από την επόμενη εβδομάδα: όλα τα βασικά και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τα μη νωπά τρόφιμα, η εστίαση, οι μεταφορές. Επίσης, θα αυξηθεί η τιμή των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των σπόρων για τις καλλιέργειες των αγροτών, κάτι που σημαίνει αύξηση στο κόστος παραγωγής. 

Επίσης, θα επιβληθεί  φόρος 5% επί του λογαριασμού σταθερής τηλεφωνίας και για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, δηλαδή για το Internet. Η Ελλάδα είναι η μόνη δυτική χώρα που έχει επιβάλλει φόρο στη χρήση του διαδικτύου. Τέτοιος φόρος υπάρχει και στο Πακιστάν αν και η χώρα-πρότυπο του κ. Πρωθυπουργού είναι η Βενεζουέλα. 

Επίσης, αυξάνεται ο ειδικός φόρος σε πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη και υγραέριο κίνησης, επιβάλλονται παράλογοι και υπέρογκοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε καφέ και μπύρα.

4ον. Υπάρχει ελπίδα; 

Ναι, υπάρχει. Αρκεί να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος, να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ο λογαριασμός αυτός δεν βγαίνει, καμία Χώρα δεν μπορεί να πετυχαίνει συνεχή πλεονάσματα 3,5 % για χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο. Με το ρεαλιστικό στόχο του 2% για το πλεόνασμα, με ρυθμούς ανάπτυξης 4% κάθε χρόνο, με μείωση των φορολογικών συντελεστών, γιατί με τόσους φόρους κανείς δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Στόχος, η αύξηση του ΑΕΠ στα 213 δις ευρώ, που σημαίνει μέσο όρο αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος κατά 1.900 ευρώ το χρόνο και 120.000 νέες θέσεις εργασίας ανά έτος. Λεφτά και πλούτος για τη χώρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει ανάπτυξη. Μόνο αν έλθουν επενδύσεις, μόνο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις. Είναι ώρα για μια νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...