Συναντήσεις του Δημάρχου, μουσικό σχολείο και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των συμβούλων στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Συναντήσεις του Δημάρχου, μουσικό σχολείο και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των συμβούλων στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το περασμένο Σάββατο στη Βέροια ενημέρωσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης. Η συνάντηση με τον κ. Βαρλαμίτη έγινε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του δικτύου πόλεων με λίμνες, στο Αιγές Μέλαθρον το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έκλεισε ραντεβού με τον πρόεδρο για πιο συγκεκριμένα θέματα του Δήμου Βέροιας, δεδομένου ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δίνει δάνεια σε δήμους με πολύ ευνοϊκούς όρους (επιτόκιο 3,3%).

 Έχει τελειώσει πολιτικά το θέμα του μουσικού σχολείου

«Πολιτικά το θέμα του μουσικού σχολείου έχει λήξει. Τώρα πρέπει να ξεπεραστούν υπηρεσιακά ζητήματα για την παραχώρηση της χρήσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον δήμο». Αυτή την ενημέρωσε έκανε στο δημοτικό συμβούλιο επίσης ο δήμαρχος μετά από πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του πρώην χώρου του πανεπιστημιακού τμήματος στην Αγία Βαρβάρα για το μουσικό σχολείο.

Στον ΟΤΕ ανήκει το κτήριο της οδού Μητροπόλεως

Στο κτίριο επί της Μητροπόλεως όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο ΟΤΕ και ανήκε στην ιδιοκτησία του δήμου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νίκος Μπέκης, με αφορμή την παραχώρηση του κτιρίου σε ιδιώτη. «Κάποτε το κτίριο αυτό ανήκε στον δήμο και είχε παραχωρηθεί στον ΟΤΕ. Τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, παραχωρήθηκε σε μια ιδιωτική επιχείρηση και θα ήθελα να ενημερωθούμε για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου και το αν στέκει νομικά το συμβόλαιο. Πρόκειται για ένα οικόπεδο - φιλέτο και είναι και θέμα ηθικό η δημοτική περιουσία να καταλήγει πολύ εύκολα σε ιδιώτη» σημείωσε ο κ. Μπέκης.

Απάντηση στον κ. Μπέκη έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Σιδηρόπουλος, λέγοντας πως το κτίριο αυτό ανήκε στον δήμο Βέροιας μέχρι πριν το 1950. Έπειτα ο δήμος το αντάλλαξε με ένα άλλο οικόπεδο, οπότε σήμερα είναι ιδιοκτησίας του ΟΤΕ και το παραχωρεί όπου επιθυμεί.

 Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Ριζώματα

Στα πολλαπλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στα Ριζώματα και έστειλαν πολύ κόσμο στο νοσοκομείο αναφέρθηκαν με ερωτήσεις του οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μελιόπουλος και Σάκης Αποστολόπουλος.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, τονίζοντας ότι το νερό είχε πρόβλημα ποιότητας μετά από τις βροχές στις 20 και 21 Μαΐου. «Πήραμε δείγμα στις 18 Μαΐου και ήταν κατάλληλο το νερό. Τα νέα δείγματα μετά τα καιρικά φαινόμενα δεν εκπλήρωναν τις προδιαγραφές. Πολυπληθές συνεργείο της ΔΕΥΑΒ έκανε εργασίες καθαρισμού στις 26 του μήνα (όταν ήλθε η επίσημη απάντηση για τα δείγματα) και έκτοτε τα νέα δείγματα είναι κανονικά» υπογράμμισε ο κ. Μωυσιάδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας στηρίζει τον Πολιτισμό  και την Αλληλεγγύη

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας στηρίζει τον Πολιτισμό και την...

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας,...

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία  συμμετέχουν αύριο οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν αύριο οι...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ) με...

Παγκόσμια  ημέρα  Νοσηλευτή

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

Κάθε χρόνο σαν σήμερα , 12 Μαΐου, γιορτάζουμε την ημέρα...

Το Δημαρχείο Νάουσας επισκέφθηκαν μαθητές του Ιταλικού σχολείου Riccardo Gulia

Το Δημαρχείο Νάουσας επισκέφθηκαν μαθητές του...

Μαθητές του Σχολείου  Riccardo Gulia της ιταλικής πόλης Sora...

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η εκδήλωση  του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη «ΝΙΚΗ» Γεωργίου Ανθρακέα στο ΣΤΑΡ

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη η εκδήλωση του υποψήφιου...

 Το απόγευμα της Δευτέρας αρκετός κόσμος παραβρέθηκε...

Στα Τίρανα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την Κοινοβουλευτική  Συνέλευση του ΟΣΕΠ

Στα Τίρανα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για την...

Ως μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση...

7η Art-Thessaloniki:  Με έργα Νικόλα  Μπλιάτκα και Αγγέλικας  Παναγιωτίδου Πράπα, συμμετέχει η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

7η Art-Thessaloniki: Με έργα Νικόλα Μπλιάτκα και Αγγέλικας ...

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στην 7η  Art-Thessaloniki παρουσιάζει...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Καθαρισμός  οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων  εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...