ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Χώρος φιλοξενίας προσφύγων ανοικτού τύπου κοντά στον αστικό ιστό της Νάουσας

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Χώρος φιλοξενίας προσφύγων ανοικτού τύπου κοντά στον αστικό ιστό της Νάουσας

Υπέρ της θέσης της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας κοντά στον αστικό ιστός της Νάουσας και όχι στα χωριά της τάσσεται η νομαρχιακή επιτροπής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας τον χώρο του πρώην Σχοινοποιείου. Αναφέρει η ανακοίνωση:

Ξαναγράφεται δυστυχώς, με άλλου τύπου αυτή τη φορά παραδοξολογίες, το σενάριο της εγκατάστασης των προσφύγων στον νομό μας. Η επιχειρούμενη καμπάνια έχει αυτή τη φορά και στοιχεία πολιτικής ίντριγκας που έχουν να κάνουν, λέει, « με επιχειρούμενη αλλοίωση  του πληθυσμού της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των μεταναστών». Μιλά επίσης (άκουσον, άκουσον) για κρυφό σχέδιο των κυβερνώντων να ανατρέψουν τα δεδομένα καθώς ενοχλεί, λέει, η ομοιογενής σύσταση των ψηφοφόρων και ανασύρει ελληνοποιήσεις τσετσένων και γεωργιανών που έγιναν το 2000 για να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές! Δηλαδή οι 279 μετανάστες που θα εγκατασταθούν στη Νάουσα και θα αποχτήσουν αυτόματα ελληνική ιθαγένεια αλλά και θα ψηφίσουν σύσσωμοι Σύριζα!

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα!

Οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές ξέρουν να καλύπτουν καλά τον φόβο και το μίσος τους με εθνικιστικές κορώνες και ακατάσχετες συνωμοσιολογίες.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στηρίζει τη θέση της βουλευτού Ημαθίας Καρασαρλίδου Φρόσως ότι ο Δήμος πρέπει να βρει ένα κατάλληλο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη της Νάουσας.

Δυστυχώς όμως, η διοίκηση του Δήμου ψάχνοντας λύσεις για τον χώρο φιλοξενίας προσπαθεί να απομακρύνει το `πρόβλημα΄ στα περίχωρα του Δήμου Νάουσας.

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων ανοικτού τύπου κοντά στον αστικό ιστό ώστε να υπάρχει:

- Εύκολη πρόσβαση των προσφύγων στην πόλη για να ικανοποιούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

- Διευκόλυνση του έργου των εθελοντικών ομάδων χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ιδίως από την πρόσβασή τους  από το κέντρο προς το χώρο φιλοξενίας

- Διευκόλυνση της μεταφοράς προμηθειών τόσο από τους κατοίκους, όσο και από άλλες εθελοντικές ομάδες, από μαζικούς φορείς της πόλης και υπηρεσιακών δομών που εμπλέκονται.

- Εύκολη κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία

- Αποφυγή εντάσεων των προσφύγων λόγω κακών συνθηκών διαβίωσης κλπ.

 

Η ηρωική Νάουσα και οι πολίτες της, που έχουν δώσει εθνικούς και εργατικούς αγώνες, θα παρακάμψουν αυτές τις φασίζουσες υποβολιμαίες απόψεις και θα αγκαλιάσουν με αγάπη τους πρόσφυγες όπως έκανε η πλειοψηφία των πολιτών στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην ανάλγητη Ευρώπη .

Είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τα πάντα για να δημιουργήσουν συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης στους πρόσφυγες, θα σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε τους ανάγκη, σε κάθε τους πρόβλημα.

Η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος της Νάουσας σε αυτούς τους κατατρεγμένους από τον πόλεμο ανθρώπους είναι ένας χώρος αξιοπρεπούς διαβίωσης και ένα χέρι βοήθειας και συμπαράστασης όπως έκαναν τόσοι Δήμοι και συμπολίτες της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...