Βραβεύτηκε ο Γ. Σούρλας  για την προσφορά του  στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Βραβεύτηκε ο Γ. Σούρλας για την προσφορά του στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα για την προσφορά του στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό καταπολέμησης της διαφθοράς. Η βράβευσή του έγινε κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς που διοργάνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο και τη δραστηριότητα του Γιώργου του Σούρλα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάφερε:

«Κατά τη θητεία του, τη διετία 2012-2014, ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνέταξε, το 2013, το Σχέδιο κατά της Διαφθοράς με τον τίτλο «Διαφάνεια», με το οποίο τέθηκαν οι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Θέλω να εξάρω τη συμβολή του κ. Σούρλα στην σύνταξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και να αναφερθώ στην ανεκτίμητη προσφορά του, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι η πολιτική οφείλει να έχει  συνέχεια ως προς τις δράσεις, οι οποίες επιχειρούν ριζοσπαστικές τομές στο δημόσιο βίο και την κοινωνία.

Ο Γιώργος  Σούρλας είναι ένας πολιτικός που επί πολλές δεκαετίες πρωταγωνίστησε στη χώρα μας στον αγώνα κατά της Διαφθοράς και της Διαπλοκής. Τον θυμάμαι από το 1981 που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της ΝΔ, μέχρι και τη θητεία του πρόσφατα ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που χαίρει εκτίμηση από όλη την κοινωνία.

Είναι γιατρός στο επάγγελμα, υπενθυμίζω για τους νεότερους, μάλλον γνωστοποιώ στους νεότερους και υπενθυμίζω σ’ εμάς τους παλαιότερους, ότι ο Γιώργος Σούρλας είναι γιατρός στο επάγγελμα με διδακτορικό στην οφθαλμολογία, διετέλεσε υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το 2004 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το 2007 Α’ Αντιπρόεδρος. Του έχουν ανατεθεί και άλλα πολλά έργα, όπως δύο θητείες στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, στις Επιτροπές Ομάδων και Φιλίας, στα οποία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία».

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στον κ. Σούρλα, τόνισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω ως Έλληνας και ως μέλος της Κυβέρνησης για τη συμβολή σας σε αυτόν τον δύσκολο και μεγάλο στόχο που πρώτος θέσατε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...