ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το δέντρο που έδινε» καρπούς αγάπης, στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

«Το δέντρο που έδινε» καρπούς αγάπης, στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Το έργο του Σελ Σιλβερστάιν «Το δέντρο που έδινε» είναι η φετινή επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την παιδική του Σκηνή με σκοπό το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης να μεταφερθεί στα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ημαθίας αλλά και όμορων νομών.

«Στον πυρήνα του έργου είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής, ένα ανώτερο συναίσθημα που είναι η κορυφαία έκφραση ολοκληρωμένων ανθρώπων. Το ΔΗΠΕΘΕ μέσα από τον θεσμικό του ρόλο και σε αγαστή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επικοινωνεί αυτή την αγάπη στα παιδιά, τους μικρούς μαθητές που θα είναι οι αυριανοί ενήλικες, το αυριανό θεατρόφιλο κοινό, που πρέπει να έχει από τώρα ερεθίσματα» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης στη συνέντευξη που δόθηκε χθες στη «Στέγη» για την παράσταση.

Με την παρουσία του επιβεβαίωσε τη συνεργασία των δύο φορέων και ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διον. Διαμαντόπουλος που χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία που δύο δάσκαλοι (ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και ο ίδιος) με κοινές εμπειρίες στο ίδιο σχολείο, μοιράζονται από τις θέσεις τους αυτή τη συνεργασία.

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στο βιβλίο του Σλιβερστάϊν που έγινε μπεστ σέλλερ και αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει. «Το συγκεκριμένο έργο είναι αντάξιο του έργου, του σκοπού και της προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας που δίνει μέσα από το θέατρο στους μαθητές μας, γνώση, χαρά, διασκέδαση και πολιτισμό. Και το μόνο που ζητάει είναι η παρουσία μας» υπογράμμισε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Οι συντελεστές

Οι σκηνοθέτες της παράστασης Πέτρος Μαλιάρας και Γιώργος Δερνίκας έδωσαν τη δική τους ματιά στο έργο. «Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη σπίθα και σε μια νύχτα αποφασίσαμε ότι αυτό έπρεπε να το δώσουμε στα παιδιά. Ο σκοπός μας είναι κάθε παιδί να πάρει κάποια πράγματα φεύγοντας από το θέατρο, τα οποία κάποια στιγμή όταν θα είναι έτοιμο, θα τα εξηγήσει στη ζωή του… Το έργο περνάει με απλό τρόπο τα μηνύματά του» είπε Π. Μαλιάρας επισημαίνοντας ότι κρατήθηκε ο βασικός κορμός του έργου και προστέθηκαν κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως ο ήλιος και το φεγγάρι, ενώ στο σκηνικό που εξυπηρετεί το σκοπό του έργου αναφέρθηκε ο Γ. Δερνίκας.

Για το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης που δίνεται και μέσα από την πρωτότυπη μουσική που ντύνει την παράσταση, μίλησε ο μουσικός Κώστας Βοζίκης ενώ για τον σχεδιασμό  του φωτισμού που υπηρετεί επίσης το ίδιο μήνυμα, μίλησε ο Διον. Καραθανάσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον αεικίνητο άνθρωπο του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βέγγο και συγκεκριμένα στο δουλειά του που αφορά τον φωτισμό.

Η ομάδα που συνετέλεσε στο τελικό αποτέλεσμα της παράστασης είναι:

Πρωτότυπη θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας - Γεώργιος Δερνίκας

Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος

Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βοζίκης

Κατασκευή Σκηνικών: Woods For The Soul

Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Κ.Θ.Β.Ε

Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Κομβόκη - Άννα Καλαϊτζίδου

Σχεδιασμός σκηνικών - κοστουμιών: Γεώργιος Δερνίκας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Video: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Γραφιστική Επιμέλεια: G.D

Προβολή - επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Ηθοποιοί: Γεώργιος Δερνίκας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπο

Παίζουν ζωντανά:

βιολί: Μαριάννα Ντίνου ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Στίμπο

 

Στις 31 Οκτωβρίου οι παραστάσεις για τα σχολεία

Οι παραστάσεις για τους μαθητές θα ξεκινήσουν στη «Στέγη» από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ενώ η πρεμιέρα θα δοθεί το πρωί (11.00) της ερχόμενης Κυριακής 23 Οκτωβρίου.

Η ανταπόκριση των σχολείων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, όχι μόνο από την Ημαθία αλλά και τους γειτονικούς νομούς, ενώ σε συνεργασία με τους δασκάλους, όπως ανέφερε η υπεύθυνη προγραμματισμού Κατερίνα Γρηγοριάδου, τα σχολεία δέχονται από το ΔΗΠΕΘΕ ένα κουτί δραστηριοτήτων σχετικό με το θέμα του έργου και καλούνται να δουλέψουν με τα παιδιά πάνω σ’ αυτό. Το «κουτί» επιδιώκει να προετοιμάσει τους μικρούς θεατές για την παράσταση με έναν, παράλληλα, δημιουργικό τρόπο.

Η συνέντευξη έκλεισε με τις ευχαριστίες του ΔΗΠΕΘΕ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης για την χορηγία, αφού το δέντρο που έδινε ήταν οπωροφόρο (μηλιά) και οι καρποί του υπηρετούν επί σκηνής, όχι την έριδα αλλά την ουσιαστική αγάπη.

Σοφία Γκαγκούση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

«Λύρες στις Πηγές» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων...

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει για 4η ...

 Θερινές  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο...

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου στις...

Περιοδική έκθεση ζωγραφικής  «Σε άλλη γη» - Ξενάγηση στην έκθεση από τον Γιώργο Πολίτη

Περιοδική έκθεση ζωγραφικής «Σε άλλη γη» - Ξενάγηση...

Σήμερα, Τρίτη  18 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:30, στο πλαίσιο...

To Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο

To Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης διοργανώνει εκδήλωση με...

  Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης &...

Η Παιδική χορωδία της Νάουσας, Canto A Tempo, πραγματοποιεί δύο συναυλίες σε Κοζάνη και Νάουσα

Η Παιδική χορωδία της Νάουσας, Canto A Tempo, πραγματοποιεί...

Η 6η Χορωδιακή Χρονιά της παιδικής χορωδίας της...

 Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του δίσκου της χορωδίας «Όλοι ίσοι … Όλοι διαφορετικοί»

Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ...

Την Παρασκευή 14.06.2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη...

Εκπαιδεύσεις αστυνομικών σε θέματα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων  στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας

Εκπαιδεύσεις αστυνομικών σε θέματα διαχείρισης...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδεύσεων...

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πανοράματος

Το χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου στον...

    Η Πεντηκοστή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τις «Λύρες στις Πηγές», στο Άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.Φέτος, πλάι στα τρεχούμενα νερά, αγαπημένες ...

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου στις 21:00 «Πέντε  και  εξ  Χορτοθερί σο Κουμανίτσ’ μερέαναντάμα  θα  χορεύομε αφκά  ασήν  Καστανέαν »Ο  "Κλήδονας"  μετά  από  13  συνεχή  χρόνια  ...