«Το δέντρο που έδινε» καρπούς αγάπης, στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

«Το δέντρο που έδινε» καρπούς αγάπης, στην Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Το έργο του Σελ Σιλβερστάιν «Το δέντρο που έδινε» είναι η φετινή επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την παιδική του Σκηνή με σκοπό το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης να μεταφερθεί στα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ημαθίας αλλά και όμορων νομών.

«Στον πυρήνα του έργου είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής, ένα ανώτερο συναίσθημα που είναι η κορυφαία έκφραση ολοκληρωμένων ανθρώπων. Το ΔΗΠΕΘΕ μέσα από τον θεσμικό του ρόλο και σε αγαστή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επικοινωνεί αυτή την αγάπη στα παιδιά, τους μικρούς μαθητές που θα είναι οι αυριανοί ενήλικες, το αυριανό θεατρόφιλο κοινό, που πρέπει να έχει από τώρα ερεθίσματα» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης στη συνέντευξη που δόθηκε χθες στη «Στέγη» για την παράσταση.

Με την παρουσία του επιβεβαίωσε τη συνεργασία των δύο φορέων και ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διον. Διαμαντόπουλος που χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία που δύο δάσκαλοι (ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και ο ίδιος) με κοινές εμπειρίες στο ίδιο σχολείο, μοιράζονται από τις θέσεις τους αυτή τη συνεργασία.

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στο βιβλίο του Σλιβερστάϊν που έγινε μπεστ σέλλερ και αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει. «Το συγκεκριμένο έργο είναι αντάξιο του έργου, του σκοπού και της προσφοράς του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας που δίνει μέσα από το θέατρο στους μαθητές μας, γνώση, χαρά, διασκέδαση και πολιτισμό. Και το μόνο που ζητάει είναι η παρουσία μας» υπογράμμισε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Οι συντελεστές

Οι σκηνοθέτες της παράστασης Πέτρος Μαλιάρας και Γιώργος Δερνίκας έδωσαν τη δική τους ματιά στο έργο. «Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη σπίθα και σε μια νύχτα αποφασίσαμε ότι αυτό έπρεπε να το δώσουμε στα παιδιά. Ο σκοπός μας είναι κάθε παιδί να πάρει κάποια πράγματα φεύγοντας από το θέατρο, τα οποία κάποια στιγμή όταν θα είναι έτοιμο, θα τα εξηγήσει στη ζωή του… Το έργο περνάει με απλό τρόπο τα μηνύματά του» είπε Π. Μαλιάρας επισημαίνοντας ότι κρατήθηκε ο βασικός κορμός του έργου και προστέθηκαν κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως ο ήλιος και το φεγγάρι, ενώ στο σκηνικό που εξυπηρετεί το σκοπό του έργου αναφέρθηκε ο Γ. Δερνίκας.

Για το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης που δίνεται και μέσα από την πρωτότυπη μουσική που ντύνει την παράσταση, μίλησε ο μουσικός Κώστας Βοζίκης ενώ για τον σχεδιασμό  του φωτισμού που υπηρετεί επίσης το ίδιο μήνυμα, μίλησε ο Διον. Καραθανάσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον αεικίνητο άνθρωπο του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βέγγο και συγκεκριμένα στο δουλειά του που αφορά τον φωτισμό.

Η ομάδα που συνετέλεσε στο τελικό αποτέλεσμα της παράστασης είναι:

Πρωτότυπη θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας - Γεώργιος Δερνίκας

Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος

Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βοζίκης

Κατασκευή Σκηνικών: Woods For The Soul

Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Κ.Θ.Β.Ε

Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Κομβόκη - Άννα Καλαϊτζίδου

Σχεδιασμός σκηνικών - κοστουμιών: Γεώργιος Δερνίκας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Video: Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Γραφιστική Επιμέλεια: G.D

Προβολή - επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Ηθοποιοί: Γεώργιος Δερνίκας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπο

Παίζουν ζωντανά:

βιολί: Μαριάννα Ντίνου ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Στίμπο

 

Στις 31 Οκτωβρίου οι παραστάσεις για τα σχολεία

Οι παραστάσεις για τους μαθητές θα ξεκινήσουν στη «Στέγη» από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ενώ η πρεμιέρα θα δοθεί το πρωί (11.00) της ερχόμενης Κυριακής 23 Οκτωβρίου.

Η ανταπόκριση των σχολείων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, όχι μόνο από την Ημαθία αλλά και τους γειτονικούς νομούς, ενώ σε συνεργασία με τους δασκάλους, όπως ανέφερε η υπεύθυνη προγραμματισμού Κατερίνα Γρηγοριάδου, τα σχολεία δέχονται από το ΔΗΠΕΘΕ ένα κουτί δραστηριοτήτων σχετικό με το θέμα του έργου και καλούνται να δουλέψουν με τα παιδιά πάνω σ’ αυτό. Το «κουτί» επιδιώκει να προετοιμάσει τους μικρούς θεατές για την παράσταση με έναν, παράλληλα, δημιουργικό τρόπο.

Η συνέντευξη έκλεισε με τις ευχαριστίες του ΔΗΠΕΘΕ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μέσης για την χορηγία, αφού το δέντρο που έδινε ήταν οπωροφόρο (μηλιά) και οι καρποί του υπηρετούν επί σκηνής, όχι την έριδα αλλά την ουσιαστική αγάπη.

Σοφία Γκαγκούση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ  από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ημαθίας

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ...

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή...

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...