Ο «ΑΡΚΟΥΔΑΣ»

Ο «ΑΡΚΟΥΔΑΣ»

  Το κύριο  όνομά του ήταν Γιάννης    Κυριακίδης  αλλά όλοι  ένεκα του  σωματότυπού του τον  αποκαλούσανε μεταξύ τους ο *Αρκούδας *,το επάγγελμά του ήταν Φωτορεπόρτερ.

 Ήταν ο γνωστός φωτορεπόρτερ στους  περισσότερους, που φεύγοντας φέτος 22/2/2016 από την ζωή, άφησε Ιστορία στον χώρο του φωτορεπορτάζ , με το δικό του μοναδικό στυλ που τον διέκρινε και τον έκανε ξεχωριστό.

 Ανεβασμένος πάντα στο ψηλότερο σημείο, πάνω στην σκάλα που κουβαλούσε πάντα ή σε κάποιο δένδρο ή σε κάποιο ελικόπτερο ή σε κάποιο δένδρο, απαθανάτιζε και κατέγραφε τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ήταν πάντα μπροστά ,δεν τον συγκρατούσαν ούτε τα μέτρα τάξης που επέβαλε η Αστυνομία, ούτε και οι προσωπικοί φύλακες των επισήμων και  απ΄όπου  τον διώχνανε, αυτός εύρισκε τρόπο να τρυπώσει και να βρεθεί εκεί  που αυτός ήθελε.

Απλός και γραφικός ,ήταν αγαπητός σε  όλους, πρωθυπουργούς  και   άλλες προσωπικότητες που πέρασαν από την Θεσσαλονίκη αλλά και στους  απλούς πολίτες, για το χιούμορ και την δυναμικότητα που τον έκανε ιδιαίτερο και ευρηματικό.

Αυτός ήταν ο Θεσσαλονικιός φωτορεπόρτερ ο οποίος δικαιώθηκε με διακρίσεις και εν ζωή αλλά και μετά Θάνατο.

  Μικρότερης εμβέλειας αλλά πολύ αγαπητός  σε όλους  ,με παρόμοιο  στυλ ,είναι και ο δικός μας άνθρωπος , ο Βεροιώτης  Φωτορεπόρτερ Κωνσταντινίδης Θεόδωρος,  ο μη εντεταγμένος σε κάποιο κάστ ή έμμισθος σε κάποια εφημερίδα.Μόνος του αφιλοκερδώς ,βάζοντας από το υστέρημά του και στερώντας πολλές φορές από την οικογένειά του τα προς το ζην, είναι παρών στις περισσότερες πολιτιστικές-Θρησκευτικές εκδηλώσεις, αποτυπώνοντας στον φακό του , μοναδικές στιγμές .Αυτοχρηματοδοτούμενος αλλά πάντα χαμογελαστός ,είναι προσιτός σ΄όλους με το ιδιαίτερο  χιούμορ που τον διακρίνει.Καμιά φορά όταν τον συναντάμε στον δρόμο ,αλλού εμείς πηγαίνουνε και αυτός μας και αλλού αυτός μας πάει με τα αστεία  πειράγματά του.

Κατέχει μοναδικό και πολύτιμο υλικό στο Αρχείο του, το οποίο όμως είναι αναξιοποίητο δυστυχώς μέχρι σήμερα.Αυτό είναι και το μόνο παράπονό του.Κανένας φορέας και καμία Δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε  δυστυχώς μέχρι σήμερα, ν΄αγοράσει μέρος του Αρχείου του, το οποίο  είναι πολιτιστικός οδηγός για τις τωρινές και επερχόμενες γενεές.Είναι ένα φωτογραφικό Βιβλίο και σπουδαία παρακαταθήκη για μαθητές σπουδαστές και απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας. Φανταστείτε πόση μεγάλη αξία μπορεί να έχει το συγκεκριμένο  αρχείο, την στιγμή που μία παλιά φωτογραφία είναι περιζήτητη και δυσεύρετη  κάποια δεδομένη στιγμή ,που πρέπει να αναδειχθεί κάτι.

 Ας ευαισθητοποιηθεί έστω  την ύστατη στιγμή ,κάποιος Δημοτικός  ή Περιφερειακός άρχοντας να αξιοποιήσει το πολύτιμο αυτό αρχείο, δίνοντας έτσι περαιτέρω κίνητρα  στον συμπαθή  λάτρη  του φακού Θεόδωρο ,ώστε να συνεχίσει  με περισσότερο ζήλο το φιλότεχνο  και  διαχρονικό  του  έργο . 

Ε. Γουγουλέφας 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι – Καμπανία Η κατάληψη της λίμνης από τον οθωμανικό στρατό με τη συνεργασία  των ελληνικών σωμάτων

O ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ στoν Βάλτο και στο Ρουμλούκι –...

ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ( mosio@otenet.gr)ΜΕΡΟΣ Α΄Οι...

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΑΠΗ» Ανθοέκθεση για  την «Μητέρα, Μάνα, Μανούλα, Μαμά»

ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΑΠΗ» Ανθοέκθεση για την...

Η μητέρα είναι η επιτομή της φροντίδας, της αφοσίωσης,...

 Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ:  «Το κλείσιμο της  κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος οδηγεί στην απόγνωση  τους εργαζόμενους και τη Νάουσα  σε πλήρη υπανάπτυξη»

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: «Το κλείσιμο της ...

Με πρωτοβουλία της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ημαθίας και των...

Μήνυμα   του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη

Μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑμε υγεία, ευημερία και ελπίδα.Το ανέσπερο...

Δεν μπορώ

Δεν μπορώ

Της Όλγας Κουτμηριδου -Μεταξα Δεν μπορώ να σε αγαπήσω...

Ευχές του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Ευχές του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και...

Προμήθεια και  εγκατάσταση ιατρικού  εξοπλισμού και φορητού Απινιδωτή στα γήπεδα  του Δήμου Αλεξάνδρειας

Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ξεκίνησε να υλοποιεί το...

Ευχετήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Ευχετήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Είθε η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...