Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας και το 8ο Δημοτικό υλοποιούν για δεύτερη χρονιά Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες με ομάδα πέντε μαθητών του Ειδικού σχολείου και τη ΣΤ1 τάξη του 8ου δημοτικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικές,  εκπαιδευτικές- ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες μέσα στη τάξη αλλά και οργανωμένες εξωτερικές  κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Υπεύθυνοι του Προγράμματος, που είναι ενταγμένο και στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, είναι από το Ειδικό Σχολείο η κ. Οικονομίδου Ε. (κοινωνική λειτουργός) και η Ζιακάκη Μ. (ψυχολόγος), ενώ από το 8ο Δ.Σ. είναι ο κ. Λαζόπουλος Μ. (εκπαιδευτικός) και η Πολυζοπούλου Π.  (εκπαιδευτικός ΕΑΕ).

Οι στόχοι του Προγράμματος μέσα από συμπεριληπτικές τακτικές είναι η δημιουργική συνύπαρξη, συνεργασία και συνεκπαίδευση των μαθητών της ειδικής και τυπικής Αγωγής για την καλλιέργεια αποδεκτών στάσεων και συμπεριφορών στη διαφορετικότητα, με αποδοχή, αλληλεπίδραση και αλληλοϋποστήριξη.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων όπου προηγήθηκαν, η από κοινού επίσκεψη στη Δ. Βιβλιοθήκη Βέροιας, η ξεχωριστή συνεργασία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή και οι βιωματικές δράσεις στη τάξη, υλοποιήσαμε την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας στις 27/1.

Οι μαθητές των δύο σχολείων χέρι- χέρι, περπάτησαν μαζί και επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης, όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στις εκπαιδευτικές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις του Προγράμματος «Η Μέδουσα» με υπεύθυνη την κ. Παπαργυρούδη Φ.

Η συνύπαρξη και η συνεκπαίδευση των μαθητών ήταν απόλυτα θετική και δημιουργική, με πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, κυρίως όμως γιατί έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του ειδικού σχολείου να εναρμονιστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους μαθητές, συμμετέχοντας ισότιμα και αποκομίζοντας θετικές εμπειρίες κοινωνική συναλλαγής και προσαρμογής.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή της στη προσπάθεια μας την κ. Παπαργυρούδη Φ. 

 

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν και φέτος στην κοπή της βασιλόπιτας και οι τυχεροί παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Διευθυντή του σχολείου.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για τη βασιλόπιτα, τα τσουρεκάκια και τα δώρα των τυχερών και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με σεβασμό και υποστήριξη στη διαφορετικότητα των ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To νέο βιβλίο της   Φιλομήλας Λαπατά «Ο Διχασμός» παρουσιάζεται στη Βέροια

To νέο βιβλίο της Φιλομήλας Λαπατά «Ο Διχασμός»...

Το νέο βιβλίο της Φιλομήλας Λαπατά «Ο Διχασμός» από...

Αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου  «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες   ιστορίες» με τον   Γιώργη Χριστοδούλου, στη Βέροια

Αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι...

Η  Μικρή Άρκτος  παρουσιάζει την  παράσταση  «Ο Αττίκ...

Το νέο πρόγραμμα του κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ από Πέμπτη 15/11/18 έως 21/11/18

Το νέο πρόγραμμα του κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ από Πέμπτη...

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ...

ΚΚΕ: Προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα»  στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

ΚΚΕ: Προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα» στην...

Η ΚΟΒ εκπαιδευτικών της Τ.Ο Ημαθίας του ΚΚΕ, με αφορμή...

Πανηγυρική εκδήλωση  της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για τον  Μακεδονικό Αγώνα

Πανηγυρική εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών...

Εικονίζονται από αριστερά: Δρ Βασίλειος Ν. Πάππας...

 Παρουσιάζεται το παραμύθι τη Μαρίας Ποπκιώση    «Η μάγισσα Φαφούτα   και τα γλυκά της φίλτρα»

Παρουσιάζεται το παραμύθι τη Μαρίας Ποπκιώση «Η...

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΑλεξάνδρειαςΗ Δημοτική...

Το προσκλητήριο των Προσκόπων

Το προσκλητήριο των Προσκόπων

Όλοι οι Βεροιώτες – Βεροιώτισσες και όχι μόνο, που...

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Βέροιας

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας...

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Το νέο βιβλίο της Φιλομήλας Λαπατά «Ο Διχασμός» από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, παρουσιάζεται στη Βέροια, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Art  - Gallery book and Cofee «Εκτός χάρτη», στις 7.00 μ.μ.Για το βιβλίο θα μιλήσει ο...

Η  Μικρή Άρκτος  παρουσιάζει την  παράσταση  «Ο Αττίκ στο Παρίσι… κι άλλες ιστορίες» με τον Γιώργη Χριστοδούλου, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στη  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας, στις 9.00 μ.μ.Μία...

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΜΕΤΑΓΛ.)Προβολές : Παρασκευή 16/11 – Σάββατο 17/11 – Κυριακή 18/11  στις 17.30 Σκηνοθεσία:    ΛΑΣΕ ΧΑΛΣΤΡΟΜΣενάριο:          ΣΑΪΜΟΝ ΜΠΟΥΦΟΪΗθοποιοί:        ΜΟΡΓΚΑΝ ΦΡΙΜΑΝ,...