Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας και το 8ο Δημοτικό υλοποιούν για δεύτερη χρονιά Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες με ομάδα πέντε μαθητών του Ειδικού σχολείου και τη ΣΤ1 τάξη του 8ου δημοτικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικές,  εκπαιδευτικές- ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες μέσα στη τάξη αλλά και οργανωμένες εξωτερικές  κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Υπεύθυνοι του Προγράμματος, που είναι ενταγμένο και στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, είναι από το Ειδικό Σχολείο η κ. Οικονομίδου Ε. (κοινωνική λειτουργός) και η Ζιακάκη Μ. (ψυχολόγος), ενώ από το 8ο Δ.Σ. είναι ο κ. Λαζόπουλος Μ. (εκπαιδευτικός) και η Πολυζοπούλου Π.  (εκπαιδευτικός ΕΑΕ).

Οι στόχοι του Προγράμματος μέσα από συμπεριληπτικές τακτικές είναι η δημιουργική συνύπαρξη, συνεργασία και συνεκπαίδευση των μαθητών της ειδικής και τυπικής Αγωγής για την καλλιέργεια αποδεκτών στάσεων και συμπεριφορών στη διαφορετικότητα, με αποδοχή, αλληλεπίδραση και αλληλοϋποστήριξη.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων όπου προηγήθηκαν, η από κοινού επίσκεψη στη Δ. Βιβλιοθήκη Βέροιας, η ξεχωριστή συνεργασία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή και οι βιωματικές δράσεις στη τάξη, υλοποιήσαμε την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας στις 27/1.

Οι μαθητές των δύο σχολείων χέρι- χέρι, περπάτησαν μαζί και επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης, όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στις εκπαιδευτικές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις του Προγράμματος «Η Μέδουσα» με υπεύθυνη την κ. Παπαργυρούδη Φ.

Η συνύπαρξη και η συνεκπαίδευση των μαθητών ήταν απόλυτα θετική και δημιουργική, με πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, κυρίως όμως γιατί έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του ειδικού σχολείου να εναρμονιστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους μαθητές, συμμετέχοντας ισότιμα και αποκομίζοντας θετικές εμπειρίες κοινωνική συναλλαγής και προσαρμογής.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή της στη προσπάθεια μας την κ. Παπαργυρούδη Φ. 

 

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν και φέτος στην κοπή της βασιλόπιτας και οι τυχεροί παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Διευθυντή του σχολείου.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για τη βασιλόπιτα, τα τσουρεκάκια και τα δώρα των τυχερών και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με σεβασμό και υποστήριξη στη διαφορετικότητα των ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεία Λειτουργία από την Θρακική Εστία Βέροιας

Θεία Λειτουργία από την Θρακική Εστία Βέροιας

 Αρτοκλασία, στα πλαίσια των 17ων ετήσιων εκδηλώσεών...

Εγγραφές  στο Ωδείο  της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Εγγραφές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ωδείο της Ιεράς...

Ρεσιτάλ της Σόνιας Θεοδωρίδου  στο ΒυζαντινόΜουσείο Βέροιας -Θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη

Ρεσιτάλ της Σόνιας Θεοδωρίδου στο ΒυζαντινόΜουσείο...

Το Σάββατο 22 ΣεπτεμβρίουΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων...

29 και 30 Σεπτεμβρίου - Οι κύκλοι του βαμβακιού στο  ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ της Βέροιας

29 και 30 Σεπτεμβρίου - Οι κύκλοι του βαμβακιού στο ...

Επειδή ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ σημαίνει ΒΑΜΒΑΚΙ και το ΒΑΜΒΑΚΙ...

 Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με τη μουσική και το χορό από το Δημοτικό  Ωδείο  Νάουσας

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με τη μουσική και το χορό...

Από τις 1 Οκτωβρίου 2018 και για ένα μήνα το Δημοτικό...

Εγγραφές και συμμετοχές στις χορωδίες της Αλεξάνδρειας

Εγγραφές και συμμετοχές στις χορωδίες της...

 Ξεκίνησαν και φέτος δυναμικά τις πρόβες και τη...

 Η γιορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γηροκομείο Βέροιας

Η γιορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γηροκομείο...

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 14...

Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας  των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Ημαθία

Τιμήθηκε η ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των...

Τιμήθηκε την Κυριακή η ημέρα Εθνικής Μνήμης της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

 Αρτοκλασία, στα πλαίσια των 17ων ετήσιων εκδηλώσεών της “ΠΙΣΤΗΣ και ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ στον ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ” πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Βέροιας.@@ads-126@@Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Παρασκευή 14...

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας σε όλα τα τμήματα του Ωδείου.Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις απογευματινές...

Το Σάββατο 22 ΣεπτεμβρίουΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ιδιαιτέρως υπερήφανη, υποδέχεται την μεγάλη κυρία του λυρικού τραγουδιού Σόνια Θεοδωρίδου για ένα ρεσιτάλ στο προαύλειο του Βυζαντινού Μουσείου...