Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Δράσεις συνεκπαίδευσης ειδικού σχολείου και 8ου δημοτικού Βέροιας στο αρχαιολογικό μουσείο

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας και το 8ο Δημοτικό υλοποιούν για δεύτερη χρονιά Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες με ομάδα πέντε μαθητών του Ειδικού σχολείου και τη ΣΤ1 τάξη του 8ου δημοτικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικές,  εκπαιδευτικές- ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες μέσα στη τάξη αλλά και οργανωμένες εξωτερικές  κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Υπεύθυνοι του Προγράμματος, που είναι ενταγμένο και στα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, είναι από το Ειδικό Σχολείο η κ. Οικονομίδου Ε. (κοινωνική λειτουργός) και η Ζιακάκη Μ. (ψυχολόγος), ενώ από το 8ο Δ.Σ. είναι ο κ. Λαζόπουλος Μ. (εκπαιδευτικός) και η Πολυζοπούλου Π.  (εκπαιδευτικός ΕΑΕ).

Οι στόχοι του Προγράμματος μέσα από συμπεριληπτικές τακτικές είναι η δημιουργική συνύπαρξη, συνεργασία και συνεκπαίδευση των μαθητών της ειδικής και τυπικής Αγωγής για την καλλιέργεια αποδεκτών στάσεων και συμπεριφορών στη διαφορετικότητα, με αποδοχή, αλληλεπίδραση και αλληλοϋποστήριξη.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων όπου προηγήθηκαν, η από κοινού επίσκεψη στη Δ. Βιβλιοθήκη Βέροιας, η ξεχωριστή συνεργασία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή και οι βιωματικές δράσεις στη τάξη, υλοποιήσαμε την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας στις 27/1.

Οι μαθητές των δύο σχολείων χέρι- χέρι, περπάτησαν μαζί και επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης, όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον στις εκπαιδευτικές μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις του Προγράμματος «Η Μέδουσα» με υπεύθυνη την κ. Παπαργυρούδη Φ.

Η συνύπαρξη και η συνεκπαίδευση των μαθητών ήταν απόλυτα θετική και δημιουργική, με πολλά οφέλη και για τις δύο πλευρές, κυρίως όμως γιατί έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του ειδικού σχολείου να εναρμονιστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους μαθητές, συμμετέχοντας ισότιμα και αποκομίζοντας θετικές εμπειρίες κοινωνική συναλλαγής και προσαρμογής.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή της στη προσπάθεια μας την κ. Παπαργυρούδη Φ. 

 

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν και φέτος στην κοπή της βασιλόπιτας και οι τυχεροί παρέλαβαν τα δώρα τους από τον Διευθυντή του σχολείου.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας για τη βασιλόπιτα, τα τσουρεκάκια και τα δώρα των τυχερών και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά με σεβασμό και υποστήριξη στη διαφορετικότητα των ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα

Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα

 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το προσωπικό...

Κοπή βασιλόπιτας με θερμές ευχαριστίες σε όσους αδιάκοπα στηρίζουν το έργο της Φιλοπτώχου

Κοπή βασιλόπιτας με θερμές ευχαριστίες σε όσους...

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα έκοψε το απόγευμα της...

Σε μια γεμάτη από κόσμο sala παρουσιάστηκε το βιβλίο   του Γ.Ξ. Τροχόπουλου «Βάντα»

Σε μια γεμάτη από κόσμο sala παρουσιάστηκε το βιβλίο ...

Βάντα, λέγεται, μια περιοχή της Βέροιας, πάνω από τη...

Η παράσταση

Η παράσταση "Εδώ, στον αγώνα" (Stand up Comedy) την Πέμπτη...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 21.30 στο Κινηματοθέατρο...

Η «Μέρα με τα Χρώματα» ανεβαίνει στο Σέλι

Η «Μέρα με τα Χρώματα» ανεβαίνει στο Σέλι

Κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό! Φέτος για πρώτη φορά,...

Μνημόσυνο για τους  «αναχωρήσαντες» πολιτικούς  συνταξιούχους Ν. Ημαθίας

Μνημόσυνο για τους «αναχωρήσαντες» πολιτικούς ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Πολιτικών...

Ημερίδα στη Βέροια με θέμα:

Ημερίδα στη Βέροια με θέμα: "Η Ελληνική Οικονομία...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, η Ένωση...

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

Ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, στο πλαίσιο δράσεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

 Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 18  Ιανουαρίου 2019 παρουσία...

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυρίων Βέροιας.Κατάμεστη η αίθουσα δεξιώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας από συνδρομήτριες, φίλες,...