Προετοιμασία στη Βέροια για το δημοτικό συμβούλιο εφήβων στις 24 Μαρτίου

Προετοιμασία στη Βέροια για το δημοτικό συμβούλιο εφήβων στις 24 Μαρτίου

Συνάντηση συνεργασίας για τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου εφήβων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, από τον δήμο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συζητήθηκε ο συντονισμός δήμου και εκπαιδευτικών παραγόντων της Δευτεροβάθμιας κατά την πορεία εφαρμογής της ολοκληρωμένης πρότασης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων», που κατέθεσε και στους δύο φορείς ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του ενέκρινε την εφαρμογή της πρότασης στην πρωινή ζώνη της 24ης Μαρτίου. 

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Βέροιας κ Βοργιαζίδης και η δ/ντρια Δευτεροβάθμιας κ. Μαυρίδου, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα της πρότασης και της εφαρμογής της.

Επί του αρχικού κειμένου έγιναν βελτιωτικές τροποποιήσεις με τη συνεργασία Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, του Νίκου Μαυροκεφαλίδη Προέδρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της ΕΛΜΕ Ημαθίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας.

 

Μέσα σε εξαιρετικά θετικό κλίμα  έγινε διάλογος κατά τον οποίο  διευκρινίστηκαν όλες οι απορίες των συνδέσμων καθηγητών των Λυκείων του Δήμου Βέροιας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία ανάδειξης των «Έφηβων Δημοτικών Συμβούλων» από τους μαθητές της B΄τάξης των Λυκείων του Δήμου Βέροιας σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην  ψηφισμένη πρόταση. 

Η διαδικασία ανάδειξης των Εφήβων Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει μέσα από  προτάσεις που θα αναπτύξουν γραπτά στις σχολικές τους μονάδες την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και θα παραδώσουν στις σχολικές τους μονάδες την ίδια μέρα οι μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείων του Δήμου Βέροιας, σε κλίμα ευχάριστο, ελεύθερης έκφρασης, μακριά από το άγχος ενός τυπικού διαγωνίσματος. 

Από μέρους του Δήμου οι διευκρινιστικές απαντήσεις  δόθηκαν από τον κ. Μαυροκεφαλίδη, που έχει και την πατρότητα της πρότασης και από τον κ. Χατζαθανασίου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και από  μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας από τη Δ/ντρια κ. Μαυρίδου και  από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ημαθίας κ. Αραμπατζή.

Σε εφαρμογή της παραγράφου 11 της πρότασης (ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος) ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν κατά σειρά προτίμησης σε τέσσερα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που κατονομάστηκαν και ανέλαβαν τα  μέλη του προεδρείου του Προγράμματος να κάνουν διερευνητικές προτάσεις. Η παρουσία τέτοιου προσώπου θα προσδώσει  σημειολογικά  το νόημα και την εκπαιδευτική διάσταση που αρμόζει στην  εφαρμογή της καινοτόμου εκπαιδευτικής δραστηριότητας  για πρώτη φορά από Δήμο και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση στη χώρα μας.   

Αναδείχτηκε, τέλος, η ένθερμη βούληση όλων των παρευρισκομένων να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να έχει κεντρικό σκοπό την ενίσχυση των νέων για τα κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της Δημοκρατίας. 

Ο Δήμος Βέροιας και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχουν δημόσιο βήμα στο πλέον ελπιδοφόρο, δυναμικό κοινωνικό υποσύνολο που βρίσκεται λίγο πριν από το δικαίωμα της  ψήφου! Οι ιδέες των εφήβων μας, οι επιθυμίες τους, οι ενστάσεις τους, οι αμφισβητήσεις τους αλλά ιδιαιτέρως οι προτάσεις τους, που θα παρουσιαστούν και θα κατατεθούν στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων (24-3), θα αποτελέσουν μια πλούσια τράπεζα νέων ιδεών, ιδιαίτερα για όσους ασκούν διοίκηση και καθορίζουν το παρόν και το μέλλον τους! 

Τέλος και οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν να καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες  ώστε η εφαρμογή του «1ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων» να στεφθεί με επιτυχία και να ανοίξει το δρόμο για το 2ο…το 3ο…Δ.Σ.Ε. τα επόμενα χρόνια και να έχουμε  έναν αυθεντικά νεανικό ετήσιο θεσμό στον Δήμο Βέροιας και στη Δ/νση της  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ.: Τσιλογιάννης Κων/νος, Γεν. Γραμματέας Δήμου Βέροιας, Καρακώστα Αναστασία, Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης, Κακαγιάννης  Θεόδωρος, καθηγητής, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ  Ημαθίας, Καβαλάρη Ευγενία, φιλόλογος, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, Σύνδεσμοι καθηγητές Λυκείων Δήμου Βέροιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη μαθημάτων στο Χορευτικό Εργαστήρι ‘’Κύκλος Ερατεινός’’

Έναρξη μαθημάτων στο Χορευτικό Εργαστήρι ‘’Κύκλος...

‘’Έφτασε πάλι ο καιρός να ξανανταμωθούμε, μέσα στις...

Έναρξη με αγιασμό στο «Υφάδι»

Έναρξη με αγιασμό στο «Υφάδι»

Με αγιασμό για το καλό της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς,...

Μαθήματα Παραδοσιακού Χορού στον Χορευτικό Όμιλο Βέροιας

Μαθήματα Παραδοσιακού Χορού στον Χορευτικό Όμιλο...

Ανακοινώνεται ότι ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας αρχίζει...

26 και 28 Σεπτεμβρίου  -  Η βραβευμένη παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια”, του Ομίλου Φίλων Θεάτρου, στη Στέγη

26 και 28 Σεπτεμβρίου - Η βραβευμένη παράσταση...

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας επανέρχεται...

Αγιασμός και παρουσίαση βιβλίου   στη «Μίεζα»

Αγιασμός και παρουσίαση βιβλίου στη «Μίεζα»

Αγιασμό για την έναρξη της χορευτικής περιόδου θα...

Αστερόεσσα και φεγγαρόφωτη υποδέχθηκε η Βέροια τις «Σκιές αγάπης» του Κ. Π. Καβάφη με τη Σόνια Θεοδωρίδου

Αστερόεσσα και φεγγαρόφωτη υποδέχθηκε η Βέροια τις...

Της Δέσποινας ΠαπαγιαννούληΓλυκιά νύχτα του...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αλλά και χωρίς ποδήλατα, στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, που ζωντάνεψε το βράδυ από την μαθητική συναυλία

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αλλά και χωρίς ποδήλατα, στο...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, ημέρα για ποδήλατο και από τις...

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ -  Ολοκληρωμένη πρόταση   στην εκπαίδευση και τη   δημιουργική απασχόληση

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ...

-Ποια Τμήματα θα λειτουργήσουν για  το σχολικό έτος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

‘’Έφτασε πάλι ο καιρός να ξανανταμωθούμε, μέσα στις κύκλες των χορών να βεργολυγιστούμε’’. Από το Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας ‘’Κύκλος Ερατεινός’’ ανακοινώνεται ότι τα μαθήματα παραδοσιακών χορών...

Με αγιασμό για το καλό της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, ξεκίνησε τη λειτουργία του το δημιουργικό εργαστήρι ΥΦΑΔΙ. Η εθελόντρια πρόεδρος Ευγενία Ζάλιου - Μπασιακούλη, αφού καλωσόρισε τον δήμαρχο κ. Ν....

Ανακοινώνεται ότι ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας αρχίζει μαθήματα στις 1-10-2018 στην αίθουσα του Ομίλου, Τραπεζούντας 31, Προμηθέας Βέροιας.Χοροδιδάσκαλος θα είναι ο έμπειρος Τσιαμήτρος Γιάννης.Κάθε Δευτέρα: 7-8...