Δήμος Βέροιας εναντίον Δημοσίου για τη γέφυρα Κούσιου

Δήμος Βέροιας εναντίον Δημοσίου για τη γέφυρα Κούσιου

Εναντίον του Δημοσίου θα στραφεί ο δήμος Βέροιας για την κατασκευή της γέφυρας Κούσιου και τα ακίνητα του πρώην ΟΣΚ τα οποία διεκδικεί, σύμφωνα με αποφάσεις που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα

Στην περίπτωση της γέφυρας ο δήμος στρέφεται εναντίον του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για την περίοδο του 2012, καθώς -σύμφωνα το σκεπτικό του νομικού συμβούλου του δήμου Γιώργου Παπαστεργίου- λόγω παράνομης απόφασής του δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, το γεγονός ότι ο γ.γ. δικαίωσε την άποψη του εργολάβου του έργου, που ισχυριζόταν πως η κατασκευή ικριωμάτων (καλουπιών) στη γέφυρα Κούσιου ήταν εκτός της συμβατικής του υποχρέωσης, ότι δηλαδή έπρεπε ο δήμος να πληρώσει και άλλα χρήματα για τον σκοπό αυτό, οδήγησε σε μία σειρά γεγονότων που απέβησαν μοιραία για το έργο. 

Η υπόθεση θα ανατεθεί στην εξειδικευμένη δικηγορική εταιρία Αθηνών του Κ. Ρέμελη, καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου του Δημοκρτείου Πανεπιστημίου Θράκης με αμοιβή 8.640 ευρώ.

Η απόφαση «πέρασε» με τις 21 ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας, αφού από την πλευρά της μειοψηφίας υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις. Λευκό ψήφισαν ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ και ο ανεξάρτητος Θωμάς Αγγελίνας, ενώ απουσίαζαν οι κ.κ. Κάκκαρης και Χειμώνας.

Κατά την άποψη της μείζονος μειοψηφίας η διοίκηση προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες για τη μη αποπεράτωση του έργου, ενώ από την παράταξη Μπέκη εκφράστηκε η άποψη ότι δεν έχει καμιά ελπίδα η διεκδίκηση αποζημίωσης από το Δημόσιο.

«Αυτό που κάνουμε είναι... Μουτζούρης! Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτή την κωμωδία» τόνισε ο κ. Πατσίκας, με τον Αντώνη Μαρκούλη να υποστηρίζει ότι ο δήμος πρέπει άμεσα να στραφεί κατά παντός υπευθύνου για όσες ζημιές έχουν γίνει. Από την πλευρά του ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Σάκης Αποστολόπουλος τόνισε ότι αγωγή κατά του γ.γ. της Αποκεντρωμένης δεν μπορεί να σταθεί.

 

Έντονος διάλογος Βοργιαζίδη-Μαρκούλη

Διαμαρτυρία γιατί δυο σπουδαία, όπως είπε, θέματα της προηγούμενης συνεδρίασης δεν αναβλήθηκαν έκανε ο Αντώνης Μαρκούλης στην αρχή της συνεδρίασης. Επειδή ο ίδιος απουσίαζε λόγω δουλειάς, είχε ζητήσει να αναβληθούν για να μπορέσει να παραβρεθεί, αίτημα που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

«Δεν μπορεί να γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου από το πότε μπορεί ο κάθε σύμβουλος» απάντησε ο δήμαρχος και ακολούθησε η εξής στιχομυθία σε έντονο ύφος και από τους δύο.

Μαρκούλης: Σε άλλη περίπτωση γιατί αλλάξατε τη μέρα συνεδρίασης; Για να πάτε στον Σώρρα; 

Βοργιαζίδης: Ο δήμαρχος όταν καλείται οφείλει να πάει. Εσύ πήγαινε στον Τσοχατζόπουλο!

Μαρκούλης: Σε ποια παράταξη είναι επικεφαλής αυτοί που πήγες; Για τον Σώρρα υπάρχει ντοκουμέντο. Εγώ στον Τσοχατζόπουλο μόνο ως υπεράσπιση θα πήγαινα...

 

Μετονομασία οδού σε Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Μια ακόμα μετονομασία οδού της Βέροιας αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, αυτή τη φορά σε Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Την αίτηση προς τον δήμο έκανε η δημότης Αθηνά Παπαϊωάννου, που ζήτησε τη μετονομασία προς τιμήν του Κύπριου αγωνιστή και ποιητή, αίτηση που συνυπόγραψαν από 130 πολίτες.

 

Κοσμήματα ΜΕΘ και τμήμα Επειγόντων

Κόσμημα χαρακτήρισε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βέροιας, καθώς και το Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και διευθυντής της Παθολογικής Χρήστος Κούτρας. 

«Και τα δύο θα χρειαστούν άμεσα στελέχωση, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης. Το δε τμήμα επειγόντων μπορεί να γίνει αυτοδύναμο με ξεχωριστή ιατρική ιεραρχεία. Είναι δυο τμήματα που σώζουν ζωές και πρέπει να στελεχωθούν άμεσα» σχολίασε ο κ. Κούτρας.

 

Αγγελίνας επί παντός

Βομβαρδισμό ερωτημάτων έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας για θέματα αρμοδιότητας κυρίως του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου (σκουπίδια, αδέσποτα, αγροτική οιδοποιία κ.ά.), ειδικότερα για την περιοχή Κουλούρας. «Με τον αστικό ιστό ασχολείται η δημοτική αρχή. Υπάρχει παραμερισμός των τοπικών κοινοτήτων» τόνισε.

«Τα ίδια πράγματα συνέβαιναν και πέρυσι και πρόπερσι. Γιατί δεν τα ρωτούσατε τότε; απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

 

Έλεγχοι στα χωριά για τα απόβλημα κουζίνας

Αυστηρούς ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία στα χωριά για το φαινόμενο της ρίψης αποβλήτων κουζίνας στους τσιμεναύλακες προανήγγειλε ο Θεόφιλος Κορωνάς. «Σε αυτό το θέμα θέλουμε την συνδρομή των τοπικών προέδρων» είπε ο αντιδήμαρχος.

 

Κινέζικο κανάλι στη Βέροια

Κανάλι της Κίνας θα επισκεφθεί τη Βέροια για πλάνα που θα προβληθούν στην τεράστια μακρινή χώρα. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο οποίος πριν λίγο καιρό έκανε ταξίδι στην Κίνα. Το συνεργείο θα επισκεφθεί αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής για να κάνει πλάνα για το ροδάκινο και γύρισμα στη Βεργίνα και στη Βέροια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτου

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η...

Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ενώπιον του...

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά υψηλές ταχύτητες ίντερνετ

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή γνωστοποιείται...

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...