Η εμπειρία της Βέροιας και της «Πρωτοβουλίας» για τα παιδιά σε κίνδυνο, σε ημερίδα των Χανίων

Η εμπειρία της Βέροιας και της «Πρωτοβουλίας» για τα παιδιά σε κίνδυνο, σε ημερίδα των Χανίων

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, ημερίδα με θέμα:

«Το παιδί σε κίνδυνο-η εμπειρία της Βέροιας. Δύο χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα Νέων-η εμπειρία του Παραρτήματος Παιδιών και Νέων Χανίων».

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Εθελοντικό Σωματείο «Στήριξις» Χανίων και την Πρωτοβουλία για το Παιδί, στα πλαίσια της δικτύωσης των δύο Συλλόγων, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και εμπειρίας, την διεξαγωγή κοινών δράσεων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης και την εμπέδωση της συνεργασίας των περιφερειακών ελληνικών φορέων παιδικής προστασίας, με βάση τον άξονα Κρήτη-Μακεδονία.

Ο κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλοςστο θέμα του «Κρήτη-Μακεδονία: ενώνοντας θέληση και δυνάμεις για την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών», παρουσίασε τις ιδέες, τις δομές, το έργο και την προοπτική του Οργανισμού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και κατέδειξε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των δομών παιδικής προστασίας της ελληνικής περιφέρειας.

Η κ. Θεοδώρα Νιώπα, Κοινωνική Λειτουργός και Διευθύντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας της Βέροιας, ανέπτυξε το θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: εντοπισμός-τεκμηρίωση-παραπομπή θύτη-θεραπεία τραύματος» και μετέδωσε την εμπειρία της από σοβαρά περιστατικά κακοποίησης, ιδιαίτερα σεξουαλικής.

Η κ. Ιωάννα Σπανουδάκη, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο θέμα «Σύγχρονες μορφές κακοποίησης: κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων μέσα από το διαδίκτυο» , εστιάζοντας στο πρόσφατο φαινόμενο της «μπλε φάλαινας».

Η κ. Χρυσή Πευκιανάκη, Κοινωνική Λειτουργός στον ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων έμφυλης βίας του Δήμου Χανίων, μίλησε με θέμα «Τα παιδιά ως μάρτυρες κακοποίησης-Η εμπειρία από τα τρία χρόνια λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών».

Ο κ. Φώτης Βλάχος, Παιδαγωγός του Παραρτήματος, αναφέρθηκε στην «Κοινωνική και επαγγελματική ένταξη φιλοξενουμένων σε δομές αυτόνομης διαβίωσης» και ανέπτυξε τους καθοριστικούς παράγοντες που επιδρούν ευεργετικά στην ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας και στο κοινωνικό σύνολο ατόμων, που έχοντας διαβιώσει σε δομές προστασίας δυσκολεύονται φεύγοντας από το περιβάλλον αυτό.

Η κ. Στεφανία Παπαδάκη, Ψυχολόγος του Παραρτήματος, ανέπτυξε το θέμα «Η δυσκολία μετάβασης από την εξαρτημένη στην αυτόνομη διαβίωση-Το ανάχωμα της ασυλοποίησης στον δρόμο της ενηλικίωσης», αναφερόμενη στα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα μετάβασης των εξυπηρετούμενων ατόμων από τη μία κοινότητα στη άλλη.

Τέλος, η κ. Μαρία Πετράκη, Κοινωνική Λειτουργός, μίλησε για την «Λειτουργία διαμερίσματος αυτόνομης διαβίωσης στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Νεάπολης Λασιθίου», που μετασχηματίζεται με σκοπό την ανεξαρτοποίηση και την ομαλή κοινωνική ένταξη των φιλοξενούμενων νέων.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠγτΠ αισθάνεται την αληθινή υποχρέωση να ευχαριστήσει  το Σωματείο «Στήριξις» Χανίων και ιδιαίτερα τον κ. Στράτο Πουμπλάκη για την πρόσκληση και την φιλοξενία, όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες, καθώς και τους χορηγούς που υποστήριξαν την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...