Εργαζόμενοι ΕΤΑ, αξονικός και ΔΕΥΑΝ  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Εργαζόμενοι ΕΤΑ, αξονικός και ΔΕΥΑΝ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Ερώτηση για το πού βρίσκεται το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της ΕΤΑ Α.Ε. στον Δήμο έκαναν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας οι κ.κ. Καραμπατζός, Ρίζος και Καρτσιούνης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η μεταφορά των εργαζομένων είναι δεδομένη, απλώς υπάρχει μια τεράστια διαδικασία από την υπηρεσία ώστε να μπορούν σύντομα να πληρωθούν.

«Το θέμα θα λυθεί στον χρόνο που πρέπει, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο μια τόσο σοβαρή απόφαση» είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

 Μεταγραφή αξονικού από τη Βέροια στη Νάουσα

Τη μεταφορά και λειτουργία του αξονικού τομογράφου της μονάδας Βέροιας στη μονάδα Νάουσας ζήτησε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, τουλάχιστον για το διάστημα μέχρι να αγοραστεί ο νέος με τη διαδικασία λίζινγκ που αποφάσισε το υπουργείο, όπως είπε, χαρακτηρίζοντας το θέμα ενδονοσοκομειακό. Θυμίζουμε ότι στη μονάδα Βέροιας θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες νέος αξονικός, μετά από δωρεά ιδιώτη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός ζήτησε να μάθει αν ισχύουν ακόμη παλαιότερες δηλώσεις του δημάρχου για αγορά αξονικού με τη βοήθεια και του ιδρύματος Δημούλα.

«Έχω δηλώσει ότι αν το δημόσιο δηλώσει ανοικτά ότι αδυνατεί να προμηθευτεί αξονικό για το νοσοκομείο Νάουσας, τότε είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε και ως δήμος και το ίδρυμα Δημούλα» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Διαφωνίες Καραμπατζού για τη μείωση παροχής στη ΔΕΥΑΝ

Λάθος χαρακτήρισε την απόφαση μείωση της πίεσης του νερού της ΔΕΥΑΝ αυτήν την περίοδο ο κ. Καραμπατζός. «Ο κόσμος ζορίζεται. Δεν μπορούμε να κόψουμε το νερό…» σχολίασε.

«Ανακοινώσαμε μια πολύ ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, κι αν κάποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Δεν είμαστε απάνθρωποι. Υπάρχει όμορη ΔΕΥΑ που κόβει το νερό στον τρίτο απλήρωτο λογαριασμό» απάντησε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Δέσποινα Λαζαρίδου.

«Μείωση παροχής σημαίνει ότι θα πρέπει να μπει τάξη. Διαφορετική μεταχείριση θα έχουμε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Μακροχρόνιες οφειλέτες που αν τα δείτε θα μας φυτρώσουν και εμάς και εσένα μαλλιά. Τι θέλουμε; Να καταρρεύσει η εταιρεία και να μην νερό κανείς; Αφήστε τους λαϊκισμούς στην άκρη. Αν μετά από αυτό υπάρχουν ακόμη πάροχοι που δεν θα πληρώσουν, θα πάρουμε πιο δραστικά μέτρα, νομικά και περαιτέρω» απάντησε από την πλευρά του ο δήμαρχος.

Ενημέρωση έργων

Ο κ. Κουτσογιάννης στην αρχή της συνεδρίασης ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των έργων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας, όπου αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες από τον ΟΣΕ στο κτίριο, ώστε να αποκτήσει συνολικά η εικόνα στον χώρο. Επίσης, σημείωσε ότι οι υπόγειοι κάδοι θα μπουν σε λειτουργία στο τέλος του μήνα και ότι ξεκινά με τη βελτίωση του καιρού η τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στο έργο της παιδικής χαράς ΄Χελωνίτσα΄ στην Πλατεία Ειρήνης ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...