Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα του συλλόγου ΜΑμΑ με το πανεπιστήμιο του Χιούστον–CLEAR LAKE Αμερική

Ολοκληρώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα του συλλόγου ΜΑμΑ με το πανεπιστήμιο του Χιούστον–CLEAR LAKE Αμερική

Ο σύλλογος ΜΑμΑ –Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης βασισμένο στις Αρχές Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ –Applied Behavioural Analysis), για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Clear Lake του Χιούστον Η.Π.Α.

 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου (skype), όπου η κυρία Λουκία Τσάμη, ψυχολόγος,πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ABA και συντονίστρια του προγράμματος Τηλεϋγείας(Telehealth) του Πανεπιστημίου Clear Lake, το παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία.

Το σεμινάριο περιλάμβανε τις εξής ενότητες: Εισαγωγή στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς-Νοέμβριος 2016, Κατανόηση και Διαχείριση Προβληματικής Συμπεριφοράς-Δεκέμβριος 2016, Εισαγωγή στη Λεκτική Συμπεριφορά-Ιανουάριος 2017, Εκτιμήσεις Προτίμησης και Οικονομίες με Μάρκες στο σπίτι και στο σχολείο- Φεβρουάριος 2017, Αποτελεσματικές Στρατηγικές Διδασκαλίας- Μάρτιος 2017, Εκπαίδευση στο φυσικό περιβάλλον-Ιούνιος 2017.

Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα απευθύνθηκε στους εθελοντές και εκπαιδευτές των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου μας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, αφού ο σύλλογός μας εντάχθηκε στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα «Τηλεϋγεία» -TELEHEALTH, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πανεπιστήμιο του Χιούστον και όλες οι αξιολογήσεις συμπεριφοράς καθώς και οι διαδικασίες θεραπείας διεξάγονται στα σπίτια των οικογενειών. Με τη μέθοδο της «Τηλεϋγείας», μέσω διαδικτύου, οι οικογένειες,καθοδηγούνται από έναν εκπαιδευτή συμπεριφοράς , ο οποίος εδρεύει στο πανεπιστήμιο (UHCL). Οι εκπαιδευτές μαθαίνουν στις οικογένειες που παρέχουν φροντίδα στα άτομα του φάσματος ,πώς να πραγματοποιούν αξιολογήσεις συμπεριφοράς, διαχείρισης και θεραπείας μέσα από το ρόλο του γονέα. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχαν γονείς του συλλόγου μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά, την κυρία Λουκία Τσάμη για την παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος και την  αμέριστη βοήθειά της προς το σύλλογό μας, την Dr Dorothea Lerman, διευθύντρια του Ερευνητικού Προγράμματος στο κέντρο για τον Αυτισμό και τις Αναπτυξιακές Ανικανότητες στο Πανεπιστήμιο Clear Lake Houston, η οποία και παραχώρησε την άδεια ώστε να μεταφραστεί το πρόγραμμα στα ελληνικά .Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Παγκράτη Παυλίδη, δάσκαλο ειδικής αγωγής του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, ο οποίος συντόνισε τη παρουσίαση και τη συζήτηση χρησιμοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει η αίθουσα Νέων Τεχνολογιών του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, την κ. Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική ψυχολόγο και εθελόντρια επιστημονική σύμβουλο του συλλόγου μας, τη Διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, τους εθελοντές, εκπαιδευτές και τους γονείς του συλλόγου μας που παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Γαλανούδη «98%»

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στη «Στέγη» - Παρουσίαση...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η...

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

«Ο μάγος του 13» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου στη Δημόσια...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις...

Προβολή της ταινίας   BLACK PANTHER στη Δημόσια   Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Προβολή της ταινίας BLACK PANTHER στη Δημόσια Κεντρική...

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACESΟ Φεβρουάριος...

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ - Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στις 6 μ.μ.

Τεχνική ενημέρωση για τη Φυτοπροστασία της Ροδακινιάς...

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε. από το 1993 παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ...

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι  «Δάφνες και Πικροδάφνες»του  Δημήτρη  Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά  σήμερα στη Βέροια

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι «Δάφνες και...

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας...

Τα  «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Τα «Σιωπηλά Βήματα» παρουσιάστηκαν στη Νάουσα

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Περιοδικών...

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Stand Up Comedy Night με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη στη Δημόσια...

‘Ένας από τους καλύτερους stand up comedians της χώρας, ...

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα - 2019

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία -...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | Ώρα 14:30 Σύλλογος Ζωγράφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας και η Αντικαρκινική Εταιρεία Ελλάδος – παράρτημα Βέροιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γαλανούδη «98%» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Ο μάγος...