Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα»  - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα» - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Αρκετά τα θέματα που απασχόλησαν εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, με μια ακόμη φορά την ημερήσια διάταξη να περνά σε δεύτερο πλάνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συγχαρητήρια από όλους στους μαθητές για την εισαγωγή στις σχολές, αλλά και σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Βέροιας, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Γ. Ορφανίδης: Στον βιολογικό επιτέλους τα λύματα του Πανοράματος

Ενημέρωση για το ότι από την περασμένη Δευτέρα τα αστικά λύματα του Πανοράματος οδηγούνται στον βιολογικό καθαρισμό και όχι στον Τριπόταμο έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης. «Ήταν μια πληγή για τη Βέροια. Μέχρι σήμερα οδηγούνταν σε ρέμα» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης, χαρακτηρίζοντας τα λύματα μέχρι πρότινος... ελευθέρας βοσκής!

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΒ, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα η σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού του συνοικισμού Πανόραμα του με τον εξωτερικό αγωγό αποχέτευσης.

«Με το έργο αυτό δρομολογείται οριστικά η ασφαλής συλλογή των λυμάτων από το σύνολο της πόλης της Βέροιας. Τα λύματα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων της ΔΕΥΑΒ (Βιολογικό Καθαρισμό) της επιχείρησης, όπου μετά από την κατάλληλη επεξεργασία παραδίδονται στο περιβάλλον ακίνδυνα» δηλώνει στο σχετικό δελτίο τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Ορφανίδης.

 

Ένταση για το έργο του βιολογικού  στο Πολυδένδρι

«Μεγάλο κατόρθωμα» χαρακτήρισε την απένταξη του έργου του βιολογικού Πολυδενδρίου, 900.000 ευρώ, ο κ. Καγκελίδης, ρωτώντας να ενημερωθεί τι έγινε με την ΕΔΕ και ποια απόφαση πήρε η ΔΕΥΑΒ.

«Το θέμα το έβαλε ο εισαγγελέας στο αρχείο. Διαβάζοντας την ΕΔΕ δεν κατάλαβα αν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς» απάντησε ο κ. Ορφανίδης. «Το έργο χάθηκε και δεν φταίει κανείς;» είπε ο κ. Καγκελίδης. «Το έργο απεντάχθηκε λόγω της υπουργικής απόφασης για μη χρηματοδότηση τέτοιων έργων για περιοχές με κατοίκους με λιγότερο από 2.000 κατοίκους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. «Στην ΕΔΕ εγώ και ο κ. Γουλτίδης ψηφίσαμε ότι υπήρχαν πειθαρχικά παραπτώματα» σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης, τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση του κ. Καγκελίδη από την αίθουσα.

 

Β. Λυκοστράτης: Πανευρωπαϊκό του χρόνου το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

«Κάθε χρόνο και καλύτερο» χαρακτήρισε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του δήμου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ζήσης Πατσίκας, «με κόσμο και γεμάτα μαγαζιά και ξενοδοχεία», όπως είπε. «Είναι μεγάλη υπόθεση ο πολιτισμός, μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει. Απλώς θέλει λίγη ακόμη δουλειά και στήριξη» συμπλήρωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, σχολιάζοντας: «Είμαστε πολλοί εδώ, αλλά στις εκδηλώσεις λίγοι…»

«Μέρες χαράς και παράδοσης έζησε η Βέροια και ο κόσμος» τόνισε η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Πετρούλα Παπαδίνα, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια.

«56 χορηγούς είχαμε φέτος και τους ευχαριστούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης. «Από το καλό στο καλύτερο πάει η εκδήλωση, και θα πάει ακόμη καλύτερα του χρόνου, που θα προσπαθήσουμε πιο πολύ να το κάνουμε πανευρωπαϊκό» συμπλήρωσε, δίνοντας τις δικές του ευχαριστίες σε όλους.

 

Θ. Αγγελίνας: Ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν

Στα αγροτικά ζητήματα αναφέρθηκε, όπως συνηθίζει, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας. Μίλησε για τιμές στα συμπύρηνα που ακολουθούν τη μοίρα των επιτραπέζιων ροδάκινων, δηλαδή πολύ χαμηλές και κάτω από το κόστος παραγωγής, που υποτιμούν τους αγρότες. Ο κ. Αγγελίνας μίλησε για οικονομικό πρόβλημα στους πολίτες και στον δήμο μέσα στον χειμώνα, προτείνοντας πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των αγροτών.

«Πρέπει να μεγαλώσουν οι ποσότητες της επισιτιστικής, να υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας αγροτών από την αισχροκέρδεια. Πρέπει να δούμε την πρόταση να υπάρχει ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν στην Ελλάδα, με καθημερινό οn line σύστημα στην τιμή» ανέφερε ο κ. Αγγελίνας.

 

Θ. Σιδηρόπουλος: Δεν θα μείνουμε απότιστοι

Στον κίνδυνο να παραμείνει η περιοχή του δήμου Βέροιας εκτός από το αρδευτικό δίκτυο που θα γίνει δεξιά από την κοίτη του Αλιάκμονα αναφέρθηκε ο Γιώργος Γουλτίδης, επειδή ο δήμος δεν υπέγραψε την σύμφωνο συνεργασίας, όπως είπε.

«Δεν θα μείνουμε απότιστοι. Δεν υπογράψαμε το σύμφωνο διότι βάλαμε κάποιους όρους. Σοβαρό για εμάς είναι και το πρόβλημα άρδευσης αριστερά της κοίτης του Αλιάκμονα» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια...

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης   επισκέφθηκε η Φρ. Καρασαρλίδου   για τα προβλήματα των σχολείων της Ημαθίας

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης επισκέφθηκε η Φρ....

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό...

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη Νάουσα

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη...

Παρελθόν αποτελεί πλέον η ξύλινη περίφραξη κατά...

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ   ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ERASMUS+  ΚΑ2 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ...

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής...

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και ευνοϊκοί διακανονισμοί σε άτοκες δόσεις

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και...

- Για όσους αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο λόγω οφειλών…-...

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων Polis Tracks - Δείτε το βίντεο!

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας...

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο...

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός   στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο...

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο λόγος για την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών [ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018], η πλημμελής γνώση της οποίας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εκχωρούνται...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμη σχολική χρονιά η μεταφορά πολλών μαθητών  από και προς το σχολείο τους,  είναι ακόμα στον «αέρα».  Αν και  τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, σε ορισμένα...

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη,  επσικέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και συζήτησε μαζί  του θέματα εκπαίδευσης...