Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα»  - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Με το έργο αποχέτευσης στο «Πανόραμα» - Το σύνολο των λυμάτων της Βέροιας στον βιολογικό καθαρισμό

Αρκετά τα θέματα που απασχόλησαν εκτός ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα, με μια ακόμη φορά την ημερήσια διάταξη να περνά σε δεύτερο πλάνο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συγχαρητήρια από όλους στους μαθητές για την εισαγωγή στις σχολές, αλλά και σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Βέροιας, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 

Γ. Ορφανίδης: Στον βιολογικό επιτέλους τα λύματα του Πανοράματος

Ενημέρωση για το ότι από την περασμένη Δευτέρα τα αστικά λύματα του Πανοράματος οδηγούνται στον βιολογικό καθαρισμό και όχι στον Τριπόταμο έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης. «Ήταν μια πληγή για τη Βέροια. Μέχρι σήμερα οδηγούνταν σε ρέμα» σημείωσε ο κ. Ορφανίδης, χαρακτηρίζοντας τα λύματα μέχρι πρότινος... ελευθέρας βοσκής!

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΒ, το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα η σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού του συνοικισμού Πανόραμα του με τον εξωτερικό αγωγό αποχέτευσης.

«Με το έργο αυτό δρομολογείται οριστικά η ασφαλής συλλογή των λυμάτων από το σύνολο της πόλης της Βέροιας. Τα λύματα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων της ΔΕΥΑΒ (Βιολογικό Καθαρισμό) της επιχείρησης, όπου μετά από την κατάλληλη επεξεργασία παραδίδονται στο περιβάλλον ακίνδυνα» δηλώνει στο σχετικό δελτίο τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Ορφανίδης.

 

Ένταση για το έργο του βιολογικού  στο Πολυδένδρι

«Μεγάλο κατόρθωμα» χαρακτήρισε την απένταξη του έργου του βιολογικού Πολυδενδρίου, 900.000 ευρώ, ο κ. Καγκελίδης, ρωτώντας να ενημερωθεί τι έγινε με την ΕΔΕ και ποια απόφαση πήρε η ΔΕΥΑΒ.

«Το θέμα το έβαλε ο εισαγγελέας στο αρχείο. Διαβάζοντας την ΕΔΕ δεν κατάλαβα αν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς» απάντησε ο κ. Ορφανίδης. «Το έργο χάθηκε και δεν φταίει κανείς;» είπε ο κ. Καγκελίδης. «Το έργο απεντάχθηκε λόγω της υπουργικής απόφασης για μη χρηματοδότηση τέτοιων έργων για περιοχές με κατοίκους με λιγότερο από 2.000 κατοίκους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ. «Στην ΕΔΕ εγώ και ο κ. Γουλτίδης ψηφίσαμε ότι υπήρχαν πειθαρχικά παραπτώματα» σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης, τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση του κ. Καγκελίδη από την αίθουσα.

 

Β. Λυκοστράτης: Πανευρωπαϊκό του χρόνου το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

«Κάθε χρόνο και καλύτερο» χαρακτήρισε το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του δήμου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ζήσης Πατσίκας, «με κόσμο και γεμάτα μαγαζιά και ξενοδοχεία», όπως είπε. «Είναι μεγάλη υπόθεση ο πολιτισμός, μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει. Απλώς θέλει λίγη ακόμη δουλειά και στήριξη» συμπλήρωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, σχολιάζοντας: «Είμαστε πολλοί εδώ, αλλά στις εκδηλώσεις λίγοι…»

«Μέρες χαράς και παράδοσης έζησε η Βέροια και ο κόσμος» τόνισε η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Πετρούλα Παπαδίνα, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια.

«56 χορηγούς είχαμε φέτος και τους ευχαριστούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης. «Από το καλό στο καλύτερο πάει η εκδήλωση, και θα πάει ακόμη καλύτερα του χρόνου, που θα προσπαθήσουμε πιο πολύ να το κάνουμε πανευρωπαϊκό» συμπλήρωσε, δίνοντας τις δικές του ευχαριστίες σε όλους.

 

Θ. Αγγελίνας: Ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν

Στα αγροτικά ζητήματα αναφέρθηκε, όπως συνηθίζει, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας. Μίλησε για τιμές στα συμπύρηνα που ακολουθούν τη μοίρα των επιτραπέζιων ροδάκινων, δηλαδή πολύ χαμηλές και κάτω από το κόστος παραγωγής, που υποτιμούν τους αγρότες. Ο κ. Αγγελίνας μίλησε για οικονομικό πρόβλημα στους πολίτες και στον δήμο μέσα στον χειμώνα, προτείνοντας πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των αγροτών.

«Πρέπει να μεγαλώσουν οι ποσότητες της επισιτιστικής, να υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας αγροτών από την αισχροκέρδεια. Πρέπει να δούμε την πρόταση να υπάρχει ένας συνεταιρισμός ανά προϊόν στην Ελλάδα, με καθημερινό οn line σύστημα στην τιμή» ανέφερε ο κ. Αγγελίνας.

 

Θ. Σιδηρόπουλος: Δεν θα μείνουμε απότιστοι

Στον κίνδυνο να παραμείνει η περιοχή του δήμου Βέροιας εκτός από το αρδευτικό δίκτυο που θα γίνει δεξιά από την κοίτη του Αλιάκμονα αναφέρθηκε ο Γιώργος Γουλτίδης, επειδή ο δήμος δεν υπέγραψε την σύμφωνο συνεργασίας, όπως είπε.

«Δεν θα μείνουμε απότιστοι. Δεν υπογράψαμε το σύμφωνο διότι βάλαμε κάποιους όρους. Σοβαρό για εμάς είναι και το πρόβλημα άρδευσης αριστερά της κοίτης του Αλιάκμονα» απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”   και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε   κλιμάκιο της ομάδας γυναικών   της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη  Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου   με τον συνδυασμό   του Παύλου Παυλίδη   «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το...

«Η πολιτική είναι ένα άγνωστο, αλλά ενδιαφέρον, για...

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα από Τα Παιδιά της Άνοιξης  (Φωτό - Βίντεο)

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα...

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία από τα «Παιδιά της...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

Απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια, ένα μήνα πριν από τις εκλογές και μέχρι   την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών

Απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων από τα Δημοτικά...

-Από την Μεγάλη  Πέμπτη 25 Απριλίου-Για τον λόγο αυτό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις που θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα την καθημερινότητα του. Κάθε υποψήφιος οφείλει να...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” επισκέφθηκε το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας και Κατάρτισης ΑμΕΑ «Τα Παιδιά Της Άνοιξης» και το...