Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Στο νέο αίτημα της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Όπως ενημέρωσε υπάρχει σχετική διαφωνία και παρέμβαση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή. «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι αυθαίρετες αποφάσεις, χωρίς δημοκρατικό διάλογο» ανέφερε σύμφωνα με τον δήμαρχο η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, προτείνοντας να μην εφαρμοστεί από τους δήμους η μεταφορά των διαθεσίμων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τέλος επί του θέματος ότι σήμερα Τετάρτη στη 1μμ υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας για το ίδιο θέμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παραστεί, φέροντας τις αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία έργου

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία  έργου στον δήμο Βέροιας. «Για πρώτη φορά θα γίνει δημοπρασία εξ αποστάσεως. Είναι μια εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση στις δημοπρασίες, αφού δεν θα υπάρχει αλισβερίσι στον βαθμό που υπήρχε και όπου υπήρχε» σημείωσε.

 

Ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων

Στην ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων στάθηκε στη δική του εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης, καθώς και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που γίνεται στο Ρολόι κάθε πρωί. «Είναι μια κόλαση για μισή ώρα, με οχήματα για τον εφοδιασμό των καταστημάτων, απορριμματοφόρα, σχολικά, ιδιωτικά κ.λπ.»

«Θα το δούμε με την υπηρεσία» απάντησε για το δεύτερο θέμα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, ενώ για τις διαγραμμίσεις τόνισε ότι έχει δίκιο ο κ. Μπέκης, αλλά υπάρχουν ο νέος νόμος πήγε το τεχνικό πρόγραμμα πίσω.

 

Στην τελική φάση το Μουσικό Σχολείο

Την πορεία υλοποίησης του Μουσικού Σχολείου στο νέο κτίριο ζήτησε να μάθει ο έτερος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, με τον αντιδήμαρχο κ. Σιδηρόπουλο να απαντά ότι βρισκόμαστε προ της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου στο πρώην πανεπιστήμιο.

Για μια ακόμη φορά έφερε θέμα κατατμήσεων των έργων στις τοπικές κοινότητες και απευθείας αναθέσεων ο κ. Μαρκούλης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει δύο όψεις το νόμισμα των απευθείας αναθέσεων, με περισσότερη ταχύτητα και οικονομία στην εκτέλεση των έργων.

 

Στα περιβαλλοντικά η γέφυρα

Το νέο έργο της γέφυρας Κούσιου βρίσκεται στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ζήση Πατσίκα.

 

Αιχμές Αγγελίνα

Την πικρία του για τη μη συμμετοχή του σε πρόσφατη αποστολή του δήμου στην Αγία Πετρούπολη εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, παρότι είχε συμφωνήσει σ’ αυτό ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο την επόμενη μέρα δέχθηκε εισήγηση της μείζονος μειοψηφίας από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Σουμελίδη για τη συμμετοχή του Ιορδάνη Κυρατλίδη. «Κάνετε μικροκομματική εκμετάλλευση του συναδέλφου μας. Τις αδικίες αυτές θα τις βρείτε μπροστά σας» σχολίασε ο κ. Αγγελίνας.

«Είναι απών συνήθως από τις συνεδριάσεις ο κ. Καραπαναγιωτίδης, με τον κ. Σουμελίδη να είναι πάντα αυτός που προτείνει τους εκπροσώπους. Τι πιο φυσιολογικό;» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Κινδυνεύουν από απουσίες οι μαθητές της Φυτειάς

Το γεγονός ότι οι μαθητές της Φυτειάς δεν μεταφέρονται στα σχολεία και κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες, έφερε στο σώμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Αγγέλου. «Ο αντιδήμαρχος με παρέπεμψε στην Π.Ε. Ημαθίας και η Π.Ε. στους βουλευτές. Μίλησα με την κ. Καρασαρλίδου και μου είπε ότι χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Πότε επιτέλους θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Αγγέλου, ζητώντας τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...