Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Στο νέο αίτημα της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Όπως ενημέρωσε υπάρχει σχετική διαφωνία και παρέμβαση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή. «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι αυθαίρετες αποφάσεις, χωρίς δημοκρατικό διάλογο» ανέφερε σύμφωνα με τον δήμαρχο η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, προτείνοντας να μην εφαρμοστεί από τους δήμους η μεταφορά των διαθεσίμων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τέλος επί του θέματος ότι σήμερα Τετάρτη στη 1μμ υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας για το ίδιο θέμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παραστεί, φέροντας τις αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία έργου

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία  έργου στον δήμο Βέροιας. «Για πρώτη φορά θα γίνει δημοπρασία εξ αποστάσεως. Είναι μια εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση στις δημοπρασίες, αφού δεν θα υπάρχει αλισβερίσι στον βαθμό που υπήρχε και όπου υπήρχε» σημείωσε.

 

Ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων

Στην ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων στάθηκε στη δική του εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης, καθώς και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που γίνεται στο Ρολόι κάθε πρωί. «Είναι μια κόλαση για μισή ώρα, με οχήματα για τον εφοδιασμό των καταστημάτων, απορριμματοφόρα, σχολικά, ιδιωτικά κ.λπ.»

«Θα το δούμε με την υπηρεσία» απάντησε για το δεύτερο θέμα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, ενώ για τις διαγραμμίσεις τόνισε ότι έχει δίκιο ο κ. Μπέκης, αλλά υπάρχουν ο νέος νόμος πήγε το τεχνικό πρόγραμμα πίσω.

 

Στην τελική φάση το Μουσικό Σχολείο

Την πορεία υλοποίησης του Μουσικού Σχολείου στο νέο κτίριο ζήτησε να μάθει ο έτερος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, με τον αντιδήμαρχο κ. Σιδηρόπουλο να απαντά ότι βρισκόμαστε προ της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου στο πρώην πανεπιστήμιο.

Για μια ακόμη φορά έφερε θέμα κατατμήσεων των έργων στις τοπικές κοινότητες και απευθείας αναθέσεων ο κ. Μαρκούλης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει δύο όψεις το νόμισμα των απευθείας αναθέσεων, με περισσότερη ταχύτητα και οικονομία στην εκτέλεση των έργων.

 

Στα περιβαλλοντικά η γέφυρα

Το νέο έργο της γέφυρας Κούσιου βρίσκεται στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ζήση Πατσίκα.

 

Αιχμές Αγγελίνα

Την πικρία του για τη μη συμμετοχή του σε πρόσφατη αποστολή του δήμου στην Αγία Πετρούπολη εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, παρότι είχε συμφωνήσει σ’ αυτό ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο την επόμενη μέρα δέχθηκε εισήγηση της μείζονος μειοψηφίας από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Σουμελίδη για τη συμμετοχή του Ιορδάνη Κυρατλίδη. «Κάνετε μικροκομματική εκμετάλλευση του συναδέλφου μας. Τις αδικίες αυτές θα τις βρείτε μπροστά σας» σχολίασε ο κ. Αγγελίνας.

«Είναι απών συνήθως από τις συνεδριάσεις ο κ. Καραπαναγιωτίδης, με τον κ. Σουμελίδη να είναι πάντα αυτός που προτείνει τους εκπροσώπους. Τι πιο φυσιολογικό;» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Κινδυνεύουν από απουσίες οι μαθητές της Φυτειάς

Το γεγονός ότι οι μαθητές της Φυτειάς δεν μεταφέρονται στα σχολεία και κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες, έφερε στο σώμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Αγγέλου. «Ο αντιδήμαρχος με παρέπεμψε στην Π.Ε. Ημαθίας και η Π.Ε. στους βουλευτές. Μίλησα με την κ. Καρασαρλίδου και μου είπε ότι χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Πότε επιτέλους θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Αγγέλου, ζητώντας τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών -  Κατασχέθηκαν περισσότερα από 11 κιλά κάνναβη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας...

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από...

Μίσθωση λεωφορείου από το Δήμο Νάουσας για την συμμετοχή δημοτών στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα

Μίσθωση λεωφορείου από το Δήμο Νάουσας για την...

 Ο Δήμος Νάουσας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για...

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας

Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο...

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στη συνεδρίαση...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019-ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - Φέτος γίνομαι δυο ετών

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019-ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - Φέτος γίνομαι δυο...

Φέτος γίνομαι δυο ετών. Στα περσινά μου γενέθλια μου...

Η Βέροια τιμάει σήμερα τον  Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο

Η Βέροια τιμάει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Βέροιας η...

Οργανωτική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ν. Ημαθίας: Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα

Οργανωτική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ν. Ημαθίας:...

Η Επιτροπή Αγώνα Ημαθίας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανακοινώνει...

Ενεργειακή αναβάθμιση  και βελτίωση υποδομών σε σχολεία Ειρηνούπολης,  Κοπανού και  στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών σε...

Τρία νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης...

Απ. Εμμανουηλίδης: Πρώτος στόχος να γίνει η Βέροια κεντρικός τουριστικός προορισμός

Απ. Εμμανουηλίδης: Πρώτος στόχος να γίνει η Βέροια...

Δεσμεύτηκε για κυκλοφοριακό, δημόσια ασφάλεια,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σήμερα τις πρώτες πρωινές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 2 αλλοδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, καθώς και ένας 19χρονος ...

 Ο Δήμος Νάουσας προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για την μετάβαση στην Αθήνα όσων δημοτών του ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.Οι δημότες που...