Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Στο νέο αίτημα της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Όπως ενημέρωσε υπάρχει σχετική διαφωνία και παρέμβαση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή. «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι αυθαίρετες αποφάσεις, χωρίς δημοκρατικό διάλογο» ανέφερε σύμφωνα με τον δήμαρχο η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, προτείνοντας να μην εφαρμοστεί από τους δήμους η μεταφορά των διαθεσίμων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τέλος επί του θέματος ότι σήμερα Τετάρτη στη 1μμ υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας για το ίδιο θέμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παραστεί, φέροντας τις αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία έργου

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία  έργου στον δήμο Βέροιας. «Για πρώτη φορά θα γίνει δημοπρασία εξ αποστάσεως. Είναι μια εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση στις δημοπρασίες, αφού δεν θα υπάρχει αλισβερίσι στον βαθμό που υπήρχε και όπου υπήρχε» σημείωσε.

 

Ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων

Στην ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων στάθηκε στη δική του εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης, καθώς και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που γίνεται στο Ρολόι κάθε πρωί. «Είναι μια κόλαση για μισή ώρα, με οχήματα για τον εφοδιασμό των καταστημάτων, απορριμματοφόρα, σχολικά, ιδιωτικά κ.λπ.»

«Θα το δούμε με την υπηρεσία» απάντησε για το δεύτερο θέμα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, ενώ για τις διαγραμμίσεις τόνισε ότι έχει δίκιο ο κ. Μπέκης, αλλά υπάρχουν ο νέος νόμος πήγε το τεχνικό πρόγραμμα πίσω.

 

Στην τελική φάση το Μουσικό Σχολείο

Την πορεία υλοποίησης του Μουσικού Σχολείου στο νέο κτίριο ζήτησε να μάθει ο έτερος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, με τον αντιδήμαρχο κ. Σιδηρόπουλο να απαντά ότι βρισκόμαστε προ της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου στο πρώην πανεπιστήμιο.

Για μια ακόμη φορά έφερε θέμα κατατμήσεων των έργων στις τοπικές κοινότητες και απευθείας αναθέσεων ο κ. Μαρκούλης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει δύο όψεις το νόμισμα των απευθείας αναθέσεων, με περισσότερη ταχύτητα και οικονομία στην εκτέλεση των έργων.

 

Στα περιβαλλοντικά η γέφυρα

Το νέο έργο της γέφυρας Κούσιου βρίσκεται στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ζήση Πατσίκα.

 

Αιχμές Αγγελίνα

Την πικρία του για τη μη συμμετοχή του σε πρόσφατη αποστολή του δήμου στην Αγία Πετρούπολη εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, παρότι είχε συμφωνήσει σ’ αυτό ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο την επόμενη μέρα δέχθηκε εισήγηση της μείζονος μειοψηφίας από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Σουμελίδη για τη συμμετοχή του Ιορδάνη Κυρατλίδη. «Κάνετε μικροκομματική εκμετάλλευση του συναδέλφου μας. Τις αδικίες αυτές θα τις βρείτε μπροστά σας» σχολίασε ο κ. Αγγελίνας.

«Είναι απών συνήθως από τις συνεδριάσεις ο κ. Καραπαναγιωτίδης, με τον κ. Σουμελίδη να είναι πάντα αυτός που προτείνει τους εκπροσώπους. Τι πιο φυσιολογικό;» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Κινδυνεύουν από απουσίες οι μαθητές της Φυτειάς

Το γεγονός ότι οι μαθητές της Φυτειάς δεν μεταφέρονται στα σχολεία και κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες, έφερε στο σώμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Αγγέλου. «Ο αντιδήμαρχος με παρέπεμψε στην Π.Ε. Ημαθίας και η Π.Ε. στους βουλευτές. Μίλησα με την κ. Καρασαρλίδου και μου είπε ότι χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Πότε επιτέλους θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Αγγέλου, ζητώντας τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Βέροια και Κέρκυρα τα τυχερά δελτία του τζόκερ

Σε Βέροια και Κέρκυρα τα τυχερά δελτία του τζόκερ

Δύο οι τυχεροί στην χθεσινή κλήρωση του τζόκερ που...

Μυρτώ Μπέτζιου - Το δικαίωμα να οικοδομήσουμε  μια νέα σχέση με το μέλλον και τους πολίτες

Μυρτώ Μπέτζιου - Το δικαίωμα να οικοδομήσουμε μια νέα...

 Δεκάδες νέοι άνθρωποι με επιστημονικό υπόβαθρο,...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τη προηγούμενη εβδομάδα

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ σε...

 Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα...

Ημαθία: Χειροπέδες σε δυο Έλληνες- Πωλούσαν ''μαϊμού'' προϊόντα μέσω διαδικτύου

Ημαθία: Χειροπέδες σε δυο Έλληνες- Πωλούσαν...

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Το πρώτο...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν...

Ευχές του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη»

Ευχές του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη και...

 Το μήνυμα του Πάσχα είναι ένα μήνυμα επιστροφής στην ...

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Ουσταμπασίδη ανακοίνωσε ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης”

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Ουσταμπασίδη ανακοίνωσε ο...

 Το ψηφοδέλτιο της νίκης, το ψηφοδέλτιο της “Ώρας...

Στα σφαγεία Βέροιας ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Παυλίδης

Στα σφαγεία Βέροιας ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος...

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΧΡΙ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Δύο οι τυχεροί στην χθεσινή κλήρωση του τζόκερ που έπιασαν πεντάρι.Ο λόγος για τους δύο τυχερούς που έπαιξαν σε πρακτορεία στην Κέρκυρα και τη Βέροια αντίστοιχα. Η κάθε επιτυχία  κερδίζει το ποσό των 30.913,88...

 Δεκάδες νέοι άνθρωποι με επιστημονικό υπόβαθρο, πολίτες του σύγχρονου κόσμου, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια για το Δήμο Βέροιας, με όρεξη για δουλειά και ικανοί να υλοποιήσουν τις προτάσεις των προγραμμάτων...