Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Δήμαρχος Βέροιας: «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας»

Στο νέο αίτημα της κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα. Όπως ενημέρωσε υπάρχει σχετική διαφωνία και παρέμβαση διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σύμφωνα με την οποία η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή. «Αρνούμαστε να μεταφέρουμε τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι αυθαίρετες αποφάσεις, χωρίς δημοκρατικό διάλογο» ανέφερε σύμφωνα με τον δήμαρχο η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ, προτείνοντας να μην εφαρμοστεί από τους δήμους η μεταφορά των διαθεσίμων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τέλος επί του θέματος ότι σήμερα Τετάρτη στη 1μμ υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας για το ίδιο θέμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα παραστεί, φέροντας τις αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία έργου

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία  έργου στον δήμο Βέροιας. «Για πρώτη φορά θα γίνει δημοπρασία εξ αποστάσεως. Είναι μια εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση στις δημοπρασίες, αφού δεν θα υπάρχει αλισβερίσι στον βαθμό που υπήρχε και όπου υπήρχε» σημείωσε.

 

Ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων

Στην ανάγκη διαγράμμισης των διαβάσεων στάθηκε στη δική του εκτός ημερήσιας διάταξης αναφορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης, καθώς και στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που γίνεται στο Ρολόι κάθε πρωί. «Είναι μια κόλαση για μισή ώρα, με οχήματα για τον εφοδιασμό των καταστημάτων, απορριμματοφόρα, σχολικά, ιδιωτικά κ.λπ.»

«Θα το δούμε με την υπηρεσία» απάντησε για το δεύτερο θέμα ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, ενώ για τις διαγραμμίσεις τόνισε ότι έχει δίκιο ο κ. Μπέκης, αλλά υπάρχουν ο νέος νόμος πήγε το τεχνικό πρόγραμμα πίσω.

 

Στην τελική φάση το Μουσικό Σχολείο

Την πορεία υλοποίησης του Μουσικού Σχολείου στο νέο κτίριο ζήτησε να μάθει ο έτερος επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, με τον αντιδήμαρχο κ. Σιδηρόπουλο να απαντά ότι βρισκόμαστε προ της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου στο πρώην πανεπιστήμιο.

Για μια ακόμη φορά έφερε θέμα κατατμήσεων των έργων στις τοπικές κοινότητες και απευθείας αναθέσεων ο κ. Μαρκούλης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει δύο όψεις το νόμισμα των απευθείας αναθέσεων, με περισσότερη ταχύτητα και οικονομία στην εκτέλεση των έργων.

 

Στα περιβαλλοντικά η γέφυρα

Το νέο έργο της γέφυρας Κούσιου βρίσκεται στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ζήση Πατσίκα.

 

Αιχμές Αγγελίνα

Την πικρία του για τη μη συμμετοχή του σε πρόσφατη αποστολή του δήμου στην Αγία Πετρούπολη εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αγγελίνας, παρότι είχε συμφωνήσει σ’ αυτό ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο την επόμενη μέρα δέχθηκε εισήγηση της μείζονος μειοψηφίας από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Σουμελίδη για τη συμμετοχή του Ιορδάνη Κυρατλίδη. «Κάνετε μικροκομματική εκμετάλλευση του συναδέλφου μας. Τις αδικίες αυτές θα τις βρείτε μπροστά σας» σχολίασε ο κ. Αγγελίνας.

«Είναι απών συνήθως από τις συνεδριάσεις ο κ. Καραπαναγιωτίδης, με τον κ. Σουμελίδη να είναι πάντα αυτός που προτείνει τους εκπροσώπους. Τι πιο φυσιολογικό;» απάντησε ο δήμαρχος.

 

Κινδυνεύουν από απουσίες οι μαθητές της Φυτειάς

Το γεγονός ότι οι μαθητές της Φυτειάς δεν μεταφέρονται στα σχολεία και κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες, έφερε στο σώμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Αγγέλου. «Ο αντιδήμαρχος με παρέπεμψε στην Π.Ε. Ημαθίας και η Π.Ε. στους βουλευτές. Μίλησα με την κ. Καρασαρλίδου και μου είπε ότι χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Πότε επιτέλους θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Αγγέλου, ζητώντας τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...