Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση για το 2018 -  Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των ρομά μεταξύ των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση για το 2018 - Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των ρομά μεταξύ των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στον δήμο Βέροιας, μέσω οικιστικής αποκατάστασης των οικογενειών τους, θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. (Για το θέμα είχε μιλήσει προ μηνός ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς στον Άκου 99.6.) Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ο συγκεκριμένος χώρος στο Εργοχώρι κατατάσσεται στην κατηγορία των άκρως υποβαθμισμένων περιοχών, με συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές σε καλύβια και παραπήγματα, αλλά και απουσία βασικών υποδομών. «Με άλλα λόγια, οι συνθήκες διαβίωσης του ουσιαστικά άστεγου αυτού πληθυσμού, είναι άθλιες, δημιουργώντας χιονοστιβάδα προβλημάτων υγείας, ειδικά των βρεφών και των παιδιών, αποχή από την υποχρεωτική εκπαίδευση και, εν τέλει, κοινωνική εξαθλίωση που οδηγεί στην παραβατικότητα» όπως καταλήγει η εισήγηση.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας. Μακάρι να βρεθεί λύση και να γίνει αποδεκτή από τους Ρομά.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας θα γίνει τη Δευτέρα  15 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ., με τα παρακάτω 40 θέματα:

-Έγκριση ή μη α) του σχεδίου δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στον Δήμο Βέροιας και β) της πρότασης οικιστικής αποκατάστασης των οικογενειών Ρομά που διαβιούν στον καταυλισμό του Εργοχωρίου

-Έγκριση ή μη Συστήματος Διακυβέρνησης του Δήμου Βέροιας ως Ενδιάμεσου Φορέα για την αξιολόγηση και επιλογή των Πράξεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βέροιας

-Έγκριση ή μη τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Βέροιας. (Νομική Υπηρεσία)

-Έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα

-Ορισμός ενός συμβούλου και του οικείου Προέδρου της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ή εκπροσώπου της Κοινότητας με τους αναπληρωτές τους, στην επιτροπή καθορισμού τιμήματος των προς εκποίηση δημοτικών ακινήτων.

-Ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους στην επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών του άρθρου 201 του Ν.3463/06 (Κ.Δ.Κ.).

-Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την παραλαβή γραμματίου παρακατάθεσης από συμβολαιογράφο

-Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην Αστική Εταιρία με την επωνυμία «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

-Ορισμός δύο ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)» Δ. Βέροιας.

-Ορισμός δύο ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΚΕΔΗΠΕΘΕ)» Δ. Βέροιας.

-Ορισμός μελών με τους αναπληρωτές τους και συγκρότηση της επιτροπής ελέγχου παιδοτόπων.

-Διαπίστωση υπέρ της ύπαρξης υπηρεσιακής ανάγκης για την κάλυψη μιας θέσης κλάδου ΔΕ Διοικητικού, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υπ’ αριθ. 1/408/2008 προκήρυξης για την πλήρωση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας στον Δήμο Βέροιας 

-Έγκριση ή μη άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτου με φερόμενους ιδιοκτήτες τους Α.Πρασίνου κλπ., στα Ο.Τ. 71 και 76 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Τ.Κ. Βεργίνας 

-Έγκριση ή μη λύσης της μίσθωσης ακινήτου επί της οδού Μητροπόλεως 27

-Έγκριση ή μη του φακέλου Δημόσιας Σύμβασης της Μελέτης – Τεύχος Τεχνικών δεδομένων και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης της μελέτης «Μελέτη Βιοκλιματικού πολιτιστικού Δικτύου Διαδρομών στην Παλιά Πόλη της Βέροιας» 

-Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δ.Ε. Μακεδονίδος για την πιστοποίησή τους».

-Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δ.Ε. Απ. Παύλου για την πιστοποίησή τους».

-Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δ.Ε. Δοβρά για την πιστοποίησή τους».

-Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού Κυψέλης»

-Ορισμός μελών και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων Αγίας Βαρβάρας»

-Επί ενστάσεως του αναδόχου του έργου «Κατασκευή γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου και έγκριση ή μη του παραπάνω πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής.

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Εξωτερικός αγωγός αποχέτευσης Πανόραμα-Γιοτζαλίκια-Φλαμουριές»

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση εργασιών αποχέτευσης Πανοράματος»

-Έγκριση ή μη 2ου πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Βεργίνας (2017)»

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Συντήρηση δικτύων άρδευσης Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος».

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Καθαρισμός τσιμενταυλάκων Δ.Ε. Απ.Παύλου»

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Συντήρηση νεκροταφείων»

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Μεταφορές περιπτέρων»

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής τμήματος της υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσιών συντήρησης-υποστήριξης εφαρμογών λογισμικού Δήμου Βέροιας».

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής τμήματος της υπηρεσίας «Γεωχωρική αποτύπωση δικτύου οδικού και αστικού φωτισμού Δήμου Βέροιας»

 -Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Εγκατάσταση και παραμετροποίηση λειτουργικού συστήματος εξυπηρετητή και λογισμικών».

-Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Εκτυπώσεις-εκδόσεις-βιβλιοδετήσεις».

-Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε., 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Κατασκευή περίφραξης στο αριθ. 176νστ αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Ασωμάτων»

-Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για τη μίσθωση τουριστικού τρένου

-Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ειδών τροφίμων για τη λειτουργία δομών του Δήμου.

-Έγκριση ή μη α) συνδιοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Βέροιας με τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας, β) δαπάνης και γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών.

-Έγκριση ή μη α) συνδιοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Βέροιας με τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων και με τον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, β) δαπάνης και γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών.

-Έγκριση ή μη α) δαπάνης για την προμήθεια στεφανιών καταθέσεων και β) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών.

-Έγκριση ή μη α) έκτακτης μετακίνησης, β) εξόδων μετάβασης Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών και δ) ψήφισης της πίστωσης.

-Έγκριση ή μη α) μετακίνησης, β) εξόδων μετάβασης αντιδημάρχου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών και δ) ψήφισης της πίστωσης.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...