Για τη βαριά ασθενή βασίλισσα του βορρά

Για τη βαριά ασθενή βασίλισσα του βορρά

Φίλε αναγνώστη, ξέρεις πολύ καλά ότι η εφημερίδα μας από την ίδρυση της στάθηκε και στέκεται κοντά στον Αθλητισμό της Βέροιας  και γενικά του Ν. Ημαθίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ποδοσφαιρική ομάδα, η αγαπημένη μας βασίλισσα του βορρά που μας έκανε υπερήφανους τόσο με την παρουσία της για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και με τους πολλούς και ποιοτικούς παίκτες που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια, με θητεία σε μεγάλες ομάδες, φορώντας ακόμη και τη γαλανόλευκη φανέλα.

Αυτή η ομάδα, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην «εντατική» και κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της  Ελλάδας. 

Το «καμπανάκι» κτύπησε εδώ και πολύ καιρό και οι περισσότεροι γνώριζαν για τον κατήφορο που έχει πάρει η ομάδα. Λίγοι όμως ήταν αυτοί, που βροντοφώναξαν στους υπεύθυνους, αλλά δεν εισακούστηκαν. 

Από πέρσι το καλοκαίρι που η ΠΑΕ Βέροια υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και την αλλαγή που προέκυψε στην Διοίκηση, τα πράγματα δεν ήταν καλά. 

Η Ομάδα δεν μπόρεσε λόγω χρεών να πάρει αδειοδότηση και κανονικά έπρεπε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Όμως με απόφαση που πάρθηκε, όσες ομάδες δεν παίρνουν αδειοδότηση μπορούν να παραμείνουν στο πρωτάθλημα, κάνοντας όμως μεταγραφές παικτών μέχρι  23 ετών.

Αυτό φυσικά είχε ως συνέπεια, η Βέροια να κάνει ένα ρόστερ 23-24 ταλαντούχων παικτών, αλλά με μικρή εμπειρία.

Στις πρώτες αγωνιστικές με το φιλότιμο των παικτών και των προπονητών η ομάδα πήρε κάποιους βαθμούς και όλοι πίστευαν ότι μπορούσε να τα καταφέρει.

Όμως αυτή η προσπάθεια δεν είχε την ανάλογη στήριξη από τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα τα χρέη να συσσωρεύονται, έως ότου φθάσαμε τις τελευταίες ημέρες τα χρέη να «πνίξουν» την ομάδα.

Βρέθηκε ξαφνικά μία επιτροπή παλαιών παικτών και παραγόντων, που σε συνεννόηση με τα πραγματικά «αφεντικά» της ομάδας  ζήτησαν να πάρουν τις τύχες της Βέροιας στα χέρια τους, με σκοπό τη σωτηρία και την παραμονή της στην κατηγορία.

Τα πράγματα ήταν και παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα, στις κρίσιμες κυρίως εποχές που περνάμε, και η όποια σωτηρία χρειάζεται πολλά χρήματα, που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει.

Κάποιοι έπαιξαν άσχημο παιχνίδι σε βάρος της ομάδας,  γιατί ήταν άπειροι και δεν έκαναν σωστή διαχείριση.

Σήμερα η κατάσταση,  φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την ιστορική ομάδα. Ωστόσο, μπορεί να είναι συναισθηματικά δεμένοι δεν είναι όμως αυτοί που θα δώσουν την λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ.

Άμεση λύση σωτηρίας στον ορίζοντα δεν βλέπουμε, αφού τα οικονομικά «βάρη» είναι τεράστια και μόνο ένας  πολύ μεγάλος επενδυτής θα μπορούσε να τα αναλάβει, αλλά κι αυτό τέτοιες εποχές φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο… Υπήρξε έντονη φημολογία τις τελευταίες εβδομάδες για συμφωνία και εκχώρηση των μετοχών, αλλά τελικά μείναμε στα ίδια. Πάντως η απειλή του υποβιβασμού σκιάζει τη βασίλισσα και σίγουρα αν συμβεί θα είναι μεγάλο πλήγμα και στίγμα για την ιστορία της. Ωστόσο, θα πρέπει να προβληματιστούμε μήπως η βαριά ασθενής βασίλισσα πρέπει να θεραπευθεί με δραστικά μέτρα και να μην χαροπαλεύει και ταλανίζεται…

Υπήρξαν πάντως εξίσου ιστορικές ομάδες που πήραν τον δρόμο των χαμηλών κατηγοριών, εξυγιάνθηκαν και ανέκαμψαν αποβάλλοντας κάθε είδους «βαρίδια» που δεν άφηναν την ομάδα να προχωρήσει. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα είμαστε ανιδιοτελώς δίπλα στην ομάδα, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν ακόμη…διατηρητέα!

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν...

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις...

Η ελπίδα  πεθαίνει τελευταία

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

  Στον απόηχο της 83ης Δ.Ε.Θ. είχαμε τεράστια...

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο δυναμικό. Τό χουμε;

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο...

  Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η χώρα που...

Να περιφρουρηθεί  η ΔΕΘ για να μην μπει  στο περιθώριο

Να περιφρουρηθεί η ΔΕΘ για να μην μπει στο περιθώριο

  Μόνο θετική μπορεί κριθεί η πρωτοβουλία του...

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές  στα σχολεία τους;

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές στα σχολεία...

 Μπορεί να ιδρύθηκε μέχρι και Ελληνική Διαστημική...

Σπεύσατε! Δεν θα χαιρόμαστε για πολύ με τον πρωτογενή τομέα

Σπεύσατε! Δεν θα χαιρόμαστε για πολύ με τον πρωτογενή...

  Πρωτογενής τομέας και αγροτικά κυριαρχούν, σε κάθε...

Που θα πάει…  θα «μετοικήσουν»  και οι συνταξιούχοι!

Που θα πάει… θα «μετοικήσουν» και οι συνταξιούχοι!

  Αυτή είναι μια ανάγνωση των λεγομένων του...

Προεκλογική περίοδος…χωρίς εκλογές!

Προεκλογική περίοδος…χωρίς εκλογές!

  Καθώς μπήκε Σεπτέμβριος και ανοίγει η «προεκλογική»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις προηγούμενες δεκαετίες, το πιο καλαίσθητο και αρχοντικό κομμάτι της Βέροιας που ήταν τα παλιά αρχοντικά σπίτια στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έγιναν...

  Στον απόηχο της 83ης Δ.Ε.Θ. είχαμε τεράστια επισκεψιμότητα που έσπασε τα κοντέρ φέτος,  τα συνηθισμένα δυσάρεστα επεισόδια στα εγκαίνια και τις  εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής...

  Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η χώρα που βγάζει τόσους γιατρούς από τα Πανεπιστήμια, τους πλέον περιζήτητους σε Ευρώπη, Βρετανία και Αμερική, να ξεμένει από ιατρικό προσωπικό και να μην μπορεί να...

  Μόνο θετική μπορεί κριθεί η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για τον διαχωρισμό του εμπορικού γεγονότος της ΔΕΘ από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Τα θλιβερά γεγονότα στα εγκαίνια...