Νίκος Κουτσογιάννης: Δεν θα βαρύνει  τους δημότες το μεγαλύτερο μέρος  των οφειλών στους εργαζoμένους της ΕΤΑ

Νίκος Κουτσογιάννης: Δεν θα βαρύνει τους δημότες το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στους εργαζoμένους της ΕΤΑ

Στη δουλειά μηνών που έγινε από τη διοίκηση σε συνεργασία με υπηρεσιακούς του δήμου και του υπουργείου Εσωτερικών, στάθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, με αποτέλεσμα «… ένα μέρος των οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους της ΕΤΑ, ύψους 682.000 ευρώ, να μην βαρύνει τον δήμο και τους δημότες», όπως είπε.

«Όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν σήμερα ότι αυτά που τους είπα από την πρώτη μέρα έχουν γίνει πράξη μέχρι κεραίας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Χαιρετίζουμε την εξέλιξη, αλλά πρέπει να γίνει αναγνώριση και της βουλευτίνας Φρόσως Καρασαρλίδου» είπε στη συνέχεια ο κ. Καραμπατζός.

«Οι λύσεις δόθηκαν από την κυβέρνηση. Και με τα χρήματα, και με το νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους νωρίτερα. Πείτε και ένα ευχαριστώ...» συνέχισε ο κ. Ρίζος.

«Και των εργαζόμενων ήταν η προσπάθεια» είπε τελικά ο κ. Καρτσιούνης.

«Είμαι ευτυχής και ευγνώμων σε όλες και όλους, στον βαθμό που συνεισέφεραν στην επίτευξη του στόχου» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

«Μακάρι να έχουμε την ίδια κατάληξη και στις άλλες επιχειρήσεις, με τις εκκαθαρίσεις και τις αποδοχές των χρεών τους» ευχήθηκε ο κ. Λακηνάνος, σημειώνοντας ότι έχουν διπλασιαστεί τα χρέη στο ΙΚΑ επί των ημερών της σημερινής διοίκησης.

«Φυσικά θα αναλάβουμε τα χρέη, ζητώντας να περιοριστεί η απαίτηση στο πρωτογενές κεφάλαιο. Η εκκαθάριση του ΔΗΠΟΝ δεν τελείωσε από το 2012. Συνεχίζουμε και ελπίζω ότι θα τακτοποιηθούν όλα…» απάντησε ο δήμαρχος, που μίλησε επίσης για κωλυσιεργία στο ΙΚΑ και στην εφορία.

«Εξαιτίας των οργανισμών καθυστερεί και η εκκαθάριση της ΕΤΑ, ωστόσο στην Αθήνα απέσπασα υπόσχεση του γ.γ. δημοσίων εσόδων κ. Πιτσιλή ότι θα προχωρήσει» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Αιχμές για τον διαγωνισμό στα 3-5 Πηγάδια

Επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Βασιλείου για τον διαγωνισμό των 3-5 Πηγαδιών έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Αφού τόνισε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για να βγει σύντομα η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο δήμαρχος μίλησε για ενέργειες του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, που απαξιώνει τη λειτουργία του θεσμού και στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.

«Ζούμε μοναδικές στιγμές! Πρώτοι σηκώθηκαν να φύγουν επικαλούμενοι κούραση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, και ω του θαύματος ο κ. Βασιλείου δεν ενημερώθηκε για την επόμενη μέρα. Θλίβομαι για τη στάση του…» σημείωσε ο δήμαρχος. Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεδρίαση είναι νόμιμη κατά την αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία όμως παρακάλεσε τον δήμο να ανακαλέσει την απόφαση και να λάβει νέα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζημιωθεί η διαδικασία στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

«Σεβόμαστε τον κόπο μας, τους ενδιαφερόμενος και τους δημότες. Παρά τα εμπόδια που θέτουν στον δήμο ο κ. Βασιλείου, με την αγαστή υποστήριξη του επικεφαλής της παράταξής του, εμείς τους στόχους μας θα τους πετύχουμε. Προσωπικά ντρέπομαι για συμπεριφορές όπως αυτή, που τις ανεχόμαστε και τις αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Η αντίδραση Βασιλείου

«Αισθάνομαι θαυμάσια, επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου. Θα ήμουν δυστυχής αν άκουγα μια καλή κουβέντα από τον δήμαρχο. Τα γραπτά όμως μένουν με την αποκεντρωμένη. Δεν συνεχίζω άλλο. Δεν θα γίνεται αυτή η ιερή αίθουσα λαϊκό δικαστήριο. Επαίσχυντες κουβέντες και χαρακτηρισμούς δέχθηκα…» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Επειδή τα γραπτά μένουν, όλα τα θέματα που έβαλε ο κ. Βασιλείου στην αποκεντρωμένη για τη συνεδρίαση απορρίφθηκαν…» απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Παρθενόπουλος, διαβάζοντας τμήματα της επιστολής.

«Με θλίβει η πολιτική δειλία. Είναι απρεπές να αποχωρείς επειδή σου ασκήθηκε κριτική, δηλώνοντας ότι είσαι ευτυχής για ένα τυπικό κώλυμα. Στον δε επίλογό του έκλεισε με απειλή εναντίον μου. Τον ευχαριστώ θερμά. Είναι εξαιρετική τιμή να με μέμφεται ο άνθρωπος που δήλωσε εδώ μέσα ότι δεν απέδιδε τα έσοδα του κολυμβητηρίου στο Ζερβοχώρι γιατί τα έδινε σε εθελοντές. Αυτός είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται τη νομιμότητα…» απάντησε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...