Νίκος Κουτσογιάννης: Δεν θα βαρύνει  τους δημότες το μεγαλύτερο μέρος  των οφειλών στους εργαζoμένους της ΕΤΑ

Νίκος Κουτσογιάννης: Δεν θα βαρύνει τους δημότες το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στους εργαζoμένους της ΕΤΑ

Στη δουλειά μηνών που έγινε από τη διοίκηση σε συνεργασία με υπηρεσιακούς του δήμου και του υπουργείου Εσωτερικών, στάθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, με αποτέλεσμα «… ένα μέρος των οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους της ΕΤΑ, ύψους 682.000 ευρώ, να μην βαρύνει τον δήμο και τους δημότες», όπως είπε.

«Όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν σήμερα ότι αυτά που τους είπα από την πρώτη μέρα έχουν γίνει πράξη μέχρι κεραίας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Χαιρετίζουμε την εξέλιξη, αλλά πρέπει να γίνει αναγνώριση και της βουλευτίνας Φρόσως Καρασαρλίδου» είπε στη συνέχεια ο κ. Καραμπατζός.

«Οι λύσεις δόθηκαν από την κυβέρνηση. Και με τα χρήματα, και με το νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους νωρίτερα. Πείτε και ένα ευχαριστώ...» συνέχισε ο κ. Ρίζος.

«Και των εργαζόμενων ήταν η προσπάθεια» είπε τελικά ο κ. Καρτσιούνης.

«Είμαι ευτυχής και ευγνώμων σε όλες και όλους, στον βαθμό που συνεισέφεραν στην επίτευξη του στόχου» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

«Μακάρι να έχουμε την ίδια κατάληξη και στις άλλες επιχειρήσεις, με τις εκκαθαρίσεις και τις αποδοχές των χρεών τους» ευχήθηκε ο κ. Λακηνάνος, σημειώνοντας ότι έχουν διπλασιαστεί τα χρέη στο ΙΚΑ επί των ημερών της σημερινής διοίκησης.

«Φυσικά θα αναλάβουμε τα χρέη, ζητώντας να περιοριστεί η απαίτηση στο πρωτογενές κεφάλαιο. Η εκκαθάριση του ΔΗΠΟΝ δεν τελείωσε από το 2012. Συνεχίζουμε και ελπίζω ότι θα τακτοποιηθούν όλα…» απάντησε ο δήμαρχος, που μίλησε επίσης για κωλυσιεργία στο ΙΚΑ και στην εφορία.

«Εξαιτίας των οργανισμών καθυστερεί και η εκκαθάριση της ΕΤΑ, ωστόσο στην Αθήνα απέσπασα υπόσχεση του γ.γ. δημοσίων εσόδων κ. Πιτσιλή ότι θα προχωρήσει» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Αιχμές για τον διαγωνισμό στα 3-5 Πηγάδια

Επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Βασιλείου για τον διαγωνισμό των 3-5 Πηγαδιών έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Αφού τόνισε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για να βγει σύντομα η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο δήμαρχος μίλησε για ενέργειες του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, που απαξιώνει τη λειτουργία του θεσμού και στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.

«Ζούμε μοναδικές στιγμές! Πρώτοι σηκώθηκαν να φύγουν επικαλούμενοι κούραση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, και ω του θαύματος ο κ. Βασιλείου δεν ενημερώθηκε για την επόμενη μέρα. Θλίβομαι για τη στάση του…» σημείωσε ο δήμαρχος. Συνέχισε λέγοντας ότι η συνεδρίαση είναι νόμιμη κατά την αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία όμως παρακάλεσε τον δήμο να ανακαλέσει την απόφαση και να λάβει νέα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζημιωθεί η διαδικασία στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

«Σεβόμαστε τον κόπο μας, τους ενδιαφερόμενος και τους δημότες. Παρά τα εμπόδια που θέτουν στον δήμο ο κ. Βασιλείου, με την αγαστή υποστήριξη του επικεφαλής της παράταξής του, εμείς τους στόχους μας θα τους πετύχουμε. Προσωπικά ντρέπομαι για συμπεριφορές όπως αυτή, που τις ανεχόμαστε και τις αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Η αντίδραση Βασιλείου

«Αισθάνομαι θαυμάσια, επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου. Θα ήμουν δυστυχής αν άκουγα μια καλή κουβέντα από τον δήμαρχο. Τα γραπτά όμως μένουν με την αποκεντρωμένη. Δεν συνεχίζω άλλο. Δεν θα γίνεται αυτή η ιερή αίθουσα λαϊκό δικαστήριο. Επαίσχυντες κουβέντες και χαρακτηρισμούς δέχθηκα…» είπε και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Επειδή τα γραπτά μένουν, όλα τα θέματα που έβαλε ο κ. Βασιλείου στην αποκεντρωμένη για τη συνεδρίαση απορρίφθηκαν…» απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Παρθενόπουλος, διαβάζοντας τμήματα της επιστολής.

«Με θλίβει η πολιτική δειλία. Είναι απρεπές να αποχωρείς επειδή σου ασκήθηκε κριτική, δηλώνοντας ότι είσαι ευτυχής για ένα τυπικό κώλυμα. Στον δε επίλογό του έκλεισε με απειλή εναντίον μου. Τον ευχαριστώ θερμά. Είναι εξαιρετική τιμή να με μέμφεται ο άνθρωπος που δήλωσε εδώ μέσα ότι δεν απέδιδε τα έσοδα του κολυμβητηρίου στο Ζερβοχώρι γιατί τα έδινε σε εθελοντές. Αυτός είναι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται τη νομιμότητα…» απάντησε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και...

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού Πιερίων

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες...

Ολοκληρώθηκε και η γεωφυσική διασκόπηση στο σημείο...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει πρωταγωνίστρια ξανά. Να είστε σίγουροι ότι ακούγεστε εσείς στη Βουλή

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Η Ημαθία αξίζει να γίνει...

Στον ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, βρέθηκα χάρη στην...

 Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για την 84η ΔΕΘ

Κάλεσμα επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ημαθίας για...

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, συνεχίζοντας τις δράσεις...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής...

Στο γραφείο του προέδρου  της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

«Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία για την Ελλάδα και την Ημαθία μας... Ξεκινάμε!». Με αυτήν την λακωνική αναφορά, που συνόδευε την φωτογραφία του με την σύζυγό του Έλλη Δεληγιάννη στη Βουλή λίγο πριν την...