Συνεκπαιδευτική δράση  στο αρχαιολογικό μουσείο

Συνεκπαιδευτική δράση στο αρχαιολογικό μουσείο

Ομάδα μαθητών του Ειδικού Σχολείου και η Ε2 τάξη του 8ου Δ.Σ συμμετέχουν σε συνεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο ‘’ Εγώ, εσύ ... μαζί και διαφορετικοί ‘’. 

Στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας στις 24/5/2018 και η συμμετοχή των μαθητών σε μια αξιόλογη μουσειοπαιδαγωγική δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων με θεματική : ‘’ Πνοές ανέμων’’.

Οι μαθητές των δυο σχολείων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους (Οικονομίδου Ε. , Ζιακάκη Μ. , Λαζόπουλος Μ. , Μαρούδα Ε.) περπάτησαν χέρι-χέρι, ομαδικά σαν μια παρέα και αποκόμισαν παράλληλα, τα οφέλη της ασφαλούς κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο η Μουσειοπαιδαγωγός  κ. Φ. Παπαργυρούδη  με τη θετική και φιλόξενη διάθεση της, είχε ετοιμάσει και προσαρμόσει τη μουσειοπαιδαγωγική δράση, με τίτλο: ‘’ Φύσα και  Άκου’’ . Η δράση αφορούσε τη χρήση του ανέμου-αέρα στα αρχαία χρόνια έως σήμερα  και πιο στοχευμένα στην δημιουργία διαφόρων μουσικών οργάνων. 

Με οδηγό τα εκθέματα του μουσείου η περιήγηση των μαθητών είχε  σημεία ενημέρωσης και ενεργής συμμετοχής τους στην γνωριμία τους αρχικά με τα αρχαία μουσικά όργανα και τη σημερινή τους μορφή και εξέλιξη. 

Αφού γνώρισαν και κατανόησαν τα ευρήματα-εκθέματα του Μουσείου που αφορούσαν τη μουσική, οι μαθητές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και με οδηγό αυτά τα εκθέματα δραματοποίησαν και δημιούργησαν μια ιστορία που σχετίζονταν με αυτά. 

Κατόπιν κατασκεύασαν χειροτεχνικά με υλικά όπως ξυλάκια και χαρτί, το δικό τους μουσικό όργανο (αρμονικά).

Όλοι οι μαθητές της ειδικής και της τυπικής αγωγής πέρα από την ευκαιρία επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν, να ενημερωθούν και να προσλάβουν βιωματικά, γνώσεις, πληροφορίες, εικόνες που είναι πολύ σημαντικές και χρήσιμες για να κατανοήσουν καλύτερα την μεγάλη ιστορία των προγόνων μας και το σημερινό της αντίκτυπο.

Η επίσκεψη αυτή είναι μια πολύ σημαντική έξοδος- εμπειρία για όλους τους μαθητές και κυρίως για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, όπου εκτός από την πολιτιστική , εκπαιδευτική ενημέρωση και τη χαρά που προσφέρει, συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στη σωστή  συμπεριφορά τους σε εξωτερικούς χώρους, στη κυκλοφοριακή τους αγωγή με πολλαπλά οφέλη στη κοινωνική τους συναλλαγή, προσαρμογή και μελλοντική αυτονομία.

Τα Σχολεία ευχαριστούν για την συμβολή της στην συνεκπαιδευτική προσπάθεια την Αρχαιολόγο κ. Φ. Παπαργυρούδη. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας  κατέκτησε  το 3ο Βραβείο με την ταινία “Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα” - Δείτε την ταινία!

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας κατέκτησε το 3ο Βραβείο...

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας...

Την παράσταση

Την παράσταση "Γλυκομιλιά" παρουσιάζει η Ομάδα...

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 9.00μ.μ. στο Χώρο ΤεχνώνΗ...

Το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας
Δημιουργικά εργαστήρια στην  Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Δημιουργικά εργαστήρια στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Για ακόμη μία χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας...

Ημερίδα με θέμα:

Ημερίδα με θέμα: "Σεξουαλικότητα & Αναπηρία. Ας...

Ο φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και...

Ποιητική βραδιά  στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας - Την Κυριακή 16 Ιουνίου

Ποιητική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας - Την Κυριακή...

Ποιητική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας με...

   Παρουσίαση του βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι γυναίκες του μπλοκ 10....

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 19:00, στην αίθουσα...

 Θερινές  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο...

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με την ταινία “Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα”. Το Σχολείο συμμετείχε, με μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης, στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:...

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 9.00μ.μ. στο Χώρο ΤεχνώνΗ Ομάδα «Πρώτη Πράξη» του Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζουν  την παράσταση “Γλυκομιλιά”, βασισμένη στις παραλογές...