Συνεκπαιδευτική δράση  στο αρχαιολογικό μουσείο

Συνεκπαιδευτική δράση στο αρχαιολογικό μουσείο

Ομάδα μαθητών του Ειδικού Σχολείου και η Ε2 τάξη του 8ου Δ.Σ συμμετέχουν σε συνεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο ‘’ Εγώ, εσύ ... μαζί και διαφορετικοί ‘’. 

Στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας στις 24/5/2018 και η συμμετοχή των μαθητών σε μια αξιόλογη μουσειοπαιδαγωγική δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων με θεματική : ‘’ Πνοές ανέμων’’.

Οι μαθητές των δυο σχολείων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους (Οικονομίδου Ε. , Ζιακάκη Μ. , Λαζόπουλος Μ. , Μαρούδα Ε.) περπάτησαν χέρι-χέρι, ομαδικά σαν μια παρέα και αποκόμισαν παράλληλα, τα οφέλη της ασφαλούς κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο η Μουσειοπαιδαγωγός  κ. Φ. Παπαργυρούδη  με τη θετική και φιλόξενη διάθεση της, είχε ετοιμάσει και προσαρμόσει τη μουσειοπαιδαγωγική δράση, με τίτλο: ‘’ Φύσα και  Άκου’’ . Η δράση αφορούσε τη χρήση του ανέμου-αέρα στα αρχαία χρόνια έως σήμερα  και πιο στοχευμένα στην δημιουργία διαφόρων μουσικών οργάνων. 

Με οδηγό τα εκθέματα του μουσείου η περιήγηση των μαθητών είχε  σημεία ενημέρωσης και ενεργής συμμετοχής τους στην γνωριμία τους αρχικά με τα αρχαία μουσικά όργανα και τη σημερινή τους μορφή και εξέλιξη. 

Αφού γνώρισαν και κατανόησαν τα ευρήματα-εκθέματα του Μουσείου που αφορούσαν τη μουσική, οι μαθητές χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και με οδηγό αυτά τα εκθέματα δραματοποίησαν και δημιούργησαν μια ιστορία που σχετίζονταν με αυτά. 

Κατόπιν κατασκεύασαν χειροτεχνικά με υλικά όπως ξυλάκια και χαρτί, το δικό τους μουσικό όργανο (αρμονικά).

Όλοι οι μαθητές της ειδικής και της τυπικής αγωγής πέρα από την ευκαιρία επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν, να ενημερωθούν και να προσλάβουν βιωματικά, γνώσεις, πληροφορίες, εικόνες που είναι πολύ σημαντικές και χρήσιμες για να κατανοήσουν καλύτερα την μεγάλη ιστορία των προγόνων μας και το σημερινό της αντίκτυπο.

Η επίσκεψη αυτή είναι μια πολύ σημαντική έξοδος- εμπειρία για όλους τους μαθητές και κυρίως για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, όπου εκτός από την πολιτιστική , εκπαιδευτική ενημέρωση και τη χαρά που προσφέρει, συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στη σωστή  συμπεριφορά τους σε εξωτερικούς χώρους, στη κυκλοφοριακή τους αγωγή με πολλαπλά οφέλη στη κοινωνική τους συναλλαγή, προσαρμογή και μελλοντική αυτονομία.

Τα Σχολεία ευχαριστούν για την συμβολή της στην συνεκπαιδευτική προσπάθεια την Αρχαιολόγο κ. Φ. Παπαργυρούδη. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών της

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Ετήσια εκδήλωση προς τιμήν...

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί διοργανώνει τη τρίτη...

“Από το Broadway στο Hollywood” - Συναυλία με μουσικές και τραγούδια από διάσημα Musicals την Κυριακή στο Χώρο Τεχνών Βέροιας

“Από το Broadway στο Hollywood” - Συναυλία με μουσικές και...

 To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής...

Συναυλία για το   Γηροκομείο Νάουσας

Συναυλία για το Γηροκομείο Νάουσας

  Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης &...

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ(τραγούδι)-ΜΑΝΟΛΗΣ...

Εκδηλώσεις σήμερα στη Βέροια για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδηλώσεις σήμερα στη Βέροια για την επέτειο του...

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμάει σήμερα Σάββατο 17...

Μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», από την 1η Μεραρχία Πεζικού

Μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της...

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στο πλαίσιο του...

"Πολιτισμός 2030" - συνάντηση στην Ελευσίνα

Γράφει  ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης*...

Πρόγραμμα & Ζωντανές Μεταδόσεις Συνεδρίου στο Ναύπλιο

Πρόγραμμα & Ζωντανές Μεταδόσεις Συνεδρίου στο...

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού &...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί διοργανώνει τη τρίτη τακτική ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των Εθελοντών της, που θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στο Κέντρο «Ακρόπολη».Είναι σε όλους γνωστή η μεγάλη...

 To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  διοργανώνουν συναυλία με τα εμβληματικότερα τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους...