Canada GP| Όταν ο Vettel έκανε περίπατο….

Canada GP| Όταν ο Vettel έκανε περίπατο….

Όλο το τριήμερο διαβάζαμε παντού σε site, στο fb κλπ ότι οι RedBull θα έκαναν περίπατο στο Μόντρεαλ, 1-2 θα έκαναν και τέτοια….. Ναι στα FP ήταν. Αλλά το κρυφτούλι της ομάδας του Μαρανέλο παραπλάνησε μέχρι και εμένα. Την Κυριακή είδαμε άλλο έργο αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή….

 

Free Practice 1

O Max Verstappen έκλεισε ταχύτερος την πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στον Καναδά, με τον Lewis Hamilton και τον Daniel Ricciardo να τον ακολουθούν.

Το πρώτο session στο Μόντρεαλ χαρακτηρίστηκε από αρκετή σκόνη και χρόνους με διαφορετικές γόμες, καθώς ομάδες κι οδηγοί έβρισκαν τα πατήματά τους σε μία πίστα που χρησιμοποιείται μόλις μια φορά τον χρόνο.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο Verstappen έγραψε τον καλύτερο χρόνο, με την ultrasoft γόμα, ενώ με την πολύ μαλακή βρέθηκε 2ος ο Hamilton. Η Red Bull ολοκλήρωσε το 1-3 με τον Ricciardo πίσω από τον Βρετανό της Mercedes.

Ο Sebastian Vettel έμεινε 4ος, με την ultrasoft γόμα για αρχή και μετά την hypersoft, ενώ Bottas και Raikkonen τον ακολούθησαν.


Free Practice 2 

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP του Καναδά και δείχνει πολύ δυνατός για τη συνέχεια του τριημέρου. Ο Ολλανδός μπήκε αποφασισμένος στην απογευματινή διαδικασία και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, βελτιώνοντας σημαντικά σε σχέση με το FP1. O Verstappen ολοκλήρωσε στο 1:12.198 και έδειξε πως η Red Bull μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και στον Καναδά. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 2η θέση στο FP2, με τον Φινλανδό της Ferrari να είναι 0.1s πίσω από αυτόν της Red Bull, έχοντας επίσης την hyper-soft γόμα. Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 3άδα, με τον Αυστραλό να κάνει στο τέλος τον γρήγορο γύρο του έπειτα από προβλήματα που αντιμετώπισε στη διαδικασία.

Ο Lewis Hamilton ήταν 4ος , με τον Βρετανό να μένει 0.579s μακριά από την κορυφή, όμως σημείωσε τη προσπάθειά του με την super-soft γόμα, η οποία είναι δύο σκαλοπάτια κάτω από την hyper-soft. H Mercedes αποφάσισε στο FP2 να χρησιμοποιήσει την ultra-soft, μη ρισκάροντας να χαλάσει κι άλλα σετ της hyper-soft.

O Sebastian Vettel βρέθηκε στην 5η θέση, όμως ο χρόνος του δεν ήταν αντιπροσωπευτικός, με την Ferrari να πειραματίζεται στο set-up στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου. Ο Valtteri Bottas έκλεισε τη πρώτη 6άδα για την Mercedes, σε μια δύσκολη ημέρα για τον ίδιο.

 

Free Practice 3 

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος και στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όμως Ferrari και Mercedes είναι απίστευτα κοντά.

Ο Ολλανδός με την hyper-soft γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, έκανε την επίθεση στα χρονόμετρα και με το 1:11.599 βρέθηκε στη κορυφή, όμως η διαφορές είναι πολύ πολύ μικρές. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε για την Ferrari στην 2η θέση της κατάταξης, με τον Γερμανό να είναι μόλις 0.049s πίσω από τον οδηγό της Red Bull και σίγουρα ένα από τα φαβορί στις κατατακτήριες. Ο Kimi Raikkonen έκλεισε τη πρώτη τριάδα, με τον Φινλανδό να είναι μόλις 0.002s πίσω από τον teammate του.

Πολύ κοντά τους και μάλιστα 0.107s από τη κορυφή βρέθηκε ο Lewis Hamilton με την Mercedes. O Βρετανός ήταν σε έναν απίστευτο χρόνο, αλλά μερικά άτσαλα πατήματα τον άφησαν στην 4η θέση, αλλά στις κατατακτήριες θα είναι ένας εκ των διεκδικητών. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo και Valtteri Bottas, οι οποίοι έδειξαν να είναι λίγο πίσω σε σχέση με τους teammate τους

 

Qualifying

O Sebastian Vettel ήταν εκείνος που πανηγύρισε την μεγάλη pole position για το GP του Καναδά, καθώς πήρε την 54η στη καριέρα του με νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Γερμανός έκανε τρομερό Q3 με τους δύο του γύρους να είναι ο ταχύτεροι ο ένας από τον άλλο. Τελικά σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:10.764, χρόνος που αποτελεί το νέο ρεκόρ πίστας και αύριο θα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την Mercedes, o οποίος ήταν 0.093s πίσω από τον οδηγό της Ferrari και ήταν ο καλύτερος οδηγός της Mercedes η οποία δεν πήρε την pole στον Καναδά μετά από 5 χρόνια. Ο Max Verstappen έκλεισε την πρώτη τριάδα των κατατακτηρίων δοκιμών, με τον Ολλανδό να κάνει ότι περνά από το χέρι του και αύριο σίγουρα θα είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Ο Lewis Hamilton είναι σίγουρα ένας από τους χαμένους της ημέρας, καθώς στον τελευταίο του γύρο ήταν ταχύτερος, αλλά το τελευταίο κομμάτι τον πρόδωσε και έμεινε στην 4η θέση. Ο Kimi Raikkonen θα εκκινήσει από την 5η θέση, κάνοντας μεγάλο λάθος στον τελευταίο του γύρο, ενώ ο Ricciardo ήταν στην 6η θέση.

 

Race

Ο Γερμανός ήταν αλάνθαστος καθ΄όλη τη διάρκεια των 70 γύρων, δεν απειλήθηκε από κανέναν και έφτασε με άνεση στην 3η του νίκη στο 2018. Ο Vettel είχε τον απόλυτο έλεγχο στη κορυφή, με την Ferrari να εκτελεί άριστα τη στρατηγική και έφτασε σε μια πανάξια νίκη. Ως αποτέλεσμα, ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας και προηγείται με μόλις 1 βαθμό μετά από 7 αγώνες. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 2η θέση και πήρε 18 πολύτιμους βαθμούς για τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά ποτέ δεν ήταν σε απόσταση να απειλήσει τον Vettel για τη νίκη σε έναν γενικά βαρετό αγώνα. O Max Verstappen έκλεισε το βάθρο των νικητών, με τον Ολλανδό να μην κοπανάει με κανέναν άλλο οδηγό ή μπαριέρα για πρώτη φορά φέτος. Σίγουρα το γεγονός πως είχε μοναχικό αγώνα έπαιξε ρόλο, όμως σίγουρα μια θετική εμφάνιση σε μια πολύ άσχημη χρονιά.

Ο Daniel Ricciardo μπόρεσε και κατάφερε να πάρει την 4η θέση στη κατάταξη, παρά το γεγονός πως δεν είχε τον ρυθμό του teammate του, όμως μάζεψε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Lewis Hamilton έκλεισε την πρώτη 5άδα, με την Mercedes να μην καταλαβαίνει τον χρυσό νόμο του track position και να ξεχνά τα προβλήματα της W09 στο να φέρει τα ελαστικά σε ιδανική θερμοκρασία στον πρώτο γύρο. Κατέληξε να χάσει μία θέση και ενώ προσπάθησε να κερδίσει ακόμα μία, δεν απείλησε ποτέ για την 4η θέση. Ο Kimi Raikkonen έκανε ακόμα έναν κάκιστο αγώνα, με τον Φινλανδό να μην έχει σε καμία περίπτωση τη ταχύτητα του teammate του, μη κάνοντας απολύτως τίποτα για 70 γύρους. Best of the Rest ήταν ο Nico Hulkenberg με την Renault, ο οποίος έμεινε στην 7η θέση, μπροστά από τον teammate του Carlos Sainz, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Esteban Ocon και ο Charles Leclerc που έκανε ακόμα μια θετική εμφάνιση.

Άτυχος στον 300ο του αγώνα στην F1 ήταν ο Fernando Alonso, με τον Ισπανό να εγκαταλείπει τον αγώνα, μετά από αστοχία στην εξάτμιση του κινητήρα του.

ΥΓ. Βαρετός αγώνας αλλά όχι όπως το Μονακό, που δεν μπήκα καν στη διαδικασία να γράψω το οτιδήποτε. 

ΥΓ1. Sebastian Vettel. Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε κανένα σημείο δε μπόρεσε να τον πλησιάσει κανείς. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι…

ΥΓ2. Charles Leclerc. Τι άλλο πρέπει να κάνει αυτό το παιδί για να ξυπνήσει ο Μαρκιόνε και να τον υπογράψουν για το 2019 και να πάρει την θέση του Raikkonen? Κρατούσε άνετα πίσω του τον ‘πολύ’ Fernando Alonso και σε αυτόν τον αγώνα με μια Alfa Romeo πολύ βελτιωμένη και με μια Mclaren να παραπέει….

ΥΓ3. Επόμενος αγώνας στην Γαλλία στις 24 Ιουνίου η οποία επανέρχεται μετά το 2001 με την πασίγνωστη πίστα του Paul Ricard όπου γίνονται οι χειμερινές δοκιμές της F1. Για να δούμε λοιπόν….

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...