Π. Παυλίδης:

Π. Παυλίδης: "Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, κάθε λασπολόγος στον βούρκο του" - Ραντεβού στα Δικαστήρια για τις καταγγελίες Διαμάντη εναντίον του περί κακοδιαχείρισης στο ΚΑΠΑ

 Στις καταγγελίες του νυν προέδρου του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιου Διαμάντη, (κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τρίτης) περί κακοδιαχείρισης επι της θητείας και προεδρίας του Παύλου Παυλίδη, απαντάει ο δεύτερος, με μια μακροσκελή επιστολή στα τοπικά ΜΜΕ.

 Συγκεκριμένα ο κ Παυλίδης αναφέρει: 

Ήταν θέμα χρόνου ο γνωστός ρολίστας της δημοτικής αρχής του κ. Βοργιαζίδη να βγει και να ρίξει λάσπη στο δικό μου πρόσωπο, ξέροντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η πρωτοβουλία πολιτών του Δήμου μας με επικεφαλής εμένα να διεκδικήσει τον Δήμο. Αυτή η γνωστή τακτική τους που την βίωσε και ο κ. Χ¨αθανασιου τις τελευταίες μέρες, αλλά και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βοργιαζίδη είχαν διαφορετική άποψη από τον τρόπο διακυβέρνησης τους, ήταν γνωστή κι αναμενόμενη. Πλέον έμειναν λίγοι.

Μετά λοιπόν από  τις προτροπές να μην δηλώσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, μετά την διαρροή ψευδών ειδήσεων ότι σταμάτησα και δεν συνεχίζω, έπειτα από την άρνηση πολλών υποψήφιων να ξανασυμμετάσχουν μαζί τους, μετά τον πανικό των αποχωρήσεων και της εγκατάλειψης τους  από ψηφοφόρους τους (τρία άτομα τους υποδέχτηκαν σε κάθε χωριό!), ο φόβος και ο τρόμος της ανεργίας σε όσους δεν έχουν αύριο, τους οδήγησε στην γνωστή μέθοδο της λασπολογίας και της αήθους επίθεσης με επιλεκτικές θύμησες του 2012!!!

Η γύμνια της πόλης που έχει την Βεργίνα  και η ηττοπάθεια της στο Μακεδονικό ζήτημα, η απούσα πόλη που ψηφίζει λευκό για το νέο νομοσχέδιο του Κλεισθένη και την χλευάζουν οι άλλοι Δήμοι, οι κακές σχέσεις με άλλες αρχές και κέντρα με την απώλεια κονδυλίων και η πολιτική συνεργασία με κόμμα εξουσίας για την εξασφάλιση της καρέκλας της εξουσίας, τους έχει γκρεμίσει την αυτοπεποίθηση.

Το ότι μια σειρά έργων στοιχειώνουν την πόλη (δέκα χρόνια μια γέφυρα Κούσιου, το ασανσέρ και οι σκάλες στην Ελιά, το Άνω Σέλι-Κάτω Σελι, ο δρόμος της Συκιάς, κλπ) και η σχέση τους με τις αίθουσες των ελεγκτικών ή δικαστικών μηχανισμών, δεν ξεχνιέται με τέτοιες παλιές πρακτικές, οι οποίες δείχνουν πανικό.

Το ότι χθες έγινε η συγκέντρωση των οπαδών του Σώρρα στην Ελιά από τέως συνοδοιπόρους του Δημάρχου, το ότι χθες παραιτήθηκε από τον συνδυασμό τους ένα καθαρό κι έντιμο κι έμπειρο και ηθικό άτομο καταγγέλλοντας τους για «ορυμαγδό διαφθοράς και αναξιοκρατίας» νομίζω ότι τους καθιστά υπόλογους για πολλά και θα έπρεπε να κρύβονται αντί να μιλούν.

Όλοι καταλαβαίνουν πλέον γιατί επιλέχτηκε η στιγμή. 

Δεν μπορώ να εξηγήσω σε ανθρώπους που έχουν κάνει πέντε δράσεις την χρονιά, την διαφορά των 30 δράσεων  την χρονιά (με τελικούς αθλημάτων, με Συλλόγους, με συνδιοργανώσεις, κλπ) στα γεμάτα γυμναστήρια και τι πετρέλαιο καίγανε. Τι να εξηγήσω σε ανθρώπους που δεν κατανοούν ότι ο αθλοτουρισμός έφερνε κόσμο στην πόλη και στα μαγαζιά και στηριζόντουσαν; Τι να του πω για τα κυλικεία στα γυμναστήρια που έφτασαν τα 500€ ενοίκιο λόγω ανταγωνισμού και κόσμου; Όταν κάποιος δεν κάνει τίποτα και καταργεί τα πάντα και φέρνει την νέκρα και από την άλλη έχει σαν επιχείρημα  ότι κάνει οικονομία και νοικοκύρεμα, τι να του εξηγήσεις;  Το ότι στο τέλος καταλήγει να γράφει μόνο 220 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς από τα 540 που είχαμε εμείς, δηλαδή 320 άτομα λιγότερα Χ 2300€=736.000€ λιγότερα ετησίως στο Νομικό Πρόσωπο υποθηκεύοντας το μέλλον του, τα λέει όλα!!!!

Τι να εξηγήσεις σε αυτόν που παρομοιάζει τον χειμώνα με -17 βαθμούς με αυτόν με τους -2 βαθμούς ; Τι να του πεις για την τιμή του λίτρου τότε και μετέπειτα ; Τι να του εξηγήσεις για τις ομάδες της περιοχής που κάνουν πρωταθλητισμό με το σήμερα και πως τις στηρίζει ο Δήμος! Άντε εξήγησε του ότι ακόμα και στα Ριζώματα το γήπεδο με πετρέλαια του ΚΑΠΑ καθαριζόταν, ενώ αυτοί δεν πάτησαν ποτέ! Η μέρα με την νύχτα συγκρίνεται;

Ποιος είναι αυτός που δεν μπορεί να καταλάβει ότι το 2012 και το 2013 βάζαμε πετρέλαιο εμείς σαν Δήμος στο γήπεδο, όλη την χρονιά (ακόμα και το καλοκαίρι για τα φιλικά και τις προπονήσεις) κι έκτοτε το παραχωρήσαμε στην ΠΑΕ; Γιατί υποκρύπτει ότι με δικές μας ενέργειες μειώθηκαν μερικές χιλιάδες λίτρα, από αυτά που λέει ότι έκανε οικονομία; Γιατί υποκρύπτει ότι εμείς εγκαταστήσαμε μετρητές σε όλες τις δεξαμενές πετρελαίου; Και τα βρήκε έτοιμα. Γιατί άραγε υποκρύπτει ότι εμείς καθαρίζαμε τα χόρτα στα γήπεδα με όλα μας τα τρακτέρ στηρίζοντας τις ομάδες και τον αθλητισμό μέσα στην κρίση και τάχαμου ψάχνει τα λίτρα; Κι είναι μακριά οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΑ και δεν μπορεί να τους ρωτήσει!

Λυπάμαι που αποκρύπτοντας στοιχεία του εξαμήνου του 2011 όπου συγχωνεύτηκαν 19 νομικά πρόσωπα και δεν μπορούσαμε να βάλουμε πετρέλαιο λογω νέου ΑΦΜ και διαγωνισμών και προϋπολογισμών κι αντιμετωπίστηκαν όλες οι εγγενείς αδυναμίες ενός τέτοιου εγχειρήματος μετά τον Μάρτιο του 2012, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις κακοδιαχείρισης. Διακρίνω επίσης ότι δημοτικοί σύμβουλοι που παρέδωσαν τα νομικά πρόσωπα και τα προβλήματα τους, τα οποία λύθηκαν εκτός δικαστηρίων, είναι θεατές της θεατρικής παράστασης κι έχουν ακόμα το κεφάλι ψηλά και κυκλοφορούν ακόμη ως υποψήφιοι κι αδέκαστοι. Ενώ είναι η αιτία του προβλήματος.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος ή ο Δήμαρχος δεν παραλαμβάνει πετρέλαια κι ότι υπάρχουν εργαζόμενοι κι επιτροπές. Κι όποιος θέλει να μάθει τι γίνεται κάνει έλεγχο ή ρωτάει να διαπιστώσει. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος ή ο Δήμαρχος δεν έχει σχέση με χρήματα από δοσοληψίες στον Δήμο. Για οποιαδήποτε υπόνοια μπορεί να κάνει έλεγχο στις συναλλαγές του και να το διαπιστώσει.  Όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις και λάσπη. Και φυσικά υποστηρίζω ότι έπραξαν οι Επιτροπές και οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΑ, γιατί γνωρίζω τι προσέφεραν για να στηθεί αυτό το Νομικό πρόσωπο και δεν τους αμαυρώνει κανείς.

Όταν όλα τα ανωτέρω έχουν ψηφιστεί από το Δ.Σ. του ΚΑΠΑ και από το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανόμενου του ίδιου του Δημάρχου κι έχουν περάσει και 6 χρόνια, σίγουρα τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι αμείλικτα.

Προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη εναντίον αυτής της ανήθικης πολιτικής προσπάθειας. Γιατί για την τιμή και την υπόληψη μου δεν διαπραγματεύομαι. Αυτοί να δω που θα κρυφτούν!

Δηλώνω επίσης ότι δεν πρόκειται να κατεβάσω κι άλλο τον πήχη στην ζωή μιας πόλης που υποφέρει. Δεν θα ακολουθησω τον κατήφορο τους. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ για την παρθενογένεση ορισμένων τιμητών! Για την ευρύτερη λειτουργία και τις πρακτικές του Δήμου. Για τον ρόλο του καθένα. Το έργο του. Τα γεγονότα και τα ονόματα. Και φυσικά για τις πρακτικές που εφαρμόζουν και οι ίδιοι σήμερα στον Δήμο για την επίλυση των προβλημάτων. Ακόμα και για την Τεχνική Υπηρεσία και την Καθαριότητα και τις Συμβάσεις και τα λίτρα και το που και για ποιον και γιατί και με τι. Θα μου επιτρέψουν όμως να έχω και μια άποψη και στοιχεία για τα τιμολόγια και τις πρακτικές που πέρασαν από μπροστά μου ως τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Τότε που ήμουν καλός, ενώ τώρα έγινα….επικίνδυνος. Ακόμα αν θέλουν και για τις πρόσφατες εκλογές στον τόπο μας, όπου η μεταφορά υποψηφίων από την μια δεξαμενή στην άλλη θα επαληθεύσει τους αγνούς σκοπούς και προθέσεις των συμμετεχόντων. Είμαι έτοιμος για όλα.

Σύντομα θα μιλήσουμε και για το παρελθόν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ στην οποία καταθέτω άμεσα αίτηση, για να μάθει ο κόσμος ποιος ομιλεί. Αλλά και για τους παλαιότερους μισθούς από εταιρεία που συνεργάστηκε με τον Δήμο. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, κάθε λασπολόγος στον βούρκο του.

Το παιχνίδι του παρασκηνίου που ξεκίνησαν στελέχη της παράταξης Βοργιατζιδη δεν θα περάσει. Αυτή την φορά δεν θα έχουν ούτε δαχτυλίδια, ούτε προστασία. Αυτή την φορά δεν θα τους περάσει. Δεν θα παραδώσουμε την πόλη σε τύπους που μπήκαν για να πάρουν από την πόλη και όχι για να δώσουν.

 

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

τ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών

τ. Πρόεδρος ΚΑΠΑ

 

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...