Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

-Η πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνάντηση εμπλεκομένων φορέων


Θετική και ομόφωνη ήταν η αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης με θέμα: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti», στη συνάντηση συνεργασίας που έγινε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο σχολικός  σύμβουλος, κ Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ.Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσίκας , Δ/ντές των Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Κουκούδης και τα μέλη του Συλλόγου Παπαδάκη Ροδούλα και Καπρίνης Δημήτρης και ο εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Ομάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» κ. Καραγαβρηιλίδης. 

Η συνάντηση αφορούσε στην εκπαιδευτική πρόταση, περι δημοσίου χώρου και γκράφιτι, για τους μαθητές Ε΄και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  δήμου Βέροιας, προκειμένου να αποφασιστεί η εφαρμογή της  κατά το επόμενο διδακτικό έτος 2018-2019.

Όλοι οι παρόντες υπερθεμάτισαν στην εφαρμογή της πρότασης, η οποία με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί υπό τη αιγίδα του Δήμου.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκε στο κίνημα των γραφιτάδων, ως μια μορφή τέχνης,αφενός, κυρίως όταν σέβεται χώρους που έχουν άλλους προορισμούς, αλλά και ως μέσο βανδαλισμού, όταν κινείται πέραν των επιτρεπτών ορίων και γίνεται αυθαιρεσία και παράβαση.

«Η αποκατάσταση και η επαναφορά είναι και εξαιρετικά κοστοβόρα και αδιέξοδη!…

Απομένει λοιπόν η ενημέρωση, η καλλιέργεια και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών.

Προφανέστατα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα συμπεριφορές  των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών.

Η προσπάθεια ας αρχίσει από την παιδική ηλικία όπου ευκολότερα καλλιεργείται και εμπεδώνεται  η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου αστικού χώρου που ανήκει στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους ταυτόχρονα.

Τα  σχολεία, μπορούν να συνδράμουν στην καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο! 

Επιβάλλεται   η ευαισθητοποίησή τους  από την παιδική τους ηλικία, με κύρια εργαλεία τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία, με βιωματικό τρόπο, οι μαθητές θα ασκηθούν  να βλέπουν με ωριμότερη ματιά τη γειτονιά τους , το χωριό τους, την πόλη τους. Θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο χώρο, θα το σεβαστούν, θα τον αγαπήσουν και θα αντιληφθούν καλύτερα αφενός  ότι τους  συνανήκει και αφετέρου θα κατανοήσουν και θα αποδεχτούν την συνευθύνη της ορθής χρήσης και αξιοποίησής του. Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων  καλούνται να έχουν και στο προκείμενο θέμα  καίριο ρόλο». 

 Κλείνοντας ο κ Μαυροκεφαλίδης ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων  να προταθεί και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που θα καλλιεργούν μια νέα στάση των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με εκπόνηση  και υλοποίηση σχεδίων εργασίας από τις σχολικές μονάδες (Σεπτέμβριος 2018-Απρίλιος 2019) και θα ολοκληρωθεί από τις 10 έως 25 Μαΐου 2019 με παρουσιάσεις, εκθέσεις, προτάσεις  στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου

17 κόμματα κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές...

Δεκαεπτά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων...

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων...

 Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της...

Ενθουσιώδη  υποδοχή στον Φώτη Κουτσουπιά στην οδό Πιερίων !!

Ενθουσιώδη υποδοχή στον Φώτη Κουτσουπιά στην οδό...

Στην πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας, τη Βέροια, βρέθηκε ο...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.844.673 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.844.673 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και τις εξαγγελίες του

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την επίσκεψη του...

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος ...

Μ.Χαλκιδης: Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. πρέπει να οργανώσει εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών

Μ.Χαλκιδης: Η Νομαρχιακή της Ν.Δ. πρέπει να οργανώσει...

Ένα περίεργο φαινόμενο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή...

Πολύωρη διακοπή νερού σε περιοχή της Βέροιας

Πολύωρη διακοπή νερού σε περιοχή της Βέροιας

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Αριστούχοι, προαγόμενοι και απολυόμενοι του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου

Αριστούχοι, προαγόμενοι και απολυόμενοι του Γενικού...

ΑριστούχοιΑ/Α Επώνυμο μαθητή Όνομα μαθητή Όνομα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Δεκαεπτά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων κατεβαίνουν στην Ημαθία για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με 68 υποψήφιους που διεκδικούν την ψήφο των ημαθιωτών.Τα 17 κόμματα που «πέρασαν» από τον Άρειο Πάγο...

 Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της Ημαθίας, η υποψήφια βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Βέροιας κ. Θωμά Ζιώγα και τα...