Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

-Η πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνάντηση εμπλεκομένων φορέων


Θετική και ομόφωνη ήταν η αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης με θέμα: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti», στη συνάντηση συνεργασίας που έγινε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο σχολικός  σύμβουλος, κ Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ.Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσίκας , Δ/ντές των Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Κουκούδης και τα μέλη του Συλλόγου Παπαδάκη Ροδούλα και Καπρίνης Δημήτρης και ο εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Ομάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» κ. Καραγαβρηιλίδης. 

Η συνάντηση αφορούσε στην εκπαιδευτική πρόταση, περι δημοσίου χώρου και γκράφιτι, για τους μαθητές Ε΄και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  δήμου Βέροιας, προκειμένου να αποφασιστεί η εφαρμογή της  κατά το επόμενο διδακτικό έτος 2018-2019.

Όλοι οι παρόντες υπερθεμάτισαν στην εφαρμογή της πρότασης, η οποία με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί υπό τη αιγίδα του Δήμου.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκε στο κίνημα των γραφιτάδων, ως μια μορφή τέχνης,αφενός, κυρίως όταν σέβεται χώρους που έχουν άλλους προορισμούς, αλλά και ως μέσο βανδαλισμού, όταν κινείται πέραν των επιτρεπτών ορίων και γίνεται αυθαιρεσία και παράβαση.

«Η αποκατάσταση και η επαναφορά είναι και εξαιρετικά κοστοβόρα και αδιέξοδη!…

Απομένει λοιπόν η ενημέρωση, η καλλιέργεια και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών.

Προφανέστατα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα συμπεριφορές  των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών.

Η προσπάθεια ας αρχίσει από την παιδική ηλικία όπου ευκολότερα καλλιεργείται και εμπεδώνεται  η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου αστικού χώρου που ανήκει στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους ταυτόχρονα.

Τα  σχολεία, μπορούν να συνδράμουν στην καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο! 

Επιβάλλεται   η ευαισθητοποίησή τους  από την παιδική τους ηλικία, με κύρια εργαλεία τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία, με βιωματικό τρόπο, οι μαθητές θα ασκηθούν  να βλέπουν με ωριμότερη ματιά τη γειτονιά τους , το χωριό τους, την πόλη τους. Θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο χώρο, θα το σεβαστούν, θα τον αγαπήσουν και θα αντιληφθούν καλύτερα αφενός  ότι τους  συνανήκει και αφετέρου θα κατανοήσουν και θα αποδεχτούν την συνευθύνη της ορθής χρήσης και αξιοποίησής του. Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων  καλούνται να έχουν και στο προκείμενο θέμα  καίριο ρόλο». 

 Κλείνοντας ο κ Μαυροκεφαλίδης ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων  να προταθεί και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που θα καλλιεργούν μια νέα στάση των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με εκπόνηση  και υλοποίηση σχεδίων εργασίας από τις σχολικές μονάδες (Σεπτέμβριος 2018-Απρίλιος 2019) και θα ολοκληρωθεί από τις 10 έως 25 Μαΐου 2019 με παρουσιάσεις, εκθέσεις, προτάσεις  στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο  των Ενώσεων  Τύπου στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο των Ενώσεων Τύπου στο...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που...

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχόλειο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών ζητημάτων, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας πραγματοποίησε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου κατάληψη στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Βαρβάρα. Τα αιτήματα των μαθητών...

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...