Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

-Η πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνάντηση εμπλεκομένων φορέων


Θετική και ομόφωνη ήταν η αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης με θέμα: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti», στη συνάντηση συνεργασίας που έγινε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο σχολικός  σύμβουλος, κ Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ.Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσίκας , Δ/ντές των Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Κουκούδης και τα μέλη του Συλλόγου Παπαδάκη Ροδούλα και Καπρίνης Δημήτρης και ο εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Ομάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» κ. Καραγαβρηιλίδης. 

Η συνάντηση αφορούσε στην εκπαιδευτική πρόταση, περι δημοσίου χώρου και γκράφιτι, για τους μαθητές Ε΄και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  δήμου Βέροιας, προκειμένου να αποφασιστεί η εφαρμογή της  κατά το επόμενο διδακτικό έτος 2018-2019.

Όλοι οι παρόντες υπερθεμάτισαν στην εφαρμογή της πρότασης, η οποία με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί υπό τη αιγίδα του Δήμου.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκε στο κίνημα των γραφιτάδων, ως μια μορφή τέχνης,αφενός, κυρίως όταν σέβεται χώρους που έχουν άλλους προορισμούς, αλλά και ως μέσο βανδαλισμού, όταν κινείται πέραν των επιτρεπτών ορίων και γίνεται αυθαιρεσία και παράβαση.

«Η αποκατάσταση και η επαναφορά είναι και εξαιρετικά κοστοβόρα και αδιέξοδη!…

Απομένει λοιπόν η ενημέρωση, η καλλιέργεια και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών.

Προφανέστατα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα συμπεριφορές  των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών.

Η προσπάθεια ας αρχίσει από την παιδική ηλικία όπου ευκολότερα καλλιεργείται και εμπεδώνεται  η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου αστικού χώρου που ανήκει στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους ταυτόχρονα.

Τα  σχολεία, μπορούν να συνδράμουν στην καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο! 

Επιβάλλεται   η ευαισθητοποίησή τους  από την παιδική τους ηλικία, με κύρια εργαλεία τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία, με βιωματικό τρόπο, οι μαθητές θα ασκηθούν  να βλέπουν με ωριμότερη ματιά τη γειτονιά τους , το χωριό τους, την πόλη τους. Θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο χώρο, θα το σεβαστούν, θα τον αγαπήσουν και θα αντιληφθούν καλύτερα αφενός  ότι τους  συνανήκει και αφετέρου θα κατανοήσουν και θα αποδεχτούν την συνευθύνη της ορθής χρήσης και αξιοποίησής του. Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων  καλούνται να έχουν και στο προκείμενο θέμα  καίριο ρόλο». 

 Κλείνοντας ο κ Μαυροκεφαλίδης ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων  να προταθεί και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που θα καλλιεργούν μια νέα στάση των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με εκπόνηση  και υλοποίηση σχεδίων εργασίας από τις σχολικές μονάδες (Σεπτέμβριος 2018-Απρίλιος 2019) και θα ολοκληρωθεί από τις 10 έως 25 Μαΐου 2019 με παρουσιάσεις, εκθέσεις, προτάσεις  στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...