Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti» από Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της Βέροιας

-Η πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη έγινε ομόφωνα αποδεκτή στη συνάντηση εμπλεκομένων φορέων


Θετική και ομόφωνη ήταν η αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και  πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης με θέμα: «Δημόσιος Αστικός Χώρος και Graffiti», στη συνάντηση συνεργασίας που έγινε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο σχολικός  σύμβουλος, κ Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ.Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσίκας , Δ/ντές των Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Κουκούδης και τα μέλη του Συλλόγου Παπαδάκη Ροδούλα και Καπρίνης Δημήτρης και ο εκπρόσωπος της Φωτογραφικής Ομάδας «ΑΝΤΙΘΕΣΙΣ» κ. Καραγαβρηιλίδης. 

Η συνάντηση αφορούσε στην εκπαιδευτική πρόταση, περι δημοσίου χώρου και γκράφιτι, για τους μαθητές Ε΄και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  δήμου Βέροιας, προκειμένου να αποφασιστεί η εφαρμογή της  κατά το επόμενο διδακτικό έτος 2018-2019.

Όλοι οι παρόντες υπερθεμάτισαν στην εφαρμογή της πρότασης, η οποία με απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τεθεί υπό τη αιγίδα του Δήμου.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, αναφέρθηκε στο κίνημα των γραφιτάδων, ως μια μορφή τέχνης,αφενός, κυρίως όταν σέβεται χώρους που έχουν άλλους προορισμούς, αλλά και ως μέσο βανδαλισμού, όταν κινείται πέραν των επιτρεπτών ορίων και γίνεται αυθαιρεσία και παράβαση.

«Η αποκατάσταση και η επαναφορά είναι και εξαιρετικά κοστοβόρα και αδιέξοδη!…

Απομένει λοιπόν η ενημέρωση, η καλλιέργεια και  ευαισθητοποίηση  των πολιτών.

Προφανέστατα και δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα συμπεριφορές  των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών.

Η προσπάθεια ας αρχίσει από την παιδική ηλικία όπου ευκολότερα καλλιεργείται και εμπεδώνεται  η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου αστικού χώρου που ανήκει στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους ταυτόχρονα.

Τα  σχολεία, μπορούν να συνδράμουν στην καλλιέργεια μιας ορθής αντίληψης, συμπεριφοράς, μεταχείρισης και εν τέλει στάσης των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο! 

Επιβάλλεται   η ευαισθητοποίησή τους  από την παιδική τους ηλικία, με κύρια εργαλεία τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία, με βιωματικό τρόπο, οι μαθητές θα ασκηθούν  να βλέπουν με ωριμότερη ματιά τη γειτονιά τους , το χωριό τους, την πόλη τους. Θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο χώρο, θα το σεβαστούν, θα τον αγαπήσουν και θα αντιληφθούν καλύτερα αφενός  ότι τους  συνανήκει και αφετέρου θα κατανοήσουν και θα αποδεχτούν την συνευθύνη της ορθής χρήσης και αξιοποίησής του. Τα σχολεία και των δύο βαθμίδων  καλούνται να έχουν και στο προκείμενο θέμα  καίριο ρόλο». 

 Κλείνοντας ο κ Μαυροκεφαλίδης ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων  να προταθεί και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που θα καλλιεργούν μια νέα στάση των παιδιών απέναντι στο δημόσιο χώρο. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με εκπόνηση  και υλοποίηση σχεδίων εργασίας από τις σχολικές μονάδες (Σεπτέμβριος 2018-Απρίλιος 2019) και θα ολοκληρωθεί από τις 10 έως 25 Μαΐου 2019 με παρουσιάσεις, εκθέσεις, προτάσεις  στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...