French GP| Μακράν πιο γρήγορη η Ferrari αλλά αυτοκαταστροφική & νίκη ο Hamilton….

French GP| Μακράν πιο γρήγορη η Ferrari αλλά αυτοκαταστροφική & νίκη ο Hamilton….

Άλλος ένας αγώνας χαρισμένος στη Mercedes & Hamilton. Άλλος ένας αγώνα αυτοκαταστροφικός της Ferrari με τον Vettel με τέλεια εκκίνηση αλλά μέχρι την 1η στροφή όπου στριμώχθηκε από Μπότας & Φερστάπεν και φρέναρε νωρίτερα και χτύπησε τον άτυχο Μπότας. Αποτέλεσμα της επαφής τους 5 sec ποινή για τον Vettel, πράγμα κατ’εμε υπερβολικό και αχρείαστο καθώς 1ον έπεσε τελευταίος και 2ον οι αγωνοδίκες παραήταν ευαίσθητοι με την Ferrari αλλά όχι με όλους τους υπόλοιπους (βλέπε Φερστάπεν).

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως….


Free Practice 1

O Lewis Hamilton ήταν εκείνος που βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Γαλλίας, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός, παρά τη χαλαρή αρχή στη διαδικασία, έχτισε σταδιακά ταχύτητα και στο δεύτερο μισό έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Η πρώτη περίοδος στο Paul Ricard ολοκληρώθηκε με αυτόν στη κορυφή στο 1:32.231. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas με την έτερη W09, ολοκληρώνοντας ένα ιδανικό 1-2 για το FP1. O Daniel Ricciardo βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης για λογαριασμό της Red Bull και ήταν μόλις 0.2s πίσω από τις Mercedes, με τους ταύρους να ξεκινάνε δυναμικά το τριήμερο.

Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 4η θέση της κατάταξης, όμως ήταν 0.7s πίσω από τις Mercedes, σε ένα πολύ χλιαρό ξεκίνημα. Ο Sebastian Vettell ήταν στην 5η θέση, όμως έχασε αρκετή ώρα στο γκαράζ, με την ομάδα να εργάζεται πάνω στην ανάρτηση και το set-up.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Romain Grosjean που βρέθηκε στην 6η θέση ως Best of the Rest, ενώ ακολούθησαν οι Max Verstappen, Pierre Gasly, Sergio Perez και Kevin Magnussen.

Κακό ξεκίνημα στη διαδικασία για την McLaren, με τον Fernando Alonso να είναι ο ταχύτερος της οδηγός μόλις στην 16η θέση, ενώ η Sauber είχε θετικό ξεκίνημα στις θεσεις 13 και 14, με τον Marcus Ericsson όμως να διαλύει το μονοθέσιό του στο τέλος της διαδικασίας. Η Sauber του μάλιστα πήρε φωτιά από την σύγκουση, με τον οδηγό να είναι καλά στην υγεία του.

 

Free Practice 2

O Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Γαλλίας και η διαφορά από τον ανταγωνισμό έχει μεγαλώσει.

Ο Βρετανός συνέχισε σε ρυθμούς FP1 και ήταν πολύ γρήγορος και το απόγευμα στο Paul Ricard κάνοντας το δύο στα δύο την Παρασκευή. Ο ταχύτερος χρόνος του ήρθε όπως ήταν λογικό με την ultra-soft γόμα στο 1:32.539 και δείχνει πολύ δυνατός για τη συνέχεια του τριημέρου. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull RB14, με τον Αυστραλό να είναι 0.704s πιο αργός από τον Hamilton με την ίδια γόμα. Όμως, ήταν 0.028s ταχύτερος του Max Verstappen που ήταν στην 3η θέση και έδειξε πως οι Ταύροι έχουν μία ταχύτητα.

Ακολούθησαν οι δύο Ferrari, με τον Kimi Raikkonen στην 4η θέση, όμως ήταν 0.887s μακριά από τη κορυφή, ενώ ο Sebastian Vettel δυσκολεύτηκε περισσότερο όντας 1.150s πιο αργός. Ερωτηματικό παραμένει η Scuderia που μας συνηθίζει φέτος στο να κάνει sandbagging τις Παρασκευές.

Ο Romain Grosjean ήταν ο Best of the Rest στην 6η θέση μπροστά από τον Valtteri Bottas που έμεινε 7ος με χρόνο μόνο στην soft γόμα. Ο Φινλανδός είχε διαρροή νερού και έχασε το μεγαλύτερο μέρος του FP2. Ακολούθησε ο Fernando Alonso, o Kevin Magnussen με τη δεύτερη Haas, και o Pierre Gasly.

Βελτιωμένη σε σχέση με το FP1 η McLaren, αλλά αρκετά πίσω στις θέσεις 8 και 13, με τον Charles Leclerc να είναι στην 14η θέση. Και πάλι απογοητευτική η Williams, με τον Lance Stroll να είναι πάνω από 3s μακριά από τη κορυφή.


Free Practice 3

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP Γαλλίας δεν εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο, μιας και η βροχή ήρθε και χάλασε τη δράση.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το FP3 είδαμε σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τη πίστα. Η διαδικασία ξεκίνησε και πριν συμπληρωθούν 5 λεπτά είδαμε τις πρώτες ψιχάλες, οι οποίες στο 10λεπτο μέσα είχαν μετατραπεί σε έντονη βροχόπτωση που έφερε τέλος στα όποια σχέδια των ομάδων να προετοιμαστούν για στεγνές κατατακτήριες δοκιμές.

Ταχύτερος της διαδικασίας όσο ήταν υπό στεγνές συνθήκες ήταν ο Valtteri Bottas με την Mercedes W09. O Φινλανδός με την ultra-soft γόμα έγραψε το 1:33.666 στα πρώτα λεπτά, όμως δεν πλησίασε στον χθεσινό χρόνο του Lewis Hamilton που ήταν στο 1:32.5. Ο Carlos Sainz βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ στην 3η ήταν ο Charles Leclerc με την Sauber.

Ακολούθησαν ο Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel για να ολοκληρώσουν τη πρώτη 5άδα, όμως οι περισσότεροι οδηγοί έπεσαν θύμα της βροχής. Συνολικά μόλις 13 οδηγοί συμπλήρωσαν χρόνο με slick ελαστικά, ενώ μόνο οι δύο Williams βγήκαν να πάρουν μια γεύση και να γράψουν χρόνο στη βροχή. Πλέον ερωτηματικό παραμένουν οι κατατακτήριες, με την βροχή να αναμένεται να κάνει και εκεί την εμφάνισή της.


Qualifying

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Γαλλίας και αύριο θα εκκινήσει από θέση ισχύος.

Ο Βρετανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος έχοντας τρομερή ταχύτητα και την στιγμή που μετρούσε, πήρε την pole position με έναν τρομερό χρόνο. Στο τέλος, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.029 και πανηγύρισε την 75η pole της καριέρας του. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas κάνοντας το 1-2 για την Mercedes αύριο, με τον Φινλανδό να έχει για λίγο την προσωρινή pole, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή. Ο Sebastian Vettel θα εκκινήσει αύριο από την 3η θέση, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να μένει 0.3s πίσω από τον Hamilton, όμως αύριο θα εκκινήσει με διαφορετική γόμα από τους αντιπάλους του και σίγουρα θα είναι στο παιχνίδι της νίκης.

Ο Max Verstappen έκλεισε τη δεύτερη σειρά, με τον Ολλανδό να μην μπορεί να βρεθεί πιο ψηλά, ενώ στην 5η θέση έμεινε ο Daniel Ricciardo. Κάκιστο Q3 είχε ο Kimi Raikkonen, o oποίος ξανά έκανε λάθη σε κατατακτήριες δοκιμές και αύριο θα έχει μεγάλο μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Ο Carlos Sainz ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση της κατάταξης, με τον Charles Leclerc να κάνει την έκπληξη στην 8η θέση μπροστά από τον Kevin Magnussen. Ο Romain Grosjean απογοήτευσε στην 10η θέση με ατύχημα που είχε.

Άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι η στρατηγική, καθώς οι δύο Mercedes και ο Ricciardo θα εκκινήσουν με την super-soft γόμα, ενώ οι δύο Ferrari και ο Verstappen με την ultra-soft.

Η McLaren είχε τις χειρότερες κατατακτήριες δοκιμές φέτος, με τα δύο της μονοθέσια να αποκλείονται από το Q1.

 

Race

O Βρετανός οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο γύρο κάνοντας εξαιρετική εκκίνηση, είχε τον ρυθμό να ανοίξει τη διαφορά και δεν απειλήθηκε ποτέ και έφτασε με άνεση στην 65η νίκη της καριέρας του στην F1. Με το αποτέλεσμα αυτό, πέρασε και πάλι στη κορυφή της βαθμολογίας και πλέον έχει διαφορά 14 βαθμών από την 2η θέση. Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε πίσω από τον Βρετανό στη 2η θέση του αγώνα, δίχως να απειλήσει, αλλά ούτε και να απειληθεί στους 53 γύρους. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών στην 3η θέση, με τον Φινλανδό να κάνει το σημαντικό προσπέρασμα έχοντας την super-soft γόμα στους τελευταίους γύρους, παίρνοντας σημαντικούς 15 βαθμούς.

Εξαιρετικό αγώνα από τον Kevin Magnussen, ο οποίος κατάφερε να πάρει μια φαντασική 6η θέση και 8 βαθμούς για τον ίδιο και την ομάδα του. Πίσω του τερμάτισε ο Valtteri Bottas με την δεύτερη W09, o oποίος είχε δύσκολο αγώνα, μιας και είχε απώλεια κάθετης δύναμης μετά από την επαφή του με τον Vettel. Ακολούθησαν οι δύο Renault με τον Carlos Sainz μπροστά από τον Nico Hulkenberg, ενώ ο Charles Leclerc πήρε ακόμα μια 10η θέση και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Απογοητευτικό αγώνα για την McLaren, όπου έμεινε για τρίτο σερί αγώνα δίχως βαθμούς. Κακός αγώνας και για την Force India με διπλή εγκατάλειψη, ενώ και ακόμα έναν αγώνα, ο Romain Grosjean έμεινε δίχως βαθμούς.


Αποτελέσματα Αγώνα 

ΥΓ. Μετά από όσα έγιναν σήμερα στο French GP και προφανώς με πιο ήρεμη σκέψη και αντιμετώπιση των πραγμάτων, βλέπω όσο ήρεμα μπορώ διάφορα site να κατηγορούν τον Σεμπάστιαν για το συμβάν με τον μπότας και τους αντιφερραρικούς να κράζουν ανελέητα . Είδα τα βίντεο 500 φορές τουλάχιστον και το συμπέρασμα μου είναι το εξής: Ότι ο Σεμπ είναι μέχρι το σημείο της σύγκρουσης πιο μπροστά από τον μπότας ο οποίος καθυστερεί το φρενάρισμα του κ μαζεύεται προς τα αριστερά μιας ο αντιπαθέστατος και εριστικός Φερστάπεν κάνει κ αυτός το ίδιο με αποτέλεσμα να αρχίσουν να στριμώχνονται κ ο Σεμπ να μπλοκάρει καθώς δεν έχει την κάθετη δύναμη λόγω της αεροδυναμικής του μπροστινού μονοθεσίου και να έχει την κατάληξη που όλοι είδαμε. 

Καταλήγοντας λοιπόν θέλω να πω ότι είναι ένα ΚΑΘΑΡΆ αγωνιστικό συμβάν. Και φυσικά παρόμοιες περιπτώσεις δεν τιμωρήθηκαν ενώ εμείς κλασσικά τιμωρηθήκαμε σχεδόν αμέσως.

Αυτά τα ολίγα προς τέρψη και κατανάλωση των αντιπάλων της Ferrari που παραμονεύουν να χτυπήσουν σε κάθε στραβοπάτημα της ιστορικότερης ομάδας της F1.

ΥΓ1. Φερσταπεν. Είσαι ότι πιο άθλιο έχει υπάρξει στην f1 ίσως και στο motorsport γενικά.

ΥΓ2. Charles Leclerc. Έχω κουράσει να γράφω για αυτόν το πιτσιρικά αλλά σε κάθε αγώνα με (μας) εκπλήσσει συνεχώς. 10η θέση και στους βαθμούς και πάλι. Νομίζω ήρθε η ώρα της Ferrari να κάνει ότι δε πρόλαβε να κάνει με τον Jules Bianchi. Να επενδύσουν επιτέλους σε ένα ταλέντο ολκής και να μείνει για πολλά χρόνια. Ένα ταλέντο από τα σπλάχνα της καθώς ο Μονεγάσκος είναι από τα 14 του είναι μέλος της Ακαδημίας Οδηγών. Ελπίζω να το τολμήσουν και να βγεί ο Kimi επιτέλους στη σύνταξη….

ΥΓ.3 Driver of the Day who else Sebastian Vettel….

ΥΓ4. Επόμενος αγώνας στο Spielberg στην Αυστρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...