British GP-Silverstone| Περίπατος Sebastian Vettel & Ferrari στο σπίτι του Hamilton….

British GP-Silverstone| Περίπατος Sebastian Vettel & Ferrari στο σπίτι του Hamilton….

O Sebastian Vettel “έκλεισε” το “σπίτι” του Lewis Hamilton στο Βρετανικό Grand Prix κάνοντας μια πρωταθληματική εμφάνιση και μη μπορώντας πλέον να αμφισβητήσει ότι η Scuderia Ferrari έχει το ταχύτερο μονοθέσιο. Θριαμβευτής από τη μία ο Vettel & κλαμμένος ο Hamilton καθώς δεν μπόρεσε να χωνέψει την ήττα του και να κατηγορεί τον Kimi Raikkonen (οποίος θύμισε τον οδηγό – μαχητή του 2007) ότι τον χτύπησε σκοπίμως για να βοηθήσει τον Vettel να κερδίσει τον αγώνα. Βέβαια  η απάντηση ήρθε από την κυρία Raikkonen Mintuu η οποία με προσωπική ανάρτηση της στο instagram είπε στον Hamilton ότι αν δεν ξέρεις να χάνεις καλύτερα ασχολήσου με το μπαλέτο(!!!!). Αλλά ας θυμηθούμε με χρονική σειρά τι συνέβη στο Βρετανικό Grand Prix….

 

Free Practice 1

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP της Μεγάλης Βρετανίας, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Βρετανός στον εντός έδρας αγώνα του, ξεκίνησε φορτσάτος και θέλοντας να ξεχάσει τον τραγικό αγώνα της Αυστρίας, πήρε την 1η θέση με τον ταχύτερο χρόνο στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Silverstone. O οδηγός της Mercedes με την soft γόμα ελαστικών, έγραψε το 1:27.487 και έθεσε τον ρυθμό στο τριήμερο. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Valtteri Bottas με την δεύτερη W09, ο οποίος ήταν 0.367s πιο αργός από τον teammate του, αλλά έβαλε δυνατές βάσεις για τη συνέχεια. Ο Sebastian Vettel με την Ferrari SF71-H ολοκλήρωσε στην 3η θέση με την αναβαθμισμένη Ferrari, αλλά ήταν λίγο παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τα ασημί μονοθέσια.

Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull RB14, ενώ ο Kimi Raikkonen έκλεισε την πρώτη 5άδα του FP1. O Max Verstappen ήταν ο μόνος που δεν έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του με την soft γόμα, αλλά έμεινε πολύ κοντά στους υπόλοιπους. Δυστυχώς για τον ίδιο, αναγκάστηκε να σταματήσει το μονοθέσιό του στο τέλος της διαδικασίας, έπειτα από μηχανικό πρόβλημα, πιθανότατα στο κιβώτιο.

Best of the Rest ήταν ο Romain Grosjean, o οποίος έμεινε 1.8s πίσω από την κορυφή, αλλά είχε ατύχημα στην στροφή 1, έπειτα από πάτημα στο σαμαράκι που του απέτρεψε να απενεργοποιήσει το DRS. Ακολούθησαν οι οδηγοί της Force India, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Lance Stroll για την εντυπωσιακή για την ώρα Williams.

Θετική εμφάνιση του Marcus Ericsson στην 11η θέση, ενώ αρνητική έκπληξη οι δύο Renault και οι δύο McLaren που βρέθηκαν στο πίσω μέρος του grid.

 

 

Free Practice 2

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός την Παρασκευή στην πίστα του Silverstone, καθώς βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων στη δεύτερη περίοδο δοκιμών.

Ο Γερμανός με την Ferrari SF71-H βρήκε τη ταχύτητα που ήθελε και με την soft γόμα ελαστικών, βελτιώθηκε σημαντικά για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο χρόνος του ήταν στο 1:27.552 και σημειώθηκε σχετικά νωρίς στη διαδικασία, με την ομάδα να στρέφεται αμέσως στον ρυθμό αγώνα. Η Ferrari πήρε το προβάδισμα, ο Vettel έσπασε την κατάρα να μην είναι ταχύτερος την Παρασκευή σε FP1 και FP2 και οι επόμενες ημέρες θα είναι απρόβλεπτες. Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στη 2η θέση της κατάταξης, με τον Βρετανό να είναι μόλις 0.187s πιο αργός από αυτόν της Scuderia και σίγουρα θέλει να βελτιωθεί αύριο. Το θετικό για τους πρωταθλητές, είναι πως ο ταχύτερος χρόνος τους ήταν πιο αργός σε σχέση με το πρωί, αλλά για την ώρα δεν έχουν το προβάδισμα. Ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης, με τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί στην 4η θέση, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.

Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 5άδα, με την Red Bull να βλέπει μόλις ένα μονοθέσιό της να γράφει χρόνους και να μένει μακριά σε χρόνους. Θετική έκπληξη η 6η θέση του Fernando Alonso ο οποίος ήταν ο Best of the Rest, αλλά 1.7s πιο αργός από τον κορυφαίο χρόνο. Πίσω του ακολούθησε ο Nico Hulkenberg με την Renault να βελτιώνεται σε σχέση με το Q1, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Esteban Ocon, Sergio Perez και Charles Leclerc.

Ο Romain Grosjean δεν συμμετείχε στο FP2 καθώς η ομάδα του άλλαξε σασί μετά το πρωινό ατύχημα, ενώ ο Max Verstappen είχε έξοδο στη πρώτη του προσπάθεια, η οποία έβαλε τέλος στην ημέρα του.

 

 

Free Practice 3

Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP της Μ. Βρετανίας, με την Ferrari να είναι απίστευτα κοντά.

Ο Βρετανός επέστρεψε στη κορυφή εντός έδρας και θέλει να μείνει εκεί, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου μέχρι στιγμής. Το φράγμα του 1:27 έσπασε, με τον Hamilton να γράφει το 1:26.722 που του έδωσε την 1η θέση. Ο Kimi Raikkonen με την Ferrari ολοκλήρωσε στην 2η θέση της διαδικασίας και ήταν 0.093s πίσω από τον οδηγό της Mercedes, με τη διαφορά να είναι πολύ μικρή και τη μάχη να αναμένεται μεγάλη στο Q3.

Οι Valtteri Bottas και Sebastian Vettel ακολούθησαν στις θέσεις  3 και 4, με τον Γερμανό να μην κάνει δεύτερη προσπάθεια με νέο φρέσκο σετ της soft γόμας. Οι δύο Red Bull έμειναν πάνω από 1 δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή και έκλεισαν στις θέσεις 5 και 6.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Sauber, με τον Charles Leclerc να είναι στην 7η θέση, μπροστά από τις δύο Haas, ενώ ο Marcus Ericsson ολοκλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Άκρως τρομακτικό ατύχημα είχε ο Brendon Hartley στο πρώτο 15λεπτο, με τον οδηγό της Toro Rosso να έχει αστοχία της εμπρός ανάρτησης και να χτυπά με δύναμη στον τοίχο.



Qualifying

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP της M Βρετανίας, καθώς επικράτησε έπειτα από μια μεγάλη μάχη.

Ο Βρετανός ήταν τρομερός στη τελευταία του προσπάθεια, είχε απίστευτο ρυθμό και όπως συνηθίζει στο Silverstone, έβγαλε το κάτι παραπάνω και πανηγύρισε την 6η του pole position στη συγκεκριμένη πίστα. Πλέον ο συνολικός του αριθμός έφτασε τις 67 και κατέχει το νέο ρεκόρ πίστας στο 1:25.892 και ήταν 0.044s μπροστά από τον Sebastian Vettel. O Γερμανός έδωσε μια εκπληκτική μάχη με τον αντίπαλό του, όμως παρέμεινε στην μόλις μία pole position που είχε πάρει το 2010. Αύριο όμως, οι δύο διεκδικητές του τίτλου θα εκκινήσουν από την πρώτη σειρά, με την μεταξύ τους μάχη να αναμένεται τεράστια και πάνω απ’όλα απρόβλεπτη. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 3η θέση και έμεινε μόλις 0.098s πίσω από τον Hamilton σε μια από τις πιο κλειστές μάχες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ο Valtteri Bottas δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 3η θέση με έναν κακό τελευταίο γύρο, όμως ήταν μπροστά από τις δύο Red Bull που με τον Verstappen έμειναν 0.7s μακριά από την κορυφή, ενώ ο Ricciardo είχε πρόβλημα με το DRS. Οι δύο Haas έκλεισαν την τέταρτη σειρά, με τον Charles Leclerc και τον Esteban Ocon να κλείνουν τη 10άδα.

Άσχημες κατατακτήριες δοκιμές για την Renault, που έμεινε εκτός Q3, ο Fernando Alonso για την McLaren πήρε την καθιερωμένη 13η θέση, ενώ κάκιστη εμφάνιση για την Williams που έμεινε άδοξα εκτός 15άδας.



Race

O Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής του GP της Μ. Βρετανίας, με μια οδήγηση αντάξια ενός παγκόσμιου πρωταθλητή και μεγάλωσε το προβάδισμα στη βαθμολογία.

Ο Γερμανός έκανε την καλύτερη εκκίνηση από όλους και έστριψε στην 1η θέση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι να κάνει την εμφάνισή του το SC στους τελευταίους γύρους. Όμως, παρά το γεγονός πως έπεσε στη 2η θέση, δεν το έβαλε κάτω και με ένα προσπέρασμα αντάξιο ενός παγκόσμιου πρωταθλητή πανηγύρισε ακόμα μια νίκη στα χρώματα της Ferrari. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά στο πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 2η θέση της κατάταξης, παρά το γεγονός πως στον πρώτο γύρο έπεσε στη τελευταία θέση μετά από επαφή που είχε στην εκκίνηση, αλλά με μια μαεστρική οδήγηση κατάφερε να πάρει ένα τρομερό αποτέλεσμα. Το ρίσκο της Mercedes να μην αλλάξει ελαστικά στο safety car απέδωσε και απέδειξε, όπως ο Vettel, ότι οι πρωταθλητές φαίνονται στην οδήγηση τους. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος έπεσε πάνω στον Hamilton στην εκκίνηση και πήρε 10s ποινή χρόνου, όμως ανέκαμψε και κατάφερε να πάρει τους 15 πολύτιμους βαθμούς που δίνουν επιπλέον προβάδισμα στη Scuderia στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 4η θέση, όπου στα τελευταία λεπτά έμεινε από ζωή στα ελαστικά και έμεινε πίσω από τους τρεις νικητές. Ο Daniel Ricciardo έκλεισε την πρώτη 5άδα για την Red Bull, παίρνοντας το μέγιστο.

Ο Nico Hulkenberg έκανε μια εξαιρετική οδήγηση επίσης για να πάρει 8 βαθμούς και την 6η θέση στον αγώνα, κρατώντας πίσω του τους Esteban Ocon, τον Fernando Alonso που πήρε την 8η θέση, τον Kevin Magnussen και τον Pierre Gasly.

Πολύ κακό αγώνα για την Sauber που είδε διπλή εγκατάλειψη, με τον Marcus Ericsson να έχει ένα τρομακτικό ατύχημα.



ΥΓ. H Ferrari έχει το δυνατότερο κινητήρα και κατά συνέπεια και το ταχύτερο μονοθέσιο. Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η πρώτη χρονιά στα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια που το τμήμα εξέλιξης δουλεύει επιτέλους σωστά. Συν τοις άλλοις η απάντηση της στις νέες αναβαθμίσεις της  Mercedes ήταν το νέο επαναστατικό πάτωμα που έφεραν οι Ιταλοί στο Silverstone.  Φυσικά για να τα λέμε έπαιξε ρόλο και ο παράγοντας τύχη και τα λάθη της Γερμανικής ομάδας που θυμίζουν τους Ιταλούς το καταραμένο 2014….


 

ΥΓ1. Kimi Raikkonen. Από αυτό το βήμα που μου δίνεται τον έχω κράξει όσο κανένα άλλο. Σήμερα μόνο ένα θα πω: Respect. Μου θύμισε αυτόν τον Kimi του 2007 που πήρε το πρωτάθλημα αλλά κυρίως τον Kimi του 2013. Της χρονιάς της επιστροφής του στην F1. Όπου φάνηκε ξανά η δίψα του για τους αγώνες. Μάλλον έπαιξαν ρόλο οι φήμες που βγαίνουν από το Maranello για αντικατάσταση του από τον Charles Leclerc το 2019.

ΥΓ2. Lewis Hamilton. Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του Βρετανικού GP. Ναι μεν έκανε λάθη η ομάδα του αλλά και αυτός με τις δηλώσεις του και την γενικότερη συμπεριφορά του το Σάββατο και ιδίως την Κυριακή μετά τον αγώνα τον καθιστούν πλέον έναν από τους πιο αντιπαθητικούς κατ’εμέ οδηγούς στην F1.

ΥΓ3. Επόμενος αγώνας το German GP στο ιστορικό Hockenheim, έδρα της Mercedes (ιδιόκτητη κερκίδα για τους εργαζόμενους του εργοστασίου της) αλλά και του Sebastian Vettel,  το επόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουλίου.

Τζιώνας Αν. Ιωάννης

Πραγματογνώμονας – Τεχνικός Σύμβουλος

Κριτής Αγώνων Αυτοκινήτου

Motorsport Blogger

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...