Για το καλό μας!

Για το καλό μας!

  Το καλοκαίρι λένε δεν έχει ειδήσεις, όμως στην Ημαθία εδώ και πολλά χρόνια, δύο «κλασικά» ρεπορτάζ παίζουν τέτοια εποχή.

  Η παραγωγή και η τιμή του ροδάκινου και η ρύπανση της «Τάφρου 66».

 Το δεύτερο θέμα, είναι αλήθεια ότι πέρυσι δεν απασχόλησε ιδιαίτερα, φέτος όμως επανήλθε μετά από δημοσιεύματα κυβερνητικών βουλευτών στα τοπικά ΜΜΕ.

  Περί δεδομένης ρύπανσης έκανε λόγο, καταρχάς, ο Γ. Ουρσουζίδης, ενώ την ανάγκη οριστικής λύσης του θέματος επισημαίνει, με ευρύτερη ματιά, η Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από επαφές με τον αντιδήμαρχο Νάουσας, τον πρόεδρο της Κουλούρας, τον δήμαρχο Βέροιας, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομίας.

  Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με δελτίο Τύπου χθες ενημερώνει για τις μετρήσεις που έγιναν στη Τάφρο την Παρασκευή, από την αρμόδια ελεγκτική Αρχή της Π.Ε. Ημαθίας, η οποία διαπιστώνει μετά από λήψη και εξέταση δειγμάτων  ότι οι μετρήσεις βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα με σαφή βελτίωση στο κομμάτι της Ημαθίας (βλέπε σελ. 5). Προηγουμένως ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει σαφώς, ότι «θα περίμενε οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν πρώτα με τον ίδιο και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτει και να μην παρακάμπτουν τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων”.

   Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

  Πολύ απλά, διότι η «Τάφρος 66» και γενικότερα τα προβλήματα του Νομού, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να γίνονται πεδίο πολιτικών και κομματικών διαχωρισμών. Πολύ καλά κάνουν οι βουλευτές που ενδιαφέρονται και ενεργούν για τον τόπο, στον οποίο εκλέχτηκαν, γι’ αυτό τον σκοπό. Πολύ καλά κάνουν και οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και ελεγκτικές Αρχές και ενημερώνουν, για τις μετρήσεις της ρύπανσης στις οποίες προβαίνουν για να ξέρουμε τί γίνεται στην Τάφρο. Πολύ καλά θα κάνουν και οι βιομηχανίες να συνετίζονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

  Όμως, πόσο πιο αποτελεσματικά θα ήταν όλα αυτά, μέσα από αγαστές συνεργασίες, και πόσο πιο σύντομος θα ήταν ο δρόμος για την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων, εάν κάποια στιγμή, στο ίδιο τραπέζι, τα χαρτιά θα είχαν μόνο ένα «χρώμα»: το συμφέρον και το καλό όλων!

Το έργο, το έχουμε δει πολλές φορές. Είναι καιρός λοιπόν να αλλάξει το σενάριο!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην θεωρούμε ότι το νερό είναι ανεξάντλητο…

Μην θεωρούμε ότι το νερό είναι ανεξάντλητο…

Το καμπανάκι που χτύπησε με την ανακοίνωσή του ο ΤΟΕΒ...

Θα έρθει άραγε η στιγμή που ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώνει χωρίς να χρειάζονται πολιτικές «περικοκλάδες»;

Θα έρθει άραγε η στιγμή που ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώνει χωρίς...

Παρά τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες των...

Τελικά εκτός Επιστρεπτέας οι ΚΑΔ των Συλλόγων;

Τελικά εκτός Επιστρεπτέας οι ΚΑΔ των Συλλόγων;

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Βέροια, η υπουργός...

Λέτε να πάρουμε κάποια στιγμή σύνταξη;;;

Λέτε να πάρουμε κάποια στιγμή σύνταξη;;;

Συνηθίζω τα τελευταία χρόνια να λέω ότι η λέξη...

Μήπως με τόσα νερά θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο πράσινο;

Μήπως με τόσα νερά θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο...

Η ανανέωση της θητείας του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη...

Ενημέρωση για να πεισθούν και οι αρνητές για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Ενημέρωση για να πεισθούν και οι αρνητές για την...

Ενώ περιμέναμε η πορεία της πανδημίας να είναι...

Η νέα ΚΑΠ δεν είναι κουστούμι, ούτε κουμπαράς είναι ευκαιρία να πάει μπροστά ο πρωτογενής τομέας

Η νέα ΚΑΠ δεν είναι κουστούμι, ούτε κουμπαράς είναι...

«Η νέα ΚΑΠ(Κοινή Αγροτική Πολιτική) δεν είναι ένα...

Άλλα έλεγαν οι Τράπεζες όταν έπαιρναν τις ανακεφαλαιοποιήσεις…

Άλλα έλεγαν οι Τράπεζες όταν έπαιρναν τις...

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η στρατηγική απόφαση των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τελικά η κυβέρνηση προχωρά στον αρχικό σχεδιασμό της για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων έως και 100% στους κοινόχρηστους χώρους. Φυσικά κάνει λόγο για...

Το καμπανάκι που χτύπησε με την ανακοίνωσή του ο ΤΟΕΒ Νάουσας και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που αναγκάζονται να λάβουν για να κάνουν οικονομία στο νερό για να μην κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή, φέρνει...

Παρά τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, οι αγρότες φαίνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα «δροσιστούν» από τις αποζημιώσεις του παγετού που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Τα...

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Βέροια, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενημέρωσε ότι οι σύλλογοι που έχουν πληγεί από την πανδημία έχουν την δυνατότητα να βοηθηθούν και μπορούν να ενταχθούν μέχρι τις...