Για το καλό μας!

Για το καλό μας!

  Το καλοκαίρι λένε δεν έχει ειδήσεις, όμως στην Ημαθία εδώ και πολλά χρόνια, δύο «κλασικά» ρεπορτάζ παίζουν τέτοια εποχή.

  Η παραγωγή και η τιμή του ροδάκινου και η ρύπανση της «Τάφρου 66».

 Το δεύτερο θέμα, είναι αλήθεια ότι πέρυσι δεν απασχόλησε ιδιαίτερα, φέτος όμως επανήλθε μετά από δημοσιεύματα κυβερνητικών βουλευτών στα τοπικά ΜΜΕ.

  Περί δεδομένης ρύπανσης έκανε λόγο, καταρχάς, ο Γ. Ουρσουζίδης, ενώ την ανάγκη οριστικής λύσης του θέματος επισημαίνει, με ευρύτερη ματιά, η Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από επαφές με τον αντιδήμαρχο Νάουσας, τον πρόεδρο της Κουλούρας, τον δήμαρχο Βέροιας, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομίας.

  Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με δελτίο Τύπου χθες ενημερώνει για τις μετρήσεις που έγιναν στη Τάφρο την Παρασκευή, από την αρμόδια ελεγκτική Αρχή της Π.Ε. Ημαθίας, η οποία διαπιστώνει μετά από λήψη και εξέταση δειγμάτων  ότι οι μετρήσεις βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα με σαφή βελτίωση στο κομμάτι της Ημαθίας (βλέπε σελ. 5). Προηγουμένως ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει σαφώς, ότι «θα περίμενε οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν πρώτα με τον ίδιο και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτει και να μην παρακάμπτουν τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων”.

   Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

  Πολύ απλά, διότι η «Τάφρος 66» και γενικότερα τα προβλήματα του Νομού, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να γίνονται πεδίο πολιτικών και κομματικών διαχωρισμών. Πολύ καλά κάνουν οι βουλευτές που ενδιαφέρονται και ενεργούν για τον τόπο, στον οποίο εκλέχτηκαν, γι’ αυτό τον σκοπό. Πολύ καλά κάνουν και οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και ελεγκτικές Αρχές και ενημερώνουν, για τις μετρήσεις της ρύπανσης στις οποίες προβαίνουν για να ξέρουμε τί γίνεται στην Τάφρο. Πολύ καλά θα κάνουν και οι βιομηχανίες να συνετίζονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

  Όμως, πόσο πιο αποτελεσματικά θα ήταν όλα αυτά, μέσα από αγαστές συνεργασίες, και πόσο πιο σύντομος θα ήταν ο δρόμος για την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων, εάν κάποια στιγμή, στο ίδιο τραπέζι, τα χαρτιά θα είχαν μόνο ένα «χρώμα»: το συμφέρον και το καλό όλων!

Το έργο, το έχουμε δει πολλές φορές. Είναι καιρός λοιπόν να αλλάξει το σενάριο!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να μην φτάσουμε, να δούμε την αμείλικτη πλευρά  της φύσης…

Να μην φτάσουμε, να δούμε την αμείλικτη πλευρά της...

Αυτό το καλοκαίρι, δεν είναι σαν τα άλλα… Και δεν...

Ενδιαφέρουσα συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής

Ενδιαφέρουσα συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της...

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η εκλογή του προέδρου...

Σιδεροκέφαλοι!

Σιδεροκέφαλοι!

Ορκίστηκε χθες το πρωί η νέα Βουλή των Ελλήνων και...

Με αυτόν τον καιρό  τι τελικά να καλλιεργήσω;

Με αυτόν τον καιρό τι τελικά να καλλιεργήσω;

Σαστισμένοι πολλοί αγρότες στην Ημαθία, μετά το...

«Βάλτε πλάτη»  και στα αγροτικά δάνεια

«Βάλτε πλάτη» και στα αγροτικά δάνεια

Μετά την χθεσινή σύσκεψη με αφορμή την επίσκεψη της...

Φουλ Αντιπολίτευση  και ο ΣΥΡΙΖΑ  από την πρώτη μέρα

Φουλ Αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα

Αναφερθήκαμε και από την παρούσα στήλη για τα γκάζια...

Άμεση στήριξη  στον «βομβαρδισμένο»  ημαθιώτικο κάμπο

Άμεση στήριξη στον «βομβαρδισμένο» ημαθιώτικο κάμπο

Το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που χτύπησε προχθές...

Άρχισαν τα «ξηλώματα»  σε υψηλόβαθμες θέσεις

Άρχισαν τα «ξηλώματα» σε υψηλόβαθμες θέσεις

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μετράει ώρες στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αυτό το καλοκαίρι, δεν είναι σαν τα άλλα… Και δεν εννοούμε τις απανωτές εκλογές, αλλά αυτά που δεν μπορεί δυστυχώς να ελέγξει ο ανθρώπινος παράγοντας.Κι αυτά, είναι οι φυσικές καταστροφές και τα φυσικά...

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η εκλογή του προέδρου της Βουλής Κων/νου Τασούλα, με 283 ψήφους, που αποτελεί την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί σε αντίστοιχη διαδικασία.Η εκλογή του υποστηρίχθηκε...

Σιδεροκέφαλοι!

18 Ιουλ 11:05

Ορκίστηκε χθες το πρωί η νέα Βουλή των Ελλήνων και αναλαμβάνει καθήκοντα, μετά την εντολή του λαού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Και τώρα δουλειά, σε πολλά μέτωπα.Η κυβέρνηση βάζοντας υψηλούς στόχους έπεσε με...

Σαστισμένοι πολλοί αγρότες στην Ημαθία, μετά το καταστροφικό χτύπημα του καιρού, που δυστυχώς εξακολουθεί στα μέσα Ιουλίου να θυμίζει Νοέμβριο. Βλέπουν άλλη μια χρονιά οι κόποι τους να πηγαίνουν χαμένοι και...