Για το καλό μας!

Για το καλό μας!

  Το καλοκαίρι λένε δεν έχει ειδήσεις, όμως στην Ημαθία εδώ και πολλά χρόνια, δύο «κλασικά» ρεπορτάζ παίζουν τέτοια εποχή.

  Η παραγωγή και η τιμή του ροδάκινου και η ρύπανση της «Τάφρου 66».

 Το δεύτερο θέμα, είναι αλήθεια ότι πέρυσι δεν απασχόλησε ιδιαίτερα, φέτος όμως επανήλθε μετά από δημοσιεύματα κυβερνητικών βουλευτών στα τοπικά ΜΜΕ.

  Περί δεδομένης ρύπανσης έκανε λόγο, καταρχάς, ο Γ. Ουρσουζίδης, ενώ την ανάγκη οριστικής λύσης του θέματος επισημαίνει, με ευρύτερη ματιά, η Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από επαφές με τον αντιδήμαρχο Νάουσας, τον πρόεδρο της Κουλούρας, τον δήμαρχο Βέροιας, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομίας.

  Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με δελτίο Τύπου χθες ενημερώνει για τις μετρήσεις που έγιναν στη Τάφρο την Παρασκευή, από την αρμόδια ελεγκτική Αρχή της Π.Ε. Ημαθίας, η οποία διαπιστώνει μετά από λήψη και εξέταση δειγμάτων  ότι οι μετρήσεις βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα με σαφή βελτίωση στο κομμάτι της Ημαθίας (βλέπε σελ. 5). Προηγουμένως ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει σαφώς, ότι «θα περίμενε οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν πρώτα με τον ίδιο και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτει και να μην παρακάμπτουν τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων”.

   Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

  Πολύ απλά, διότι η «Τάφρος 66» και γενικότερα τα προβλήματα του Νομού, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να γίνονται πεδίο πολιτικών και κομματικών διαχωρισμών. Πολύ καλά κάνουν οι βουλευτές που ενδιαφέρονται και ενεργούν για τον τόπο, στον οποίο εκλέχτηκαν, γι’ αυτό τον σκοπό. Πολύ καλά κάνουν και οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και ελεγκτικές Αρχές και ενημερώνουν, για τις μετρήσεις της ρύπανσης στις οποίες προβαίνουν για να ξέρουμε τί γίνεται στην Τάφρο. Πολύ καλά θα κάνουν και οι βιομηχανίες να συνετίζονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

  Όμως, πόσο πιο αποτελεσματικά θα ήταν όλα αυτά, μέσα από αγαστές συνεργασίες, και πόσο πιο σύντομος θα ήταν ο δρόμος για την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων, εάν κάποια στιγμή, στο ίδιο τραπέζι, τα χαρτιά θα είχαν μόνο ένα «χρώμα»: το συμφέρον και το καλό όλων!

Το έργο, το έχουμε δει πολλές φορές. Είναι καιρός λοιπόν να αλλάξει το σενάριο!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η ελληνική κυβέρνηση αγρόν αγοράζει και αλλού τυρβάζει!

Για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η ελληνική κυβέρνηση αγρόν αγοράζει...

  Αναρωτιέται ο απλός πολίτης αν η στάση και η...

Θα ξαναδούν το φώς νοικοκυριά που είχε κοπεί το ρεύμα λόγω χρεών

Θα ξαναδούν το φώς νοικοκυριά που είχε κοπεί το ρεύμα...

   Πραγματική ανακούφιση έρχεται για χιλιάδες πολίτες...

«Ξύπνησαν» τα παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας

«Ξύπνησαν» τα παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας

  Σαν βόμβα έπεσε η είδηση για την υποχρέωση 74...

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν ακόμη…διατηρητέα!

Εγκατελειμμένα, παρατημένα, τα όσο αντέχουν...

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις...

Η ελπίδα  πεθαίνει τελευταία

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

  Στον απόηχο της 83ης Δ.Ε.Θ. είχαμε τεράστια...

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο δυναμικό. Τό χουμε;

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου θέλει και ανθρώπινο...

  Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν η χώρα που...

Να περιφρουρηθεί  η ΔΕΘ για να μην μπει  στο περιθώριο

Να περιφρουρηθεί η ΔΕΘ για να μην μπει στο περιθώριο

  Μόνο θετική μπορεί κριθεί η πρωτοβουλία του...

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές  στα σχολεία τους;

Πως θα μεταφερθούν και φέτος οι μαθητές στα σχολεία...

 Μπορεί να ιδρύθηκε μέχρι και Ελληνική Διαστημική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

  Αναρωτιέται ο απλός πολίτης αν η στάση και η συμπεριφορά των Σκοπιανών (δεν ξέρουμε πλέον πώς να τους αποκαλέσουμε!) συμπορεύεται με το περιεχόμενο της συμφωνίας των Πρεσπών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

   Πραγματική ανακούφιση έρχεται για χιλιάδες πολίτες που ζουν στα σκοτάδια, αφού λόγω  χρεών προς τους παρόχους ρεύματος έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα σπίτια τους. Πρόκειται για τη κοινή υπουργική...

  Σαν βόμβα έπεσε η είδηση για την υποχρέωση 74 αγροτικών συνεταιρισμών να επιστρέψουν χρήματα από παλιά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Δυστυχώς αποκαλύπτεται σιγά-σιγά κάτι που ήταν ωστόσο κοινό μυστικό, τα...

  Δυστυχώς με την εφεύρεση της αντιπαροχής τις προηγούμενες δεκαετίες, το πιο καλαίσθητο και αρχοντικό κομμάτι της Βέροιας που ήταν τα παλιά αρχοντικά σπίτια στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έγιναν...