Για το καλό μας!

Για το καλό μας!

  Το καλοκαίρι λένε δεν έχει ειδήσεις, όμως στην Ημαθία εδώ και πολλά χρόνια, δύο «κλασικά» ρεπορτάζ παίζουν τέτοια εποχή.

  Η παραγωγή και η τιμή του ροδάκινου και η ρύπανση της «Τάφρου 66».

 Το δεύτερο θέμα, είναι αλήθεια ότι πέρυσι δεν απασχόλησε ιδιαίτερα, φέτος όμως επανήλθε μετά από δημοσιεύματα κυβερνητικών βουλευτών στα τοπικά ΜΜΕ.

  Περί δεδομένης ρύπανσης έκανε λόγο, καταρχάς, ο Γ. Ουρσουζίδης, ενώ την ανάγκη οριστικής λύσης του θέματος επισημαίνει, με ευρύτερη ματιά, η Φρόσω Καρασαρλίδου, μετά από επαφές με τον αντιδήμαρχο Νάουσας, τον πρόεδρο της Κουλούρας, τον δήμαρχο Βέροιας, αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομίας.

  Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με δελτίο Τύπου χθες ενημερώνει για τις μετρήσεις που έγιναν στη Τάφρο την Παρασκευή, από την αρμόδια ελεγκτική Αρχή της Π.Ε. Ημαθίας, η οποία διαπιστώνει μετά από λήψη και εξέταση δειγμάτων  ότι οι μετρήσεις βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα με σαφή βελτίωση στο κομμάτι της Ημαθίας (βλέπε σελ. 5). Προηγουμένως ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει σαφώς, ότι «θα περίμενε οι φίλοι βουλευτές να επικοινωνήσουν πρώτα με τον ίδιο και τον θεσμικό ρόλο που διαθέτει και να μην παρακάμπτουν τις αρμοδιότητες θεσμών και φορέων”.

   Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;

  Πολύ απλά, διότι η «Τάφρος 66» και γενικότερα τα προβλήματα του Νομού, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να γίνονται πεδίο πολιτικών και κομματικών διαχωρισμών. Πολύ καλά κάνουν οι βουλευτές που ενδιαφέρονται και ενεργούν για τον τόπο, στον οποίο εκλέχτηκαν, γι’ αυτό τον σκοπό. Πολύ καλά κάνουν και οι αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και ελεγκτικές Αρχές και ενημερώνουν, για τις μετρήσεις της ρύπανσης στις οποίες προβαίνουν για να ξέρουμε τί γίνεται στην Τάφρο. Πολύ καλά θα κάνουν και οι βιομηχανίες να συνετίζονται με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

  Όμως, πόσο πιο αποτελεσματικά θα ήταν όλα αυτά, μέσα από αγαστές συνεργασίες, και πόσο πιο σύντομος θα ήταν ο δρόμος για την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων, εάν κάποια στιγμή, στο ίδιο τραπέζι, τα χαρτιά θα είχαν μόνο ένα «χρώμα»: το συμφέρον και το καλό όλων!

Το έργο, το έχουμε δει πολλές φορές. Είναι καιρός λοιπόν να αλλάξει το σενάριο!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «όχι» της Ιεραρχίας και η…ευθύνη της Πολιτείας

Το «όχι» της Ιεραρχίας και η…ευθύνη της Πολιτείας

   Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και...

Άμεσα κυνηγήστε τον «δράκο» του παρεμπορίου

Άμεσα κυνηγήστε τον «δράκο» του παρεμπορίου

   Η προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια για την...

Ούτε στα βασικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν!

Ούτε στα βασικά δεν μπορούν να συμφωνήσουν!

  Χθες ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την...

Γιατί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους οι συνδυασμοί;

Γιατί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους οι συνδυασμοί;

Και ενώ ξεκινήσαμε να συζητάμε πολύ νωρίς για τις...

Το νου σου Αλέξη  με τα αντίμετρα γιατί αυτή η χώρα άλλο μνημόνιο  δεν σηκώνει!

Το νου σου Αλέξη με τα αντίμετρα γιατί αυτή η χώρα άλλο...

  Αναφερθήκαμε πριν λίγες ημέρες σε προεκλογικά όπλα...

«Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη…»

«Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη…»

  Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι τα...

Ξεβαλτώστε  το Τελωνείο Ημαθίας!

Ξεβαλτώστε το Τελωνείο Ημαθίας!

  Τελικά οι τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο...

Με δυνατά όπλα ρίχνεται στην προεκλογική μάχη  ο Τσίπρας

Με δυνατά όπλα ρίχνεται στην προεκλογική μάχη ο...

  Παρόλο που η κυβερνητική πλευρά μιλά σταθερά για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

   Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας μετά το βροντερό και ομόφωνο «όχι» της Ιεραρχίας στην πρόταση της Κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας του κλήρου. Οι ιεράρχες  φαίνεται...

   Η προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, στην οποία από την Ημαθία συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, έφερε πάλι στην επικαιρότητα τις τεράστιες...

  Χθες ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και όπως αναμενόταν δυστυχώς έγινε αφορμή για ανούσιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Σε μια τέτοια συζήτηση πρέπει να αναπτυχθούν...

Και ενώ ξεκινήσαμε να συζητάμε πολύ νωρίς για τις προεκλογικές  κινήσεις των συνδυασμών, ειδικά στα δημοτικά, τις τελευταίες ημέρες σιγή ιχθύος… Και ενώ έχουν στανταριστεί σχεδόν τα περισσότερα ονόματα των...