Και βέβαια θα μιλήσει!

Και βέβαια θα μιλήσει!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

αφού ξεκινήσω παρακαλώντας τον Μεγάλο, που είναι εκεί ψηλά επάνω (δεν τον αποκαλώ Θεό, για να μην αυξηθούν τα σπυράκια μερικών και έχει και ζέστα!), να κλείσει τα μάτια του και να μην διαβάσει τις επόμενες γραμμούλες, θα συνεχίσω ακάθεκτος.

Το τηλέφωνο κουδουνίζει και μιλώντας συνθηματικά,

έλα Τζέιμς, εδώ Μόνικα, η κολλητή της Σοφίας Λόρεν, που κάνει παρέα με την Μπριζίτ την Γαλλιδούλα, η οποία θα δωρίσει μερικές από τις γάτες της, με σκοπό την ανέγερση ναού, στην πατρίδα μας. Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία!

 

Τι κάνεις φίλε μου, εδώ όλα εντάξει, έλαβα και το τουμπερλέκι, αλλά η αρκούδα δυσκολεύεται να το συνηθίσει. Είναι Ρώσικη και δεν έχει μάθει να λικνίζει την κορμάρα της! Είχα μία ελπίδα εάν ερχόταν ο υπουργός εξωτερικών, ο Λαβρόφ να του δίνατε μερικές οδηγίες για το πώς να χορεύει η αρκουδίτσα μας, αλλά από ότι έμαθα, πάει για ακύρωση η επίσκεψη.

 

Ρε Τζέιμς μεγάλε, είπαμε να είσαι ανοιχτοχέρης, αλλά το παράκανες. Σε όποιο σημείο της χώρας και να πάω, παντού ξεφυτρώνουν και μερικοί, που τα έχουν τσεπώσει από σένα. Είπαμε σε τούτο εδώ τον τόπο από λάδωμα, γνωρίζουμε μόνο τα λαδερά γεμιστά της Θεανώς μας! Και δε μου λες ρε αθεόφοβε, και στους Σκοπιανούς, εμείς νομίζαμε μόνο σε εμάς, ότι τα ακουμπάς. Τελικά είσαι και ατακτούλης!

 

Λοιπόν ευσωμούλα μου Μόνικα, επειδή είμαι πολύ στενοχωρημένος για τα προβλήματα που σου δημιούργησα, θα επανορθώσω. Το κλίμα είναι εύκολο να αλλάξει, αρκεί να πειστεί η τοπική Εκκλησία, να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές!

Άκου λοιπόν προσεκτικά. Και εμείς είχαμε αριστερά στην κυβέρνηση και γνωρίζουμε από αυτά!

 

Η πρώτη αλλαγή, θα αφορά στο όνομα του Αγίου, δεν θα λέγεται ναός του Αγίου Λουκά του ιατρού, αλλά το περιβόλι (να θυμίζει και λίγο χασισάκι!), του πολιτικού απατεώνα Αλέξιου!

Δεύτερη αλλαγή, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησιές και τα μοναστήρια, τον μήνα Ιούλιο θα χτυπάνε πένθιμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στην κλαίουσα σύζυγο του Έλληνα σουλτάνου (για να μην παρεξηγηθούμε, προτάσεις του πράκτορα είναι, όχι δικές μου).

 

Περνώντας στο εσωτερικό του ναού, και πηγαίνοντας προς το τέμπλο, αριστερά της ωραίας πύλης, (να την ονομάσετε πύλη της ωραίας Ελένης!), θα υπάρχει η αγιογραφία του Αλέξη. Πρόσεξε, αριστερά να τοποθετηθεί, μην χαρακτηριστείς ως δολοπλόκος!

Δίπλα θα υπάρχει η αγιογραφία του Σκοπιανού Ζάεφ, που θα κρατά στο χέρι του μία γραβάτα.

Παραδίπλα, να τοποθετήσετε τον Τράμπ, προσοχή στην περούκα του, το μαλλί να φαίνεται αληθινό, για να μπορεί ο Ξαρχάκος να φωνάζει τράβα μαλλί, ανεβαίνουμε στους ουρανούς!

Να ακολουθεί το πορτραίτο του υπουργού με το καπέλο. Καλό θα ήταν να υπάρχει και η δυνατότητα να πατάς και ένα κουμπί και να μην βγαίνει μία χοντρή, αλλά ένας χοντρός που θα τραγουδά χάπι μπέρθντει!

Από την άλλη μεριά, στα δεξιά της ωραίας πύλης - Ελένης, θα τοποθετήσεις το πορτραίτο της κλαίουσας. Προσοχή στις λεπτομέρειες. Θα αγναντεύει από ψηλά και θα παρατηρεί τον Ερντογάν (είναι πολύ φοβισμένος),  που θα σκουπίζει τα δάκρυά της.

Δίπλα θα υπάρχει ο σύμβουλος Κουτσονίκας, θα περιβάλλετε από εθνίκια και θα καλλιεργεί ραδίκια! Προσοχή στην λεπτομέρεια της μύτης, θα προορίζετε και για μαστουρίτσα!

Δίπλα θα τοποθετήσετε, τον πίνακα της μεγάλης Μακεδονίας, θα ακολουθεί της μεγάλης Αλβανίας και θα ολοκληρώνετε με την παράδοση της Θράκης (και πολύ την κρατήσαμε)!

Στη θέση της Πλατυτέρας θα βάλετε τον Ελληνικό λαό να χοροπηδά για την έξοδο από τα μνημόνια!

 

Εάν βέβαια επιθυμείς να τους κάνεις λιώμα, και να πέφτουν στα χορτάρια για χάρη σου, μπορείς να προχωρήσεις και σε αλλαγή όρων.

Δεν θα λέτε, πάμε στη Θεία Λειτουργία, αλλά πάμε σε γκέι πάρτι (Θεέ μου συγχώρα με).

Οι προσευχές εννοείται πως θα μετονομαστούν, σε λαικά άσματα της καψούρας μας, του Αλέξη!

 

Α και να μην ξεχάσω, νεωκόρος στο ναό θα είναι ο Κυριάκος. Εάν πρέπει να του κολλάτε και ένσημα, άστο για θέμα διαπραγμάτευσης!

 

Εντάξει χοντρούλη. Πιστεύω το έπιασες το νόημα.

Έτσι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις σας και εσύ μπορεί να τοποθετηθείς σε σύμβουλος διατροφολογίας!

 

Και προχωράμε στην ουσία του θέματος.

Πράκτορες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Τα παιχνίδια τα οποία "παίζουν" σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική η οποία δεν είναι συνταγή μαγειρικής, αλλά "παιχνίδι" στρατηγικής και δεν παίζεται με τη στάση στα τέσσερα (αγαπημένη σας!).

Αφού λοιπόν λάβατε υπόψιν ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι ρίξιμο ζαριών αλλά κινήσεις σκάκι, καλώς κάνατε και τους απελάσατε, δικαίωμά σας!

Πιστεύω να γνωρίζετε, ότι άλλης σπουδαιότητας είναι η πράξη κλείνω ένα σχολείο, σφραγίζω ένα πανεπιστήμιο, από το διαλύω μία χώρα!

 

Αυτό πάντως που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως ο ναός ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, τη στιγμή που η Β. Ελλάδα και τα Σκόπια, έχουν πλημμυρίσει από ρώσικο χρήμα!

Και δεν κατάλαβα, από πότε απαγορεύεται να δίδονται χρήματα για την ανέγερση ιερών ναών. Γνωρίζετε πόσα ιδρύματα και δεν ξέρω τι άλλο χρηματοδοτούνται από Αμερικανάκια, Γερμανοτσολιάδες και δημοκράτες της Βενεζουέλας.

Δηλαδή εάν οι φίλοι μας οι Ρώσοι, θέλανε να "βοηθήσουνε" τις λεγόμενες ΜΚΟ, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων θα λέγατε, όχι;

 

Άλλο είναι το θέμα φίλοι μου.

Ως γνήσιοι δημοκράτες του πισινού, δεν επιθυμούνε τη διαφορετική άποψη. Μόνο τη δική τους και τίποτα άλλο. Εάν υπάρξει διαφορετική φωνή, τότε φασίστας, ναζί, ντολμαδάκια γιαλατζί και …

Και εδώ είναι που την "πατήσανε".

Νομίζανε ότι κατηγορώντας, τοποθετώντας ταμπέλες, θα σιωπήσει ο κόσμος.

Ο κόσμος όμως έχει τέτοια οργή πλέον, που θέλει να ουρλιάξει ότι είναι διαφορετικός από εσάς και είναι χαρούμενος, ευτυχισμένος που δεν σας ακολουθεί στον εθνικό ξεπεσμό. Άρα εάν εσείς είστε "δημοκράτες", δεν με ενδιαφέρει που με αποκαλείται φασίστα, αφού είμαι τόσο διαφορετικός από εσάς και το καυχώμαι!

Σας ενόχλησε που ο ποιμενάρχης μας, όρθωσε φωνή, ανάστημα, ζοριστήκατε, γιατί κατά βάθος το γνωρίζετε, αν και δεν το παραδέχεστε, πόσο στενή είναι η σχέση λαού και ποιμενάρχη και όταν μάλιστα ο τοπικός επίσκοπος έχει έτη διακονίας, τότε άντε να σπάσεις αυτή τη σχέση!

Η Εκκλησία όσα προβλήματα και εάν έχει, κεφαλή της είναι ο Μεγάλος από επάνω, ο Τεράστιος και θα πρέπει να είσαι εξαιρετικά αφελής για να πιστεύεις ότι η Εκκλησία του Χριστού μας, έχει ανάγκη από κάθε ούφο που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερα!

 

Και για να τελειώνουμε.

Με ποιο δικαίωμα μιλά ο σεβασμιότατος, ο δεσπότης μας.

Αυτά τα θέματα πρέπει να τα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ή οι εκλεγμένοι βουλευτές, σύμβουλοι, διορισμένοι γραμματείς και φαρισαίοι!

Και επειδή βρισκόμαστε στο χώρο της εκκλησίας, τρελός παπάς σας βάφτισε κύριοι.

 

Η κυβέρνηση, η εκάστοτε, πριν παραλάβει από τη προηγούμενη, αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο λαό της για να έχει και την νομιμοποίηση των πράξεών της.

Πότε η κυβέρνησή σας, μας είπε ότι θα ξεπουλήσει την Μακεδονία και εμείς το δεχθήκαμε.

Ποτέ, άρα είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό, απέναντι στην ιστορία.

Και κάτι ακόμη. Ξαναείπαμε ότι ο Έλληνας, χωρίς την πίστη του και την ιστορία του δεν υπάρχει. Για αυτό ακριβώς θα μιλά και ο μητροπολίτης και ο Παύλος Μελάς.

Ανοίξατε τους ασκούς του αιόλου αλλά εμείς θα τους κλείσουμε!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από αυτή

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν...

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος...

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης   διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική   σύμβαση για την   ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής   καταλληλότητας   περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική   ημερίδα για   την στήριξη των ωφελούμενων   του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

Κάλεσμα μελών   στη συγκέντρωση   της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα μελών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την αισιοδοξία του και να αναζητήσει έστω μηδαμινά περιθώρια ελπίδας στην αέναη οικονομική και ηθική περιδίνηση που έχει...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το Κέντρο...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το εκπαιδευτικό δίκτυο ATHINA και το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των...