Τόλης Τερζής για όλους και για όλα: Ο Άρης, ο Καρυπίδης και η Βέροια

Τόλης Τερζής για όλους και για όλα: Ο Άρης, ο Καρυπίδης και η Βέροια

Ο άμεσος συνεργάτης του Πάκο Ερέρα στον Άρη, Απόστολος Τερζής, μίλησε για την συνεργασία με τον Ισπανό τεχνικό, αλλά και για το ποδόσφαιρο που θα επιδιώξουν να παίξουν οι «κιτρινόμαυροι». Αναφέρθηκε επίσης στον μεγαλομέτοχο Θεόδωρο Καρυπίδη και στη «Βασίλισσα του Βορρά». Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βεροιώτης τεχνικός στην εφημερίδα «Άρης Είσαι»:

- Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Άρη;

«Από τη μέρα που ήρθε ο κόουτς στην Ελλάδα ήμασταν πολλές ώρες μαζί επί τρεις εβδομάδες. Τον βοήθησα για να καταλάβει κάποια πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα και για κάποιους Έλληνες που ήταν στο στόχαστρο. Έκανε ο ίδιος την τελική εισήγηση να είμαι στο τεχνικό τιμ, κάτι που είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα, ώστε να μάθω αρκετά πράγματα δίπλα σ’ ένα προπονητή με τη δική του φήμη στην Ισπανία».


- Οι δικές σου αρμοδιότητες ποιες ακριβώς είναι;

«Αυτό που στην Ελλάδα λέμε βοηθός προπονητή και στο εξωτερικό ασίσταντ. Είμαι δίπλα του σε ότι χρειαστεί και έχουμε ξεκαθαρίσει απόλυτα τους ρόλους. Όταν θα ξεκινήσει η σεζόν έχουμε αποφασίσει ότι τι πρώτες μέρες της εβδομάδες θα καθόμαστε όλο το τιμ μαζί για να ετοιμάζουμε την ανάλυση του αντιπάλου».


- Σαν συνεργάτης πως είναι με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ;

«Καταρχήν σαν άνθρωπος είναι ευχάριστος, ανοικτός και φιλικός ακόμη και με τους φροντιστές και τους φυσιοθεραπευτές. Δεν έχει ύφος επειδή είναι ο πρώτος προπονητής. Και το λέω γιατί εγώ τον γνώρισα πριν από τους υπόλοιπους».


- Η μεθοδολογία που ακολουθείτε στις προπονήσεις ποια είναι και πως θα διαμορφωθεί στη συνέχεια;

«Ο κόουτς έδειξε από την πρώτη μέρα ότι το σκεπτικό του είναι όλη η προπόνηση να γίνεται με την μπάλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρεί την προπόνηση φυσικής κατάστασης χωρίς την μπάλα. Επιδιώκει να υπάρχει ένας συνδυασμός, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι η μπάλα, αφού συνηθίζει να λέει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές και πρέπει από την πρώτη μέρα να εξοικειώνονται με την μπάλα».


- Το πρόγραμμα θα διαφοροποιηθεί με περισσότερη τακτική τώρα που σχηματοποιείται το ρόστερ;

«Ήδη δουλεύει κάποια κομμάτια γενικής τακτικής, το περίγραμμα, αλλά περιμένει να οριστικοποιηθεί το ρόστερ για να ξέρει ποιες θα είναι οι επιλογές του σε κάθε θέση για να μπει σε πιο εξειδικευμένη τακτική».


- Ποια είναι τα βασικά συστατικά της προπονητικής του φιλοσοφίας;

«Από αυτά που έχει δείξει και όσα έχουμε συζητήσει του αρέσει το πάσινγκ γκέιμ, το γρήγορο και πειστικό ποδόσφαιρο, οι κοντινές πάσες και θέλει ο ποδοσφαιριστής να λαμβάνει γρήγορα απόφαση σε μικρό χώρο και χρόνο. Το ισπανικό μοντέλο, δηλαδή. Για αυτό και δουλεύουμε αυτό το ασκησιολόγιο σε μικρούς χώρους με στηρίγματα».


- Σε όλο αυτό έχουμε ανταποκριθεί οι ποδοσφαιριστές;

«Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση, προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μπουν σε αυτό που έχει στο μυαλό του και να ανταποκριθούν. Κάποιες μέρες τα καταφέρνουν, κάποιες άλλες ο κόουτς θα περίμενε μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά σε γενικές γραμμές προσπαθούν πολύ».


- Τι ποδόσφαιρο θα επιδιώξει να παίξει ο Άρης; Ελκυστικό, το λεγόμενο «λάτιν» ή θα επιδιώξει την ουσία που είναι το αποτέλεσμα;

«Στη Σούπερ Λιγκ τα 2/3 των ομάδων παίζουν για το αποτέλεσμα. Εμείς εφόσον υλοποιηθούν οι επιθυμίες του προπονητή για το ρόστερ θα επιδιώξουμε να τα συνδυάσουμε, ειδικά από τη στιγμή που όσοι αποκτήθηκαν και όσοι περιμένουμε ακόμη είναι σχεδόν αποκλειστικά δικές του επιλογές με βάση αυτό που έχει στο μυαλό του να παίξει η ομάδα».


- Για μια καινούργια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα είναι επαρκές το διάστημα ως την έναρξη του πρωταθλήματος και τα οκτώ φιλικά;

«Αν ήταν το σύνολο του ρόστερ εδώ θα ήταν αρκετό το διάστημα. Από τη στιγμή, όμως, που συνεχώς έρχονται παίκτες και θα έρχονται και τις επόμενες μέρες ο χρόνος είναι λίγος. Εμείς θα προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά αυτό που θέλει ο προπονητής, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να “δέσει” η ομάδα όταν μάλιστα οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές προέρχονται από άλλα πρωταθλήματα και θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Σκεφτείτε ότι ομάδες με 70% ίδιο ρόστερ και δυσκολεύεται ο προπονητής να περάσει τα θέλω του. Πόσο περισσότερο εμείς που θα έχουμε 12 καινούργιους παίκτες».


- Οι προσωπικές φιλοδοξίες του Απόστολου Τερζή, που πέρυσι δούλεψε και ως πρώτος προπονητής, ποιες είναι με τον Άρη;

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Εγώ την ομάδα την γνωρίζω και ξέρω πόσο μεγάλο καράβι είναι άσχετα αν τα τελευταία χρόνια είχε περιπέτειες και αγωνίστηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο πατέρας μου έπαιζε στον Άρη, δεξιός μπακ, τη σεζόν 1969-70, που η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και για δύο χρόνια. Εγώ στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκα και μετά ήρθαμε στη Βέροια όταν ο πατέρας μου πήρε μεταγραφή. Μακάρι να ζούσε τώρα και να με έβλεπε να εργάζομαι στον Άρη. Θα μάθω πολλά πράγματα δίπλα στον κόοουτς και σίγουρα μετά τη Βέροια είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου».


- Θέλω να μου πεις για τον άνθρωπο και πρόεδρο, Θόδωρο Καρυπίδη, επειδή τον γνωρίζεις και από τη Βέροια...

«Τον γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια όταν με προσέλαβαν στην Κ20. Μάλιστα ερχόταν και έβλεπε και τα παιχνίδια των μικρών. Είναι νεαρός και φιλόδοξος άνθρωπος. Ξέρω ότι ασχολείται 24 ώρες με τον Άρη και έχει όραμα για την ομάδα. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρει. Σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια, ο κόσμος να είναι δίπλα μας, παρά την απογοήτευση των τελευταίων χρόνων. Ο Άρης βρίσκεται εκεί που πρέπει όμως και όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές και ειδικά οι παλιότεροι να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον Άρη αυτό που ήταν παλιότερα”.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήρθε ο Βραζιλιάνος Πεδρίνιο για τη Βέροια. Που αγωνίστηκε τελευταία

Ήρθε ο Βραζιλιάνος Πεδρίνιο για τη Βέροια. Που...

Πάτησε… Ημαθία και την πόλη της Βέροιας ο...

Έτοιμη η Νίκη Αγκαθιάς 2-1 σε φιλικό μέσα στη Νεοκαισάρεια.

Έτοιμη η Νίκη Αγκαθιάς 2-1 σε φιλικό μέσα στη...

Θετικά δείγματα γραφής άφησε η ΝΙΚΗ Αγκαθιάς στο...

Βροχή ...από γκολ και στην 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Ημαθίας

Βροχή ...από γκολ και στην 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ...

Πολλά γκολ (33 συνολικά) και ευρείες νίκες περιελάμβανε...

Νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ στο τελευταίο φιλικό πριν το πρωτάθλημα κέρδισε 1-0 τα Κύμινα. Ήρθε ο Βραζιλιάνος

Νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ στο τελευταίο φιλικό πριν το...

Τη νίκη στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της...

Στο Δημοτικό Στάδιο 4.30 μ.μ.φιλικό Βέροια- Ολυμπιακός Κυμίνων

Στο Δημοτικό Στάδιο 4.30 μ.μ.φιλικό Βέροια- Ολυμπιακός...

Τον δεύτερο φιλικό αγώνα στο δημοτικό στάδιο της...

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων του Αγροτικού...

Αγωνιστικές δραστηριότητες των τμημάτων του...

Οι διαιτητές και βοηθοί της 2ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία της  ΕΠΣ Ημαθίας

Οι διαιτητές και βοηθοί της 2ης αγωνιστικής στην Α'...

Ανακοινώθηκαν  οι διαιτητές και βοηθοί που θα...

Ευχαριστήριο των Παλαιμάχων Βέροιας

Ευχαριστήριο των Παλαιμάχων Βέροιας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...

Αν και είχε διαρρεύσει ότι πληρώθηκαν οι Τομάς και Μπατιόν, τελικά αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί στη «βασίλισσα».Στους 11 βαθμούς έπεσε η Βέροια, μετά την πρώτη αφαίρεση βαθμών, καθώς όπως φαίνεται δεν επήλθε η...