Ζήτησαν τα Σκόπια αλλαγές στα σχολικά μας βιβλία;

Ζήτησαν τα Σκόπια αλλαγές στα σχολικά μας βιβλία;

  Τον γύρο του διαδικτύου και των social media κάνει απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου για θέματα που έχουν θέσει οι Σκοπιανοί στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας για αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων.

Όπως γνωρίζουμε με την συμφωνία των Πρεσπών απαιτείται να εξαλειφθούν από τα κείμενα και βιβλία της ΠΓΔΜ αλυτρωτικές  βλέψεις, ωστόσο θα πρέπει και από την δική μας πλευρά να εξαλειφθούν φράσεις και κείμενα που δεν προάγουν την φιλιά των δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον έλληνα δημοσιογράφο, έχουν έρθει αιτήματα από τα Σκόπια να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός Βουλγαροκτόνος για Βασίλειο τον Β’, να μην υπάρχει σύνδεση της αρχαίας Μακεδονίας με την Ελλάδα, να αναγνωριστούν με σλαβική καταγωγή οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος και μια σειρά από γεγονότα της ελληνικής ιστορίας που θα πρέπει άμεσα την επόμενη σχολική χρονιά να αλλάξουν για να προωθηθεί η περίφημη συμφωνία.

Πέρα από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, αν υφίσταται πραγματικά τέτοιο θέμα και υπάρχει Έλληνας αξιωματούχος  είτε είναι ο πρωθυπουργός , ο Υπουργός Παιδείας ή έστω και ένας απλός χαμηλόβαθμος υπάλληλος που το εξετάζει σοβαρά, τότε έχουμε σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα. Δεν μας φταίει κανένας πολίτης της ΠΓΔΜ, αλλά τα δικά μας τα καμάρια που έπρεπε μόλις διάβαζαν κάτι τέτοιο να το επέστρεφαν ως απαράδεκτο!

Χωρίς καμία διάθεση εθνοκαπηλίας, αλλά κάπου πρέπει να βάλουμε ένα όριο για να μην κινδυνεύσουμε πια να αλλοιωθούμε ως εθνότητα.

Λέει παραμύθια ο δημοσιογράφος και διασπείρει fake news, βάλτε τον στην θέση του…αν όμως λέει την αλήθεια και ετοιμάζετε στα σχολικά βιβλία «κι άλλους συνωστισμούς στην προκυμαία» τότε βγείτε να ενημερώσετε και θα δούμε αν ο κόσμος θα αντιδράσει υποκινούμενος…. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εξουσία  για μια ημέρα στα χέρια σου ψηφοφόρε!

Η εξουσία για μια ημέρα στα χέρια σου ψηφοφόρε!

   Έφτασε η στιγμή της κάλπης και μάλιστα τετραπλής! Η...

Χωρίς γλυκό του κουταλιού και φοντάν, εκλογές   δεν γίνονται!!!

Χωρίς γλυκό του κουταλιού και φοντάν, εκλογές δεν...

 Τάδε έφη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, που...

Να γίνονται έργα προεκλογικά ή να μην γίνονται ;

Να γίνονται έργα προεκλογικά ή να μην γίνονται ;

  Μεταφέρουμε την απορία και τον προβληματισμό...

Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σύμμαχοι στην υγεία και όχι «εχθροί ή υπηρέτες»

Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σύμμαχοι στην υγεία και...

Δραστικές κινητοποιήσεις από τους ιδιώτες...

Οι «Σταυροί» της «Μεγάλης Εκλογικής Εβδομάδας»

Οι «Σταυροί» της «Μεγάλης Εκλογικής Εβδομάδας»

Και μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα, μια ανάσα από την...

Εναλλάξ σήμερα  η κυκλοφορία στο ύψος  της Τάφρου 66

Εναλλάξ σήμερα η κυκλοφορία στο ύψος της Τάφρου 66

Λόγω έκτακτων εργασιών ασφαλτόστρωσης των δύο...

Η Γενοκτονία  των Ποντίων περιμένει  την αναγνώρισή της…

Η Γενοκτονία των Ποντίων περιμένει την αναγνώρισή...

Με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας των...

Συνεργασία για λύσεις  και όχι με το ζόρι

Συνεργασία για λύσεις και όχι με το ζόρι

Το χθεσινό ραδιοφωνικό debate μεταξύ των τριών υποψηφίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

   Έφτασε η στιγμή της κάλπης και μάλιστα τετραπλής! Η κορυφαία στιγμή για την δημοκρατία, όταν καλείται ο ψηφοφόρος με την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα να επιλέξει αυτούς που θα τον εκπροσωπήσουν....

 Τάδε έφη υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, που αναρωτήθηκε μάλιστα πώς γίνεται να λένε κάποιοι υποψήφιοι ότι αδυνατίζουν… Αναφερόμενος σαφώς στο έθιμο των κερασμάτων όταν γυρνούν πόρτα-πόρτα και οι...

  Μεταφέρουμε την απορία και τον προβληματισμό απέναντι σε συζητήσεις και σχόλια δημοτών, αναφορικά με έργα που γίνονται ειδικά αυτές τις μέρες πριν τις κάλπες. Θυμόμαστε παλαιότερα και σε κεντρικό πολιτικό...

Δραστικές κινητοποιήσεις από τους ιδιώτες ακτινολόγους και μικροβιολόγους, που αποφάσισαν από σήμερα μέχρι και το Σάββατο να κλειδώσουν τα εργαστήριά τους. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι λαμβάνουν για τις...