Ζήτησαν τα Σκόπια αλλαγές στα σχολικά μας βιβλία;

Ζήτησαν τα Σκόπια αλλαγές στα σχολικά μας βιβλία;

  Τον γύρο του διαδικτύου και των social media κάνει απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου για θέματα που έχουν θέσει οι Σκοπιανοί στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας για αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων.

Όπως γνωρίζουμε με την συμφωνία των Πρεσπών απαιτείται να εξαλειφθούν από τα κείμενα και βιβλία της ΠΓΔΜ αλυτρωτικές  βλέψεις, ωστόσο θα πρέπει και από την δική μας πλευρά να εξαλειφθούν φράσεις και κείμενα που δεν προάγουν την φιλιά των δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον έλληνα δημοσιογράφο, έχουν έρθει αιτήματα από τα Σκόπια να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός Βουλγαροκτόνος για Βασίλειο τον Β’, να μην υπάρχει σύνδεση της αρχαίας Μακεδονίας με την Ελλάδα, να αναγνωριστούν με σλαβική καταγωγή οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος και μια σειρά από γεγονότα της ελληνικής ιστορίας που θα πρέπει άμεσα την επόμενη σχολική χρονιά να αλλάξουν για να προωθηθεί η περίφημη συμφωνία.

Πέρα από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, αν υφίσταται πραγματικά τέτοιο θέμα και υπάρχει Έλληνας αξιωματούχος  είτε είναι ο πρωθυπουργός , ο Υπουργός Παιδείας ή έστω και ένας απλός χαμηλόβαθμος υπάλληλος που το εξετάζει σοβαρά, τότε έχουμε σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα. Δεν μας φταίει κανένας πολίτης της ΠΓΔΜ, αλλά τα δικά μας τα καμάρια που έπρεπε μόλις διάβαζαν κάτι τέτοιο να το επέστρεφαν ως απαράδεκτο!

Χωρίς καμία διάθεση εθνοκαπηλίας, αλλά κάπου πρέπει να βάλουμε ένα όριο για να μην κινδυνεύσουμε πια να αλλοιωθούμε ως εθνότητα.

Λέει παραμύθια ο δημοσιογράφος και διασπείρει fake news, βάλτε τον στην θέση του…αν όμως λέει την αλήθεια και ετοιμάζετε στα σχολικά βιβλία «κι άλλους συνωστισμούς στην προκυμαία» τότε βγείτε να ενημερώσετε και θα δούμε αν ο κόσμος θα αντιδράσει υποκινούμενος…. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουδέν κρυπτόν  υπό την Εφορία

Ουδέν κρυπτόν υπό την Εφορία

Ακτινογραφία και «ξεψάχνισμα» σε βάθος έχει στόχο να...

Χρέος 30 χιλιάρικα  για κάθε Έλληνα

Χρέος 30 χιλιάρικα για κάθε Έλληνα

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το...

«Ανακάλυψαν» την παράκαμψη του ρωσικού εμπάργκο

«Ανακάλυψαν» την παράκαμψη του ρωσικού εμπάργκο

Ακουγόταν στην πιάτσα και ήταν κοινό μυστικό ότι...

Λύση στα αναδρομικά  ή «φύγε κακό  από τα μάτια μου;»

Λύση στα αναδρομικά ή «φύγε κακό από τα μάτια μου;»

Προειδοποιητικό καμπανάκι κρούει το Γραφείο...

Δεν περισσεύουν χρήματα για τα κόμματα

Δεν περισσεύουν χρήματα για τα κόμματα

  Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η...

Ο Τσίπρας MONOPOLY  και STRATEGO

Ο Τσίπρας MONOPOLY και STRATEGO

  Αν και αναμενόταν ένας μαζικός ανασχηματισμός,...

Δεν καταφέραμε  να κρατήσουμε  τα εργοστάσια Ζάχαρης

Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τα εργοστάσια Ζάχαρης

  Σε μια περίοδο που τα προϊόντα ζάχαρης κάνουν θραύση...

Έλεγχο στον «υπερβάλλοντα ζήλο» των εισπρακτικών εταιρειών

Έλεγχο στον «υπερβάλλοντα ζήλο» των εισπρακτικών...

  Σε συνέχεια της χθεσινής θέσης που αναφερόταν στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακτινογραφία και «ξεψάχνισμα» σε βάθος έχει στόχο να κάνει η Εφορία σε θυρίδες, κάρτες και δάνεια με σκοπό να σκιαγραφήσει το συναλλακτικό προφίλ του κάθε πολίτη, αλλά και να βρει χρήματα που δεν έχουν βγει...

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα...

Ακουγόταν στην πιάτσα και ήταν κοινό μυστικό ότι φορτία με ροδάκινα από την Ελλάδα(προφανώς και από την περιοχή μας) με τελικό προορισμό την Ρωσία, περνούσαν από την Σερβία για να παρακάμψουν το ρωσικό...

Προειδοποιητικό καμπανάκι κρούει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην Κυβέρνηση, αφού το τσουνάμι δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά που αναμένεται να χτυπήσει το κυβερνητικό σκάφος, κινδυνεύει...