Κατά πλειοψηφία, με διαφωνίες και κόντρες,   ο προϋπολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2019

Κατά πλειοψηφία, με διαφωνίες και κόντρες, ο προϋπολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2019

-Αντ. Μαρκούλης: προϋπολογισμός-τέχνασμα λόγω εκλογών
 -Αντώνης Καγκελίδης: Μπορούμε και καλύτερα
-Κ. Βοργιαζίδης, δήμαρχος: Φέτος είναι καλύτερος από τον προηγούμενο
-Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Μπαξές του παραδείσου ο προϋπολογισμός


Αρκετές διαφωνίες στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας τη Δευτέρα για τον προϋπολογισμό του 2019, που ψηφίστηκε φυσικά κατά πλειοψηφία.

Παρότι δεν έγινε πολιτική εισήγηση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι ο προϋπολογισμός έχει αυξημένο τεχνικό πρόγραμμα και αυξημένα έσοδα από το ΕΣΠΑ.

«Μπορούμε να πάμε και καλύτερα και ταχύτερα» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Καγκελίδης, σχολιάζοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι σε καλό δρόμο, έχοντας ωστόσο παρατηρήσεις για διαφωνίες αναφορικά με προμήθειες και απευθείας αναθέσεις.

Αντ. Μαρκούλης: Τέχνασμα λόγω εκλογών

Κριτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, σχολιάζοντας ότι από την αύξηση των εσόδων δεν βγαίνει ο λογαριασμός. «Ή λάθος στην αριθμητική κάνατε ή κάποιος μας δουλεύει. Είναι ένας προϋπολογισμός-τέχνασμα λόγω εκλογών, με φρούδες ελπίδες για τους πολίτες και χωρίς ένα μεγάλο έργο ούτε αυτός...» υπογράμμισε, μιλώντας παράλληλα για πελατειακό σύστημα με απευθείας αναθέσεις.

«Αν δεν διορθωθείτε, στο τέλος θα ψάχνεστε!» είπε κλείνοντας ο κ. Μαρκούλης.

Πολιτική εισήγηση θα ήθελε για το θέμα ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ενώ σχολίασε ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων θα έπρεπε να ήταν όλοι εδώ στα κάγκελα ζητώντας κονδύλια.

Κ. Βοργιαζίδης: Κάθε χρόνο και καλύτερα

Απαντώντας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε προς τον κ. Μαρκούλη ότι μιλούσε επί 10 λεπτά πάνω σε λανθασμένα δεδομένα και αερολογίες, επειδή δεν διάβασε καλά τον προϋπολογισμό. Υπογράμμισε ότι κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, με 2 εκατ. ευρώ επιπλέον στο τεχνικό πρόγραμμα φέτος, αλλά και κάθε χρόνο.

«Κι αυτό γίνεται με σκληρή δουλειά στο τεχνικό ή οικονομικό κομμάτι, με χρηματικά υπόλοιπα που θα μετουσιωθούν σε έργα. Όπως έγιναν πολλά και θα γίνουν κι άλλα, κάτι που θα τιμήσει ο κόσμος...» τόνισε ο δήμαρχος.

Στ. Ασλάνογλου: Μπαξές του παραδείσου!

«Μπαξέ του παραδείσου» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό σε σχέση με το παρελθόν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, σημειώνοντας ότι αυξήθηκε το ταμείο κατά 1 εκατ. και οι επενδύσεις 2.

«Είναι τιμή μου που ο κ. Καγκελίδης, ένας καλός πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο...» είπε κλείνοντας ο κ. Ασλάνογλου. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...