Απογοητευτική η εικόνα χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Βαριές κουβέντες και...

εκτροπές στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα


Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ανέδειξε -δυστυχώς- συμπτώματα της νόσου του «πολιτικού πολιτισμού» και την αιτία της απαξίωσης των πολιτών, σ’ αυτό που ονομάζουμε «κοινά» και παραγωγή πολιτικού προϊόντος.

Η αναφορά στη συνεδρίαση, αξίζει, όχι τόσο για τα θέματά της στα οποία θα επανέλθουμε σε επόμενο ρεπορτάζ, όσο για το επίπεδο στο οποίο κινήθηκε, στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, που ξεκίνησαν με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του συμβούλου Δημ. Τραπεζανλή, από την παράταξη Βοργιαζίδη, την τοποθέτηση του δημάρχου απέναντι σ’ αυτό και την απάντηση Τραπεζανλή επί της τοποθέτησης Βοργιαζίδη.


Ο κ. Τραπεζανλής (που εργαζόταν και ως υπάλληλος στη ΔΕΥΑΒ), εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη συνεργασία του με το Δήμαρχο και την παρούσα δημοτική αρχή και ανακοίνωσε επίσημα την ανεξαρτητοποίησή του, περνώντας στα απέναντι έδρανα, για να κοιτάει στα μάτια, όπως είπε, τους συμπολίτες του.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι εδώ και δύο χρόνια υπάρχουν γκρίνιες από τον συγκεκριμένο σύμβουλο διότι δεν έγινε αντιδήμαρχος και στάθηκε στην ανάρτηση του κ. Τραπεζανλή στο Facebook που αναφέρει ότι «θα βοηθάει κάθε συνδημότη του και θα προσφέρει όπως πάντα ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς τα μέγιστα των δυνατοτήτων του». Μάλιστα σε κάποιο σημείο της ανάρτησής του αναφέρεται σε «Ιθάκες χωρίς Λαιστρυγόνους και Κύπλωπες». Αυτά τα δύο σημεία ήταν το λάδι στη φωτιά, τόσο για τον δήμαρχο όσο και για τον κ. Κουλουριώτη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Βασ. Παπαδόπουλο στη συνέχεια, που επεσήμαναν ότι ο κ. Τραπεζανλής πληρωνόταν κανονικά από τη ΔΕΥΑΒ και δεν δούλευε «αφιλοκερδώς» και ούτε ήταν ο μόνος που έτρεχε από τα ξημερώματα, ενώ ο κ. Κουλουριώτης πρόσθεσε, ότι ο κ. Τραπεζανλής κοιτούσε μόνο το προσωπικό του συμφέρον και έπαιρνε περισσότερα χρήματα ακόμη και από τον πρόεδρο της  ΔΕΥΑΒ.

Θιγμένος από αυτά, ο παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος θύμισε παλαιότερα λόγια του δημάρχου που τον χαρακτήριζε ως «δυνατό του άλογο», αλλά στη συνέχεια , όπως είπε, δεν τον αξιολόγησε όπως του άξιζε. «Τί παραπάνω είχαν οι άλλοι αντιδήμαρχοι από μένα;» ρώτησε ανεβάζοντας τους τόνους.

Και από λόγο σε λόγο το κλίμα εξετράπη επικίνδυνα.

Ο κ. Τραπεζανλής βγήκε εκτός εαυτού, υπερασπιζόμενος τη θέση του, και άρχισαν να αιωρούνται στον αέρα της αίθουσας, ύβρεις, βαριές κουβέντες και χειρονομίες, σε βαθμό που ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τα τσιτωμένα νεύρα, εκατέρωθεν, στα έδρανα αλλά και στο ακροατήριο.

Η ηρεμία όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού όταν ήρθε η ώρα της προ ημερησίας τοποθέτησης του Νίκου Μαυροκεφαλίδη, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ διάβασε ένα μακροσκελές κείμενο (20΄) στο οποίο εξιστορούσε, από την πλευρά του, όσα συνέβησαν στις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του θεάτρου για την εκλογή καλλιτεχνικού διευθυντή, έως ότου στο τέλος του κειμένου, δακρύζοντας σχεδόν, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τα δημοτικά πράγματα και αποσύρεται στο σπίτι του με την οικογένειά του.

Με την οπτική πλευρά του κ. Μαυροκεφαλίδη διαφώνησαν απόλυτα, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Διονύσης Καρολίδης και Γ. Γουλτίδης, οι οποίοι ζήτησαν το λόγο για να εξιστορήσουν τη δική τους αλήθεια, όπως είπαν, διαψεύδοντας τον πρόεδρο σε σημεία της ομιλίας του.

Το θέμα, αφορούσε ένα εσωτερικό ζήτημα του ΔΗΠΕΘΕ που έλαβε διαστάσεις εκ του χειρισμού του, ενώ στις τοποθετήσεις των δύο μελών του Δ.Σ. επανήλθε και η διακοπή της παράστασης «Μήδεια» που ξεσήκωσε πριν από κάποιους μήνες, τοπικές και πανελλαδικές αντιδράσεις.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μούδιασαν ακόμα και οι συνηθισμένοι στο κλίμα των έντονων συνεδριάσεων.

Και μπορεί το «τζέρτζελο» και οι αψιμαχίες να πουλάνε και να δίνουν τροφή σε ΜΜΕ και ακροατήρια, πλήττουν όμως βαθιά τον θεσμικό ρόλο των Οργάνων και δη του Δημοτικού Συμβουλίου, στα έδρανα του οποίου οδηγούνται οι σύμβουλοι με την ψήφο των πολιτών. Η προεκλογική περίοδος έχει πολλές ημέρες ακόμα μπροστά της και το πολιτικό προσωπικό έχει ακόμα ευκαιρίες να υπερασπιστεί τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα κοινά και σέβεται την ψήφο του κόσμου. Δεν έχει παρά να το αποδείξει.

(Η αναφορά σε πρόσωπα και ονόματα συμβούλων, πέρα από την δημοσιογραφική, περιεκτική κατ’ ανάγκη, καταγραφή είναι μόνο η αφορμή για να μεταφέρουμε το κλίμα της συνεδρίασης, το οποίο τελικά πρωταγωνιστούσε στην αίθουσα. Αναλυτικότερα για τα θέματα, στο αυριανό φύλλο).

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15:00 το...

Στην Κωνσταντινούπολη   ο υφυπουργός Μεταναστευτικής   Πολιτικής Άγγελος Τόλκας

Στην Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής ...

- Επισκέφθηκε τον Πατριάρχη, τη Σχολή της Χάλκης και το...

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ...

Του Κωνσταντίνου Χρ. Ρούσου*Βρισκόμαστε στο κατώφλι...

Στη Βέροια   σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής   της Ν.Δ.   Ελένη Παναγιωταρέα

Στη Βέροια σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ...

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 θα επισκεφτεί τη...

Κωνσταντία (Ντίνα) Παπαδοπούλου  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος   με τον συνδυασμό   “δράση με γνώση” του Κ. Βοργιαζίδη

Κωνσταντία (Ντίνα) Παπαδοπούλου Υποψήφια δημοτική...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια, την πόλη που ζω, που...

Χειροποίητα και πολύχρωμα τα αυγά των ΚΑΠΗ Βέροιας

Χειροποίητα και πολύχρωμα τα αυγά των ΚΑΠΗ Βέροιας

Πολύχρωμα αυγά με διάφορες τεχνικές με ντεκουπάζ, με...

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

Αναλυτική ενημέρωση των Μελετητών και των Γραφείων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:-Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και...