Κώστας Βοργιαζίδης:  «Στοχεύουμε σε ένα ποσοστό με τον αριθμό 3, μπροστά» -Τι είπε για συνεργασίες, κονδύλια, γέφυρα Κούσιου, αδέσποτα, Πλατεία Ωρολογίου και θέσεις στάθμευσης

Κώστας Βοργιαζίδης: «Στοχεύουμε σε ένα ποσοστό με τον αριθμό 3, μπροστά» -Τι είπε για συνεργασίες, κονδύλια, γέφυρα Κούσιου, αδέσποτα, Πλατεία Ωρολογίου και θέσεις στάθμευσης

Ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6, και στην εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ, ήταν φιλοξενούμενος ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Μίλησε για το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και την πίστη του ότι ο κόσμος θα επανεκλέξει τον συνδυασμό του.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κόπος των προηγούμενων ετών θα μετουσιωθεί το επόμενο διάστημα σε πράξη, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν έρθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ αναμένονται εγκρίσεις για ακόμη 20 εκατομμύρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα χρήματα που λαμβάνει ο δήμος από την πολιτεία είναι ελάχιστα και αφορούν κυρίως τις ανελαστικές δαπάνες(μισθοί, καύσιμα κλπ). Ο δήμαρχος απάντησε στην κριτική ότι ενώ υπάρχουν πλεονάσματα είναι σε τέτοια κατάσταση οι δρόμοι, λέγοντας ότι το κράτος δίνει μόνο 800.000€ ετησίως για έργα, ενώ τα έργα είναι άνω των 3.000.000€, επομένως είναι αυτονόητο ότι τα πλεονάσματα πηγαίνουν σε έργα στον δήμο. 

Δείτε το βίντεο


Αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο ο Κώστας Βοργιαζίδης είπε χαρακτηριστικά ότι μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Γι’ αυτό όταν είχε επισκεφθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τον δήμο, του είχε προτείνει ένα μεταβατικό στάδιο, δηλαδή ο πρώτος συνδυασμός να παίρνει και πάλι ένα χαμηλότερο ποσοστό εδρών, έτσι ώστε να χρειάζεται μια μικρή μόνο ενίσχυση. Έθεσε ως στόχο να μπορέσει να εκλέξει όσο το δυνατό περισσότερους συμβούλους και να πιάσει ο συνδυασμός ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά το τρία(3).

Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι θα είναι για το καλό της πόλης να προκύψει διοίκηση που δεν θα είναι συγκερασμός άνω των δύο ομάδων. Όσον αφορά με ποιους συνδυασμούς θα μπορούσε να συνεργαστεί, είπε ότι καταρχάς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένας. «Θα γίνουν κουβέντες σε αυτοδιοικητικό πλαίσιο και θα δούμε με ποιους και που μπορούμε να συμφωνήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους υποψηφίους που καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Δράση με Γνώση», ο επικεφαλής τόνισε ότι υπάρχει σημαντική ανανέωση. Από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους συμμετέχουν 14 και οι υπόλοιποι σχεδόν 50 είναι νέοι, είτε που εκτίθενται πρώτη φορά, είτε που δεν είχαν εκλεγεί στο παρελθόν. 

Για την Γέφυρα Κούσιου και την πορεία των εργασιών, ο δήμαρχος απάντησε ότι τελείωσε η διαδικασία με την αρχαιολογία και η μόνη πλέον καθυστέρηση θα είναι από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο εργοστάσιο, ενώ παραμένει το ίδιο χρονικό πλαίσιο και ανέφερε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά οπωσδήποτε εντός του 2019 θα είναι ολοκληρωμένη. 

Για τα αδέσποτα ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα της Βέροιας.  Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κύπρου που δεν κυκλοφορεί αδέσποτο και οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με αυτό φροντίζουν τα φιλοζωικά σωματεία να φεύγουν τα αδέσποτα για υιοθεσία κυρίως προς χώρες της Β. Ευρώπης, αλλιώς κατά νόμο επέρχεται ευθανασία.

Η άμεση αλλαγή του νόμου θα δώσει ουσιαστική και μόνιμη λύση, αφού όσες προσπάθειες και να κάνουν αυτή την στιγμή δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.  Για την συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία ανέφερε ότι υπάρχει μια σεβαστή διάσταση απόψεων, αφού αυτά θεωρούν ως φυσικό χώρο διαβίωσης των αδεσπότων το κέντρο της πόλης. 

Ανέφερε ότι μια σειρά από έργα θα ξεκινήσουν, αφού θα υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμα χρήματα που θα πέσουν στην καθημερινότητα, λόγω και της αποπληρωμής εντός του 2019 του μεγάλου δανείου και ο δήμος από 1.000.000€ ετησίως θα πληρώνει μόνο 200.000€. 

Για την Πλατεία Ωρολογίου ο δήμαρχος είπε ότι εκ των ενόντων θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Η κατασκευή ρολογιού  είναι στο τεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα χαμηλώσει αρκετά ο τοίχος και θα μεταφερθεί το μνημείο σε άλλη θέση. 

Για το πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε ότι υπάρχουν θέσεις στο υπόγειο παρκινγκ που τον περισσότερο χρόνο είναι άδειο. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει δωρεάν παρκινγκ ο δήμος, αλλά ούτε πρόκειται να έρθει επενδυτής να φτιάξει δεύτερο παρκινγκ από την στιγμή που υπολειτουργεί ήδη το πρώτο.

Με την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα για τον δήμο, αλλά μελλοντικά με την περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη ίσως είναι πιθανό.  

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

«Συμβούλους προκομμένους μὲ πατριωτισμὸν νὰ βάλωμεν...

«Ναοί - Ιερά» -  Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό λεβητοστάσιο της Βέτλανς

«Ναοί - Ιερά» - Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό...

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘Ιερά – Ναοί’ διοργανώνει...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού...

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τάφρο “66”

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...