Κώστας Βοργιαζίδης:  «Στοχεύουμε σε ένα ποσοστό με τον αριθμό 3, μπροστά» -Τι είπε για συνεργασίες, κονδύλια, γέφυρα Κούσιου, αδέσποτα, Πλατεία Ωρολογίου και θέσεις στάθμευσης

Κώστας Βοργιαζίδης: «Στοχεύουμε σε ένα ποσοστό με τον αριθμό 3, μπροστά» -Τι είπε για συνεργασίες, κονδύλια, γέφυρα Κούσιου, αδέσποτα, Πλατεία Ωρολογίου και θέσεις στάθμευσης

Ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6, και στην εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ, ήταν φιλοξενούμενος ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Μίλησε για το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και την πίστη του ότι ο κόσμος θα επανεκλέξει τον συνδυασμό του.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κόπος των προηγούμενων ετών θα μετουσιωθεί το επόμενο διάστημα σε πράξη, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν έρθει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ αναμένονται εγκρίσεις για ακόμη 20 εκατομμύρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα χρήματα που λαμβάνει ο δήμος από την πολιτεία είναι ελάχιστα και αφορούν κυρίως τις ανελαστικές δαπάνες(μισθοί, καύσιμα κλπ). Ο δήμαρχος απάντησε στην κριτική ότι ενώ υπάρχουν πλεονάσματα είναι σε τέτοια κατάσταση οι δρόμοι, λέγοντας ότι το κράτος δίνει μόνο 800.000€ ετησίως για έργα, ενώ τα έργα είναι άνω των 3.000.000€, επομένως είναι αυτονόητο ότι τα πλεονάσματα πηγαίνουν σε έργα στον δήμο. 

Δείτε το βίντεο


Αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο ο Κώστας Βοργιαζίδης είπε χαρακτηριστικά ότι μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Γι’ αυτό όταν είχε επισκεφθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τον δήμο, του είχε προτείνει ένα μεταβατικό στάδιο, δηλαδή ο πρώτος συνδυασμός να παίρνει και πάλι ένα χαμηλότερο ποσοστό εδρών, έτσι ώστε να χρειάζεται μια μικρή μόνο ενίσχυση. Έθεσε ως στόχο να μπορέσει να εκλέξει όσο το δυνατό περισσότερους συμβούλους και να πιάσει ο συνδυασμός ένα ποσοστό που θα έχει μπροστά το τρία(3).

Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι θα είναι για το καλό της πόλης να προκύψει διοίκηση που δεν θα είναι συγκερασμός άνω των δύο ομάδων. Όσον αφορά με ποιους συνδυασμούς θα μπορούσε να συνεργαστεί, είπε ότι καταρχάς δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανένας. «Θα γίνουν κουβέντες σε αυτοδιοικητικό πλαίσιο και θα δούμε με ποιους και που μπορούμε να συμφωνήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους υποψηφίους που καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Δράση με Γνώση», ο επικεφαλής τόνισε ότι υπάρχει σημαντική ανανέωση. Από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους συμμετέχουν 14 και οι υπόλοιποι σχεδόν 50 είναι νέοι, είτε που εκτίθενται πρώτη φορά, είτε που δεν είχαν εκλεγεί στο παρελθόν. 

Για την Γέφυρα Κούσιου και την πορεία των εργασιών, ο δήμαρχος απάντησε ότι τελείωσε η διαδικασία με την αρχαιολογία και η μόνη πλέον καθυστέρηση θα είναι από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο εργοστάσιο, ενώ παραμένει το ίδιο χρονικό πλαίσιο και ανέφερε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά οπωσδήποτε εντός του 2019 θα είναι ολοκληρωμένη. 

Για τα αδέσποτα ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα της Βέροιας.  Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κύπρου που δεν κυκλοφορεί αδέσποτο και οφείλεται στο νομοθετικό πλαίσιο. Σύμφωνα με αυτό φροντίζουν τα φιλοζωικά σωματεία να φεύγουν τα αδέσποτα για υιοθεσία κυρίως προς χώρες της Β. Ευρώπης, αλλιώς κατά νόμο επέρχεται ευθανασία.

Η άμεση αλλαγή του νόμου θα δώσει ουσιαστική και μόνιμη λύση, αφού όσες προσπάθειες και να κάνουν αυτή την στιγμή δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.  Για την συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία ανέφερε ότι υπάρχει μια σεβαστή διάσταση απόψεων, αφού αυτά θεωρούν ως φυσικό χώρο διαβίωσης των αδεσπότων το κέντρο της πόλης. 

Ανέφερε ότι μια σειρά από έργα θα ξεκινήσουν, αφού θα υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμα χρήματα που θα πέσουν στην καθημερινότητα, λόγω και της αποπληρωμής εντός του 2019 του μεγάλου δανείου και ο δήμος από 1.000.000€ ετησίως θα πληρώνει μόνο 200.000€. 

Για την Πλατεία Ωρολογίου ο δήμαρχος είπε ότι εκ των ενόντων θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Η κατασκευή ρολογιού  είναι στο τεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα χαμηλώσει αρκετά ο τοίχος και θα μεταφερθεί το μνημείο σε άλλη θέση. 

Για το πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε ότι υπάρχουν θέσεις στο υπόγειο παρκινγκ που τον περισσότερο χρόνο είναι άδειο. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει δωρεάν παρκινγκ ο δήμος, αλλά ούτε πρόκειται να έρθει επενδυτής να φτιάξει δεύτερο παρκινγκ από την στιγμή που υπολειτουργεί ήδη το πρώτο.

Με την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα για τον δήμο, αλλά μελλοντικά με την περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη ίσως είναι πιθανό.  

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...