Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Συγχαρητήρια, ευχές αλλά και «καρφιά» στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Συγχαρητήρια, ευχές αλλά και «καρφιά» στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές

Με τις ευχές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Ράπτη ξεκίνησε η συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, μετά τις Δημοτικές εκλογές και την επανεκλογή της νυν Διοίκησης, του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη.

Ο κ. Ράπτης, που σημειωτέων δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, ευχήθηκε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να έχει μια γόνιμη και εποικοδομητική θητεία.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο μεγάλος νικητής των εκλογών, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης και αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε αυτόν και το συνδυασμό του, αλλά και όλους τους υποψηφίους, εκλεγμένους ή μη  στη συνέχεια ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του να υπάρξει μια γόνιμη και παραγωγική νέα τετραετία.

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στην αντιπολίτευση, με πρώτο ομιλητή τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδη, που μετά από πολυετή παρουσία στα κοινά, δε συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία.


Ο κ. Δημητριάδης κατά την τοποθέτηση του, μετά από τις καθιερωμένες ευχές, ζήτησε από το νέο Συμβούλιο να είναι πιο παραγωγικό και πιο γόνιμο στην επόμενη θητεία του, επισημαίνοντας ότι κατά την άποψη του η σημερινή θητεία δεν ήταν και η καλύτερη. Τέλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική με την οποία εξελέγησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο εκάστοτε Δήμαρχος για να διοικήσει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σ. Μίχος (ο οποίος και δεν κατάφερε να επανεκλεγεί). Ο κ. Μίχος αναφέρθηκε θετικά στα νέα δεδομένα με τον «Κλεισθένη» που απαιτεί συνεργασίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ίσως μ’ αυτόν τον τρόπο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Στη συνέχεια ο κ. Μίχος ζήτησε να ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με την ολισθηρότητα στο νέο ταρτάν του 2ο Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και για το πιο σημείο βρίσκεται ο Δήμος σ’ ότι αφορά στην προετοιμασία του για τον ψεκασμό κατά των κουνουπιών.


Τελευταίος το λόγο από τους επικεφαλής της μειοψηφίας πήρε ο κ. Αλευράς, ο οποίος και είπε ότι δεν θα ευχηθεί καλή θητεία στο νέο συμβούλιο, δικαιολογώντας την στάση του αυτή στο φαινόμενο της μεγάλης αποχή που είχαμε σ’ αυτές τις εκλογές, που άγγιξε το 50%, μέσω της οποίας οι πολίτες απαξίωσαν την πολιτική, γεγονός που δεν επιτρέπει κατά τη γνώμη του σε κανέναν να θεωρεί τον εαυτό του νικητή.


Αμέσως μετά όμως ευχήθηκε «καλή θητεία στους ενεργούς Δημότες αυτού του τόπου», από τους οποίους και περιμένει πολλά περισσότερα στη νέα τετρατία. Να αναφέρουμε ότι μετά από χρόνια ο κ. Αλευράς θα απουσιάζει από το νέο Σώμα, μιας και ο ίδιος αποφάσισε να μην συμμετάσχει σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης, αρχικά για το ταρτάν ενημέρωσε το Σώμα πως ο κατασκευαστής του, ήδη έχει ενημερώσει ότι στις πρώτες χρήσεις θα είναι ολισθηρό, ωστόσο στη συνέχεια θα αποκτήσει την επιφάνεια που πρέπει να έχει για να μη δημιουργούνται προβλήματα, ενώ για τον ψεκασμό είπε ότι ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ήδη έτοιμος, απλά αναμένει την κατάλληλη χρονική περίοδο για να ψεκάσει, ώστε ο ψεκασμός να είναι πιο αποδοτικός. Σ’ ότι αφορά τώρα την Περιφέρεια ενημέρωσε το Σώμα πως θεωρεί πως είναι έτοιμη και αυτή.

 

Τοποθετήσεις με ευχές και «καρφιά»

Αμέσως μετά το λόγω πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συρόπουλος, ο οποίος και ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τον κ. Κώστα Ναλμπάντη.

Ο κ. Συρόπουλος αφού αρχικά αναφέρθηκε στην μη εκλογή του κ. Ράπτη, τονίζοντας ότι θα είναι απώλεια για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο η απουσία ενός τόσο παραγωγικού και άξιου συμβούλου, στη συνέχεια πέρασε στην επίθεση, με πολλές αιχμές και «καρφιά» προς κάθε κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα ο κ. Συρόπουλος, χαρακτήρισε τον Δήμαρχο «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑ» δικαιολογώντας αυτόν τον χαρακτηρισμό με τους εξής λόγους: για τη συσπείρωση που πέτυχε να κάνει τις τελευταίες μέρες, γύρω από το πρόσωπο του, από τον Βουλευτή της ΝΔ αλλά και τους πολιτευτές της, για το ότι κατάφερε να πάρει με το μέρος του συμβούλους που το προηγούμενο διάστημα με τη στάση τους αλλά και με τις δηλώσεις τους τον κατηγορούσαν. Ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη που του παρείχε ο πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φ. Πουρλιοτόπουλος αλλά και στελέχη του «παλιού» ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας που κατάφερε να τους πάρει με το μέρος του.

Απαντώντας στο κ. Συρόπουλο, ο κ. Γκυρίνης αφού αρχικά είπε ότι καταλαβαίνει την πικρία και τη στεναχώρια της «αντίπαλης» πλευράς, στη συνέχεια τόνισε με νόημα ότι ο ίδιος, όπως και ο καθένας ακολουθεί μια στρατηγική - πολιτική, που σε κάποιες περιπτώσεις σε βγάζει νικητή και σε κάποιες χαμένο. Στην παρούσα φάση αποδείχθηκε ότι η πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος ήταν σωστή. Σ’ ότι αφορά τώρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού αρχικά εξέφρασε τη χαρά του για τη στήριξη που του παρείχαν «τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια, τα τελευταία χρόνια…» όπως τους χαρακτήρισε, στη συνέχεια ανέφερε ότι για τη στήριξη που τους θα πρέπει η παράταξη του κ. Συρόπουλου (Ναλμπάντη) να κάνει την αυτοκριτική της και όχι αυτός, για το ότι ήταν μαζί του.

Τελευταία το λόγο πήρε η κ. Όλγα Καστανα που και αυτή από την πλευρά της ευχήθηκε μια επικοδομιτική και γόνιμη νέα θητεία, μένοντας ωστόσο στην μη εκλογή του κ. Ράπτη, για το οποία και είπε ότι θα είναι μια μεγάλη απώλεια από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα στο σύνολο τους

 Γιώργος Κίτσιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...