Ταμειακά διαθέσιμα 3,4 εκατ. ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος στο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι στην ΤτΕ

Ταμειακά διαθέσιμα 3,4 εκατ. ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος στο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι στην ΤτΕ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, χθες βράδυ, από το Δημοτικό Συμβούλιο ο απολογισμός και ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για τη χρήση του 2016, τον οποίο παρουσίασε στο Σώμα η ορκωτή λογιστής Ευθυμία Αλεξανδροπούλου παρουσία και της νέας αναπληρώτριας Δ/ντριας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, Αλεξάνδρας Δουγαλή.

Ο Απολογισμός έτους 2016 παρουσιάζει: Έσοδα: 36.934.202,76 ευρώ, Έξοδα: 30.535.171,38 ευρώ και Χρηματικό Υπόλοιπο: 6.399.031,38 ευρώ. Ο Ισολογισμός χρήσης 2016 παρουσιάζει: Γενικό Σύνολο Ενεργητικού: 139.747.815,42 ευρώ, Γενικό Σύνολο Παθητικού: 139.747.815,42 ευρώ. Καθαρά αποτελέσματα (Πλεόνασμα) Χρήσης: 2.857.496,72 ευρώ.

Το θέμα πέρασε με τις θετικές ψήφους των παρόντων από την πλειοψηφία, τις αρνητικές των κ.κ. Μελιόπουλου και Παπαγιάννη και τα λευκά από την παράταξη Καραπαναγιωτίδη, την κα Παπαδήμα και τον Θ. Αγγελίνα.

Ο κ. Μελιόπουλος προβλέποντας πολιτικά ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2018 και οι δαπάνες θα περιοριστούν από το «πετσόκομα των δαπανών των λαϊκών στρωμάτων, από τέλη και χαράτσια», καταψήφισε ζητώντας πλήρη χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

Ο κ. Καγκελίδης δεν ψήφισε τον απολογισμό-ισολογισμό εκτιμώντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να προχωρούσε κάποια έργα, ενώ ο κ. Καραπαναγιωτίδης άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει τα προβλήματα της πόλης και ότι το προεκλογικό της πρόγραμμα σε σχέση με τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, ακόμα και σε επίπεδο καθημερινότητας, απέχουν πολύ. «Δείτε τι έγινε, από όλα αυτά που είχατε σχεδιάσει» τόνισε, και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν ασκείται από πουθενά κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής; (ακολούθησαν διαπληκτισμοί μεταξύ Καραπαναγιωτίδη-Κούτρα σε επίπεδο «πεπραγμένων» του πρώην νομάρχη σε σχέση με τον νυν δήμαρχο).

Ακολούθησε ενημέρωση-πρόσκληση του δημάρχου Βέροιας κ. Βοργιαζίδη στο τριήμερο της Ημαθίας στο Ζάππειο Αθηνών και οι ερωτήσεις προ ημερησίας διατάξεως.

 

Όχι στη  μεταφορά χρημάτων του Δήμου στην ΤτΕ

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει ή όχι τη μεταφορά εκ μέρους των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη δημιουργία λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κ. Βοργιαζίδης θύμισε στο Σώμα την «πρόσκληση» της κυβέρνησης προς τους Δήμους της χώρας, το 2015, να ανοίξουν λογαριασμούς και να καταθέσουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Όντως, ο Δήμος Βέροιας άνοιξε τότε λογαριασμό, χωρίς ωστόσο να καταθέσει το 1,5 εκατ. ευρώ των διαθέσιμων που είχε.

«Μας ξάφνιασε όταν, μετά από 2,5 χρόνια, ακούσαμε ξανά για μεταφορά των ταμειακών μας διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος» είπε ο δήμαρχος και κατέθεσε προς ψήφιση την πρόταση του Δήμου Βέροιας, ο οποίος είναι αρνητικός για δύο λόγους: πρώτον διότι τα χρήματα στην ΤτΕ επενδύονται σε ρέπος, οπότε δεν υπάρχει σταθερότητα, και δεύτερον διότι δεν υπάρχει στην ΤτΕ η ευελιξία που υπάρχει σε άλλες εμπορικές τράπεζες.

Οπότε ο Δήμος Βέροιας προτείνει να κατατεθούν τα ταμειακά του διαθέσιμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ένα ελκυστικό επιτόκιο 2,25% και με όλες τις ευκολίες που δίνουν οι τράπεζες.

«Άρα θεωρούμε ότι θα είναι ωφέλιμο για τον Δήμο να καταθέσει στο Ταμείο τα διαθέσιμά του, που ανέρχονται σε 3,4 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Επί της πρότασης ακολούθησαν τοποθετήσεις και οι σύμβουλοι στη συνέχεια εξέφρασαν δια της ψήφου τους, τις θέσεις τους.

Αρνητικοί με την πρόταση του Δημάρχου ήταν οι κ.κ. Τσαπαρόπουλος και Μωυσιάδης, λευκά οι Μελιόπουλος, Παπαδίνα και Χρ. Κούτρας και οι υπόλοιποι παρόντες της πλειοψηφίας, υπερψήφισαν την εισήγηση.

Οπότε ο δήμαρχος με εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβούλιο αναμένεται να ανοίξει άμεσα λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και να καταθέσει τα χρήματα του Δήμου.

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...