Μια παρέα δημιούργησε μια εφαρμογή

Μια παρέα δημιούργησε μια εφαρμογή "για τα πανηγύρια..."

Στις 22 Ιουλίου μια ομάδα ανθρώπων δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη εφαρμογή (app) για κινητά και ταμπλέτες με τον τίτλο forthefestivals «για τα πανηγύρια...».

Πρόκειται για μια νέα και καινοτόμα εφαρμογή η οποία ήρθε για να χαρτογραφήσει τα πανηγύρια που υπάρχουν στα χωριά της πατρίδας μας, να δημιουργήσει μια κοινότητα που θα περιλαμβάνει όλα τα συστατικά της παράδοσης, να αναδείξει και να προβάλλει το έργο των μουσικών, των συλλόγων αλλά και να ενημερώνει τον κόσμο για όλες τις πλούσιες παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το περσινό καλοκαίρι για τον Λαρισαίο Τάσο Γκουγκουλιά και η επίσκεψη του σε ένα πανηγύρι της Νάξου, φαίνεται πως ήταν καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πορεία του εγχειρήματος αφού εκεί γεννήθηκε η ιδέα.

Κάπως έτσι φαίνεται πως ξεκινούν πολλές όμορφες ιδέες στις ημέρες μας από νέα παιδιά που έχουν μεράκι αλλά και τόλμη για την καινοτομία. Άλλωστε είναι προφανές πως οι περισσότερες από τις τεχνολογικές καινοτομίες βασίστηκαν σε ιδέες ανθρώπων που αναζητούσαν να καλύψουν ορισμένες ανάγκες, ή τα κενά στην ενημέρωση και πληροφόρηση για μικρές ή μεγαλύτερες ομάδες χρηστών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με δύο από τους εμπνευστές και δημιουργούς της εφαρμογής «forthefestivals» τον Τάσο Γκουγκουλιά, και τον Γιώργο Γκενς για το πώς ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα, ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει, τα προβλήματα που έρχεται να αντιμετωπίσει, αλλά και ποια είναι η ανταπόκριση από το κοινό.

Ο Τάσος Γκουγκουλίας μιλώντας για την ιδέα είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο ίδιος είχε βρεθεί στη Νάξο για διακοπές και αναζητούσε να βρει κάποιο πανηγύρι για να επισκεφτεί σε κάποιο χωριό της περιοχής.

Η δυσκολία όμως που αντιμετώπισε ώστε να πληροφορηθεί από τους ντόπιους για πού θα πάει, πώς θα πάει και ποια είναι διαθέσιμα πανηγύρια στην περιοχή, ήταν το πρώτο βήμα για την ιδέα της εφαρμογής.

«Είχα πάει διακοπές στην Νάξο στις 6 Αυγούστου και ήθελα να πάω σε ένα πανηγύρι, γιατί μου αρέσουν πολύ τα πανηγύρια. Έψαξα και ρώτησα τους ντόπιους αλλά δεν μπόρεσαν να μου πουν σε ποιο χωριό να πάω. Έτσι είπα στον φίλο τον Θανάση Τζιγκούλη που ασχολείται με την πληροφορική.

Ας φτιάξουμε μια εφαρμογή που να βρίσκει... πανηγύρια. Το είπα εγώ για πλάκα, το άκουσε αυτός για πλάκα. Αργότερα πήγα σε ένα άλλο πανηγύρι στην Ανατολή Αγιάς. Εκεί το συζητήσαμε το θέμα και κάπως έτσι έδεσε το γλυκό» είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Γκουγκουλιας.

Αναφορικά με το περιεχόμενο που μπορεί ο χρήστης να δει και να πληροφορηθεί εντός της εφαρμογής, ο Τάσος Γκουγκουλιάς σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εφαρμογή είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη για να περιλαμβάνει και να χαρτογραφεί τα παραδοσιακά πανηγύρια, αλλά και τις εκδηλώσεις που έχουν παραδοσιακό χρώμα.

Επίσης τόνισε πως «η χώρα μας έχει τόσο μεγάλο πλούτο παραδοσιακών μουσικών, πολλά ηχοχρώματα από διάφορες περιοχές και αυτό είναι που θέλουμε να προβληθεί».

«Σκοπός μας είναι όλη η κοινότητα που ασχολείται με την παράδοση να μπορεί να έχει την δική της εφαρμογή. Να μπορεί να βλέπει κάποια πανηγύρια, κάποια γλέντια και να έχει ένα σημείο αναφοράς» τονίζουν μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δύο φίλοι και συνεργάτες, ενώ δεν παρέλειψαν να μιλήσουν και για το μεγάλο τους όραμα.

«Το μεγάλο μας όνειρο και στοχεύουμε σε αυτό είναι η εφαρμογή κάποια στιγμή να γίνει ένα social network και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να μπορεί κάποιος να κάνει live streaming από κάποιο πανηγύρι ή κάποια εκδήλωση από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Μαγιόρκα κτλ.

Να μπορούν χρήστες από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα να προβάλλουν διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις, να υπάρχει επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Επίσης θα θέλαμε να μπορούν οι μουσικοί για παράδειγμα να δείξουν την τέχνη τους και να την κάνουν γνωστή στο κοινό. Να έχουν δηλαδή το δικό τους portfolio κ.α. Είναι πολλοί οι στόχοι που έχουμε βάλει και σιγά σιγά θα προχωράμε» σημείωσαν οι δυο συνεργάτες.

Ο Γιώργος Γκενς συμπλήρωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως όλες οι εφαρμογές «ξεκινούν όταν έχεις ένα πρόβλημα και όταν θέλεις να καλύψεις ένα κενό», ενώ μιλώντας για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας είπε ότι «για να είναι επιτυχημένη μια εφαρμογή θα πρέπει να λύνει ένα υπαρκτό πρόβλημα».

Ο Γιώργος Γκενς εξήγησε ότι στην αρχή και πριν κυκλοφορήσει η εφαρμογή, επιλέχθηκε να δοθεί σε ένα πολύ στενό κύκλο ανθρώπων, για να γίνει ο έλεγχος εάν λειτουργεί σωστά.

Επίσης σημείωσε πως πριν η εφαρμογή κυκλοφορήσει χρειάστηκε να γίνουν πολλές αλλαγές από την αρχική κατασκευή, καθώς η εμπειρία και οι απόψεις των χρηστών βοήθησαν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να γίνει κατανοητό αλλά και ελκυστικό για τους χρήστες. Τέλος είπε ότι η τεχνική ομάδα παρακολουθεί συνεχώς την πορεία της εφαρμογής και ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής και για iOS.

Οι δύο φίλοι και συνεργάτες απάντησαν και στο ερώτημα σχετικά με το αν τελικά όλοι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι εξοικειωμένοι με όλες αυτές τις εφαρμογές. Όπως τόνισαν σημασία δεν έχει τόσο η ηλικία, αλλά πόσο χρόνο αφιερώνει κάποιος χρήστης στις νέες τεχνολογίες και η διάθεση που έχει.

Αναφορικά με χρηματοδότηση του συγκεκριμένο εγχειρήματος, τα μέλη της ομάδας σημείωσαν πως θα γίνει αναζήτηση για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, μόλις το δείγμα των χρηστών φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ αναφορικά με το κόστος για τους χρήστες, είπαν πως είναι δωρεάν.

Σημειώνεται πως η ομάδα των δημιουργών της εφαρμογής forthefestivals αποτελείται από τους Γιώργο Γκενς, Βασίλη Πάλλα, Αλέξανδρο Βασιλείου, Θανάση Τζικούλη , Τάσο Γκουγκουλιά, Βασίλη Σιτζάκη.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας https://www.forthefestivals.gr ή από το google playstore για κινητά και tablets.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fortnite: «Κηδεία» ή… marketing;

Fortnite: «Κηδεία» ή… marketing;

Τι οδήγησε στο ξαφνικό «μαύρο» του Fortnite; Ξαφνικό τέλος...

Kακόβουλο λογισμικό που μετατρέπει τον υπολογιστή σε… ζόμπι

Kακόβουλο λογισμικό που μετατρέπει τον υπολογιστή σε…...

Ένα ολοκαίνουριο και εξαιρετικά κακόβουλο λογισμικό...

Playstation 5: Πότε θα κυκλοφορήσει, πόσο θα κοστίζει και τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχει

Playstation 5: Πότε θα κυκλοφορήσει, πόσο θα κοστίζει και τι...

Χαρακτηρίζεται ως μηχάνημα επόμενης γενιάς και όχι...

Νέο Σεμινάριο WORKSHOP Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ρομποτικής και STEAM – 2-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Νέο Σεμινάριο WORKSHOP Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ρομποτικής...

Τώρα και στην πόλη μας το μοναδικό πανελλαδικά...

Microsoft: Οι νέες συσκευές φορητών υπολογιστών με δύο οθόνες! Βίντεο

Microsoft: Οι νέες συσκευές φορητών υπολογιστών με δύο...

Η Microsoft παρουσίασε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη μια σειρά...

Η Google επεκτείνει την «ανώνυμη περιήγηση» - Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες

Η Google επεκτείνει την «ανώνυμη περιήγηση» - Ποιες είναι...

Νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τους χρήστες σε...

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και STEAM

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και STEAM

Η Ακαδημία Ρομποτικής και STEΑM της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ...

Πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Google να θεσπίσει ως Doodle της 26ης Οκτωβρίου το Λευκό Πύργο για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Google να θεσπίσει...

Η Google στη Silicon Valley της Καλιφόρνια ήταν ο πρώτος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι οδήγησε στο ξαφνικό «μαύρο» του Fortnite; Ξαφνικό τέλος για το παιχνίδι ή... επικοινωνιακό τρικ -που ήδη "πετυχαίνει"- η μαύρη τρύπα που "κατάπιε" τα πάντα; Παγκόσμιος "συναγερμός" στην κοινότητα...

Ένα ολοκαίνουριο και εξαιρετικά κακόβουλο λογισμικό ανακάλυψε η Microsoft που προσβάλλει τα PC και τα μετατρέπει σε αυτό που ο κολοσσός αποκάλεσε χαρακτηριστικά «ζόμπι».powered by Rubicon ProjectΗ κυβερνο-απειλή...

Χαρακτηρίζεται ως μηχάνημα επόμενης γενιάς και όχι μια απλή αναβάθμιση, όπως ήταν το PlayStation 4 Pro - Αναλυτικά όσα έχουν γίνει γνωστά για το νέο μοντέλο της γνωστής παιχνιδοκονσόλας και οι εκτιμήσεις για την...

Τώρα και στην πόλη μας το μοναδικό πανελλαδικά σεμινάριο ΕΝΗΛΙΚΩΝ για το STEAM και τη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ με επίσημη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.Το ΚΔΒΜ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» και η Ακαδημία Ρομποτικής διοργανώνει...