Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Γράφει ο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ


Πριν από λίγες ημέρες η βεροιώτικη κοινωνία «εν συναγερμώ» συγκεντρώθηκε στην Μητρόπολη Βέροιας για να απευθύνει τον τελευταίο χαρετισμό στον Ορέστη Σιδηρόπουλο που πλήρης ημερών έκλεισε τον βιολογικό του κύκλο. 

Οι επικήδειοι λόγοι που εκφωνήθηκαν από τον Μητροπολίτη, τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Προδρόμου και τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, τα πολλά αφιερώματα στον γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο και τα γενικότερα σχόλια, προσέγγισαν τις πτυχές της προσωπικότητας του Ορέστη  με αναγνώριση, έπαινο  και ευγνωμοσύνη για την συνολική προσφορά του στην κοινωνία, την ιατρική επιστήμη, την ιατρική κοινότητα, τον πολιτισμό, την  αυτοδιοίκηση και γενικότερα την πολιτική.

Το σύνολο των αναφορών έγιναν για τον Ορέστη που έφυγε από κοντά μας, που μετακόμισε στη γειτονιά των Αγγέλων, που πλέον θα λείπει.

Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ορέστης έκλεισε σε προχωρημένη ηλικία  τον βιολογικό του κύκλο, όπως αργά η γρήγορα συμβαίνει στον καθένα. 

Είναι όμως γνωστό ότι η προσωπικότητα του Ορέστη ξεπερνούσε κατά πολύ την βιολογική του υπόσταση. 

Στο κεφάλαιο «ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ» κυριαρχεί η διαρκής προσφορά και η υπηρέτηση ανώτερων σκοπών και ιδεών.

Οι ιδέες αυτές παραμένουν ζώσες και το έργο που σε όλόκληρη την διαδρομή του προσέφερε ο Ορέστης, είναι αυτό που τον εξαιρεί από το τετριμμένο... «έχει φύγει!».

Δεν έχει φύγει ο Ορέστης, υπάρχει και είναι εδώ μαζί μας.

Υπάρχει στην προσδοκία ότι θα τον δούμε από στιγμή σε στιγμή να προβάλλει απο κάποια γωνιά με το συγκρατημένο του χαμόγελο, έτοιμος για ένα από τα χαρακτηριστικά του χιουμορίστικα πειράγματα.

Υπάρχει στην διαρκή ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που δέχτηκαν τις ιατρικές του υπηρεσίες στα χρόνια της λεγόμενης ηρωϊκής ιατρικής.

Υπάρχει στην ιατρική φροντίδα που ακόμα παρέχει στους συνανθρώπους μας, μέσω των παιδιών του που ακολούθησαν τα δικά του επιστημονικά και επαγγελματικά βήματα.

Είναι εδώ ο Ορέστης...Το επιβεβαιώνει η πολυμελής του οικογένεια που προοδεύει και εξακολουθεί να δέχεται την ευλογία του και την ευχή του.

Ο Ορέστης ξεπετάγεται κάθε στιγμή μέσα από τα βιβλία και την ποίηση που έχει εκδόσει, αναβιώνοντας συνεχώς τις παραδόσεις της πόλης και της κοινωνίας της.

Εξακολουθεί να είναι μαζί μας  μέσα από τα άρθρα που ανελλιπώς δημοσίευε στηρίζοντας τον τοπικό τύπο.  

Ο Ορέστης εξακολουθεί να είναι επίλεκτο μέλος της ποντιακής κοινότητας για την συγκρότηση της οποίας μόχθησε. Και η τιμή που του αποδόθηκε δεν υπόκειται σε βιολογικούς κανόνες φθοράς.

Στην σκέψη και την καρδιά των Σαρακατσάνων στο Ιμπιλί του Βερμίου, εξακολουθεί να κυριαρχεί ο Ορέστης σαν ο πρώτος τους δάσκαλος. 

Οι Ξηρολιβαδιώτες θεωρούν ότι ο Ορέστης δεν έφυγε ποτέ από κοντά τους αλλά μονίμως αναζητεί τον αγαπημένο του φίλο Ηλία Τσαλέρα για να εκδόσουν και πάλι την χειρόγραφη εφημερίδα τους που διέσωσε τα κοινωνικά δρώμενα στο Ιμπιλί και το Ξηρολίβαδο

Είναι εδώ ο Ορέστης, στον Ιατρικό Σύλλογο ως μόνιμος  επίτιμος πρόεδρος, με καθολική αναγνώριση για το σύνολο της πολυετούς προσφοράς του, στο επιστημονικό, το κοινωνικό και το συνδικαλιστικό έργο, που προσέφερε  διαχρονικά. 

Ο Ορέστης είναι ακόμα εδώ, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα οποία και όταν αποχώρησε δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται και να παρεμβαίνει στα δημοτικά δρώμενα.

Οποιος επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, πρώην Νομαρχία, μπορεί φευγαλαία να δεί τον Ορέστη ως Αντινομάρχη, με πάθος αλλά και καρτερία, να προσπαθεί εναγώνια να λύσει τα δυσεπίλυτα προβλήματα της Ημαθίας, που του έθεταν οι πολίτες.

Και όπου γίνεται πολιτική συζήτηση όλοι στρέφονται ασυναίσθητα να ακούσουν την σοφή και τεκμηριωμένη άποψη του Ορέστη.

Μέσα από αυτήν την ατέλειωτη παρακαταθήκη δεν είναι δυνατόν ο Ορέστης να λείπει. Ο Ορέστης απλώς αναπαύεται και το δικαιούται.

Ο Ορέστης είναι εδώ, μαζί μας και μας γνέφει ενθαρρυντικά να τηρήσουμε τις αρχές του και να συνεχίσουμε το έργο του.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...