Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Γράφει ο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ


Πριν από λίγες ημέρες η βεροιώτικη κοινωνία «εν συναγερμώ» συγκεντρώθηκε στην Μητρόπολη Βέροιας για να απευθύνει τον τελευταίο χαρετισμό στον Ορέστη Σιδηρόπουλο που πλήρης ημερών έκλεισε τον βιολογικό του κύκλο. 

Οι επικήδειοι λόγοι που εκφωνήθηκαν από τον Μητροπολίτη, τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Προδρόμου και τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, τα πολλά αφιερώματα στον γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο και τα γενικότερα σχόλια, προσέγγισαν τις πτυχές της προσωπικότητας του Ορέστη  με αναγνώριση, έπαινο  και ευγνωμοσύνη για την συνολική προσφορά του στην κοινωνία, την ιατρική επιστήμη, την ιατρική κοινότητα, τον πολιτισμό, την  αυτοδιοίκηση και γενικότερα την πολιτική.

Το σύνολο των αναφορών έγιναν για τον Ορέστη που έφυγε από κοντά μας, που μετακόμισε στη γειτονιά των Αγγέλων, που πλέον θα λείπει.

Αυτό όμως δεν είναι όλη η αλήθεια. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ορέστης έκλεισε σε προχωρημένη ηλικία  τον βιολογικό του κύκλο, όπως αργά η γρήγορα συμβαίνει στον καθένα. 

Είναι όμως γνωστό ότι η προσωπικότητα του Ορέστη ξεπερνούσε κατά πολύ την βιολογική του υπόσταση. 

Στο κεφάλαιο «ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ» κυριαρχεί η διαρκής προσφορά και η υπηρέτηση ανώτερων σκοπών και ιδεών.

Οι ιδέες αυτές παραμένουν ζώσες και το έργο που σε όλόκληρη την διαδρομή του προσέφερε ο Ορέστης, είναι αυτό που τον εξαιρεί από το τετριμμένο... «έχει φύγει!».

Δεν έχει φύγει ο Ορέστης, υπάρχει και είναι εδώ μαζί μας.

Υπάρχει στην προσδοκία ότι θα τον δούμε από στιγμή σε στιγμή να προβάλλει απο κάποια γωνιά με το συγκρατημένο του χαμόγελο, έτοιμος για ένα από τα χαρακτηριστικά του χιουμορίστικα πειράγματα.

Υπάρχει στην διαρκή ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που δέχτηκαν τις ιατρικές του υπηρεσίες στα χρόνια της λεγόμενης ηρωϊκής ιατρικής.

Υπάρχει στην ιατρική φροντίδα που ακόμα παρέχει στους συνανθρώπους μας, μέσω των παιδιών του που ακολούθησαν τα δικά του επιστημονικά και επαγγελματικά βήματα.

Είναι εδώ ο Ορέστης...Το επιβεβαιώνει η πολυμελής του οικογένεια που προοδεύει και εξακολουθεί να δέχεται την ευλογία του και την ευχή του.

Ο Ορέστης ξεπετάγεται κάθε στιγμή μέσα από τα βιβλία και την ποίηση που έχει εκδόσει, αναβιώνοντας συνεχώς τις παραδόσεις της πόλης και της κοινωνίας της.

Εξακολουθεί να είναι μαζί μας  μέσα από τα άρθρα που ανελλιπώς δημοσίευε στηρίζοντας τον τοπικό τύπο.  

Ο Ορέστης εξακολουθεί να είναι επίλεκτο μέλος της ποντιακής κοινότητας για την συγκρότηση της οποίας μόχθησε. Και η τιμή που του αποδόθηκε δεν υπόκειται σε βιολογικούς κανόνες φθοράς.

Στην σκέψη και την καρδιά των Σαρακατσάνων στο Ιμπιλί του Βερμίου, εξακολουθεί να κυριαρχεί ο Ορέστης σαν ο πρώτος τους δάσκαλος. 

Οι Ξηρολιβαδιώτες θεωρούν ότι ο Ορέστης δεν έφυγε ποτέ από κοντά τους αλλά μονίμως αναζητεί τον αγαπημένο του φίλο Ηλία Τσαλέρα για να εκδόσουν και πάλι την χειρόγραφη εφημερίδα τους που διέσωσε τα κοινωνικά δρώμενα στο Ιμπιλί και το Ξηρολίβαδο

Είναι εδώ ο Ορέστης, στον Ιατρικό Σύλλογο ως μόνιμος  επίτιμος πρόεδρος, με καθολική αναγνώριση για το σύνολο της πολυετούς προσφοράς του, στο επιστημονικό, το κοινωνικό και το συνδικαλιστικό έργο, που προσέφερε  διαχρονικά. 

Ο Ορέστης είναι ακόμα εδώ, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τα οποία και όταν αποχώρησε δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται και να παρεμβαίνει στα δημοτικά δρώμενα.

Οποιος επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, πρώην Νομαρχία, μπορεί φευγαλαία να δεί τον Ορέστη ως Αντινομάρχη, με πάθος αλλά και καρτερία, να προσπαθεί εναγώνια να λύσει τα δυσεπίλυτα προβλήματα της Ημαθίας, που του έθεταν οι πολίτες.

Και όπου γίνεται πολιτική συζήτηση όλοι στρέφονται ασυναίσθητα να ακούσουν την σοφή και τεκμηριωμένη άποψη του Ορέστη.

Μέσα από αυτήν την ατέλειωτη παρακαταθήκη δεν είναι δυνατόν ο Ορέστης να λείπει. Ο Ορέστης απλώς αναπαύεται και το δικαιούται.

Ο Ορέστης είναι εδώ, μαζί μας και μας γνέφει ενθαρρυντικά να τηρήσουμε τις αρχές του και να συνεχίσουμε το έργο του.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη 20/9

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη 20/9

Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΒεροίας, Ναούσης και...

Δυναμική παρουσία  των linas exclusive jewels στην φετινή 84η ΔΕΘ

Δυναμική παρουσία των linas exclusive jewels στην φετινή 84η ΔΕΘ

Με καθολική επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των...

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας ζητά εθελοντές καθηγητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βέροιας ζητά εθελοντές...

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί για ένατη...

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑ...

Του Πάρη ΠαπακανάκηΩς γνωστό, στη Βέροια ζούσαν από τη...

Το Σχολείο στην σύγχρονη εποχή  *Γράφει ο Αναστάσιος  Βασιάδης

Το Σχολείο στην σύγχρονη εποχή *Γράφει ο Αναστάσιος ...

Με ελπίδες αισιοδοξία και στόχους, αλλά και με αγωνίες...

Οι Δικηγόροι   συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη για τις 120 δόσεις

Οι Δικηγόροι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ν....

Το Δ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε. (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ...

«Πολεμικό» μέτωπο μεταξύ ΠΑΜΕ   και ΓΣΕΕ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις - Λάβρες ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και του ΠΑΜΕ Ημαθίας

«Πολεμικό» μέτωπο μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ για τις...

Μέτωπο έχει ανοίξει, μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ και μάλιστα...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις...

Ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας ορίστηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...