Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας:  Τα «σκουπίδια» για μια φορά ακόμη,   κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Τα «σκουπίδια» για μια φορά ακόμη, κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης

- Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη οδηγών για τα απορριμματοφόρα

Με τα σκουπίδια να αποτελούν κυρίαρχο θέμα για ακόμη μια φορά, συνεδρίασε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση υπό τη νέα του σύνθεση, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές μεταξύ των παρατάξεων με φόντο τις δημοτικές εκλογές.

Με τον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Κιρκιλιανίδη, που αντικαθιστούσε άτυπα τον επικεφαλής της, κ. Κ. Ναλμπάντη που απουσίαζε, να θέτει για ακόμη μια φορά το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κιρκιλιανίδης αφού αρχικά ευχήθηκε για τη νέα τετραετία, στη συνέχεια επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, σ’ ότι αφορά στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ρωτώντας τη διοίκηση  τι προτίθεται να κάνει ώστε να το επιλύσει.

Στον κ. Κιρκιλαινίδη απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης, αμέσως μετά τις ευχές για μια γόνιμη και παραγωγική τετραετία.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκυρίνης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα προκύπτει λόγω της απουσίας ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο του ΣΜΑ που είχε ο Δήμος. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να συλλέγουν τα σκουπίδια και εν συνεχεία να τα μεταφέρουν στον ΣΜΑ Γιαννιτσών και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος, που υπό άλλες συνθήκες θα αφιερωνόταν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους. «Είναι καθαρά θέμα της πολιτείας αυτή η καθυστέρηση και όχι δική μας, με το που θα δοθεί λύση με το ΣΜΑ τότε θα εξαλείψουμε και το πρόβλημα…» τόνισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα για την αγορά 4 απορριμματοφόρων από τον Δήμο, εκ των οποίων τα 2 είναι ήδη στη διάθεση του, το ένα θα είναι στο τέλος του μήνα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι και το τέταρτο.

Τέλος, μένοντας πάντα στο θέμα των απορριμμάτων ο κ. Γκυρίνης ανέφερε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών για τα απορριμματοφόρα και όχι τόσο η προμήθεια τους, διότι όπως είπε, ο Δήμος Αλεξάνδρειας λόγω των άριστων οικονομικών του μπορεί να προμηθευτεί όσα απορριμματοφόρα χρειάζεται. Ωστόσο η πρόσληψη οδηγών δεν είναι δική του ευθύνη αλλά της πολιτείας γι’ αυτό και προκύπτουν ελλείψεις, αφού οφείλει να συμβιβαστεί με την υφιστάμενη κατάσταση.

Αμέσως μετά αναφερόμενος στη συνεργασία του με την παράταξη του κ. Πανταζόπουλου, ο κ. Γκυρίνης ανέφερε ότι οι εκλογές τελείωσαν και όπως είπε χαρακτηριστικά «εφόσον θέλουμε να προχωρήσουμε σωστά και για το καλό του τόπου, θα πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει αυτή η συνεργασία και έτσι έγινε και προχωράμε…».

Επόμενος το λόγο πήρε ο κ. Αρ. Πανταζόπουλος, ο οποίος αφού και αυτός αρχικά ευχήθηκε για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία της παράταξης του με τη παράταξη του Δημάρχου λέγοντας: «Οι εκλογές έγιναν, οι πολίτες αποφάσισαν και εμείς σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα. 

«Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την παράταξη του Δημάρχου, γιατί αυτό επιβάλει ο νόμος του «Κλεισθένη» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που στήριξε την παράταξη του κ. Ναλμπάντη στις τελευταίες εκλογές. Στηρίζουμε τη διοίκηση και συμμετέχουμε σ’ αυτή όπως προβλέπει ο νόμος με αμοιβαίο σεβασμό και ειλικρίνεια…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζόπουλος δίνοντας ουσιαστικά απάντηση για τη συνεργασία του με τη διοίκηση και αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στήριξη της παράταξης του κ. Ναλμπάντη από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύντομος και ουσιαστικός ήταν ο κ. Μ. Χαλκίδης στην τοποθέτηση του, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει την όποια προσπάθεια είναι για το καλό των δημοτών, ωστόσο θα τεθεί απέναντι σ’ όποια ο ίδιος θεωρήσει ότι θίγει τα συμφέροντά τους.

Την πικρία του για τον «αποκλεισμό» του από δύο επιτροπές, εξέφρασε κατά την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Ιακωβίδης, ενώ στη συνέχεια έκανε μια τοποθέτηση πολιτικού, κυρίως περιεχομένου.

Στη συνεδρίαση για το θέμα των σκουπιδιών, αλλά βάζοντας μια άλλη παράμετρο, αυτή των αυθαίρετων και παράνομων χωματερών που έχουν δημιουργηθεί από κάποιος σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα, τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μ. Κυτούδης, ζητώντας από το Σώμα να δει το πρόβλημα και να φροντίσει ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κιρκιλιανίδης ζήτησε από τη διοίκηση να φροντίσει ώστε οι προσλήψεις που θα γίνουν να είναι στις σωστές θέσεις, όπου υπάρχει έλλειψη, ενώ ζήτησε από τη διοίκηση να εξετάσει και την περίπτωση να προχωρήσει ακόμη και στην μερική, όπου χρειάζεται, ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν η παράταξη του, δει  πραγματικά να γίνεται κάτι προς όφελος των Δημοτών, τότε θα είναι και αυτή αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια.

Τέλος θέλοντας να ανταπαντήσει στις αιχμές που άφησε ο κ. Πανταζόπουλος για τη στήριξη του συνδυασμού του στις Δημοτικές εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ακριβώς τι έχει γίνει επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ωστόσο ζήτησε από τον κ. Πανταζόπουλο να ενημερώσει το Σώμα, για τα σημεία που αυτός και η παράταξη του ήρθαν σε συμφωνία με την παράταξη του Δημάρχου, αφήνοντας και αυτός αιχμές για τις κινήσεις του κ. Πανταζόπουλου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης αρχικά επεσήμανε με έμφαση στον κ. Κιρκιλιανίδη, ότι οι όποιες «συμφωνίες» υπαινίσσεται πως υπήρξαν μεταξύ της παράταξης του και αυτής του κ. Πανταζόπουλου κρίθηκαν από τους δημότες, στις πρόσφατες εκλογές, οπότε κακώς τα αναφέρει.

Σ’ ότι αφορά το θέμα των προσλήψεων, ανέφερε ότι η διοίκηση φροντίζει οι όποιες προσλήψεις κάνει, να είναι πάντα σε καίρια σημεία, όσο φυσικά της επιτρέπεται από το Νόμο. 

Για την ιδιωτικοποίηση είπε: «σκεφτόμαστε και την ιδιωτικοποίηση, όμως αν θέλουμε να πάμε σε καθολική ιδιωτικοποίηση, τότε θα χρειαστεί μια γενναία αύξηση των δημοτικών τελών και κάτι τέτοιο καταλαβαίνετε δεν διατιθέμεθα να το κάνουμε..». Τέλος ο κ. Γκυρίνης ανέφερε ότι «υπάρχουν και δικές μας δυνάμεις δεν σκοπεύουμε να τους καταργήσουμε».


Ημερησίας διάταξης θέματα

Σ’ ότι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, με το μόνο ουσιαστικά αξιοσημείωτο από τη διαδικασία να είναι η διαφοροποίηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σ. Μπουκουβάλα στη ψηφοφορία κάποιων θεμάτων, από την υπόλοιπη παράταξη (Μιχάλη Χαλκίδη)στην οποία ανήκει. 

Γεώργιος Κίτσιος 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...