14 - 16 Οκτωβρίου - Η Βέροια  τιμά   την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους

14 - 16 Οκτωβρίου - Η Βέροια τιμά την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους

Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της Βέροιας διοργανώνει ο Δήμος από τις 14-16 Οκτωβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 14/10 Ωρα 19.00: Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας: - Απονομή τιμητικών διακρίσεων σε φορείς και πρόσωπα που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην πόλη της Βέροιας. - Απονομή βραβείων σε μαθητές που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ ή διακρίθηκαν σε μαθητικούς και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς. - Απονομή βραβείων σε αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς ή πανελλήνιους αγώνες.

Τρίτη 15/10: Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών ως και των οικιών από την ανατολή του ηλίου της 15ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 16ης Οκτωβρίου. - Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 15ης και 16ης Οκτωβρίου. Ωρα 20.00: Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας: Κεντρική εκδήλωση της απελευθέρωσης.

Τετάρτη 16/10 Ωρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. Ωρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας. Ωρα 10.00: Παράταξη μπάντας Φιλαρμονικής Δήμου Βέροιας. Ωρα 10.20: Πέρας προσέλευσης στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας των Αρχών και του Λαού. Ωρα 10.25: Πέρας προσέλευσης επιστήμων στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας. Ωρα 10.30: Επίσημη Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας. Ωρα 11.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου). Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Β/μιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Σιγή ενός λεπτού - Εθνικός Ύμνος. Ωρα 11.45: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής Μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κυρού Παύλου, στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της ΙΜΒΝΚ. Ωρα 12.15: Παρέλαση προ του Λαού και των Επισήμων, των αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, προσκόπων, οδηγών κ.λ.π. με τις σημαίες τους, καθώς και τμημάτων Στρατού. Ωρα 12.45: Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δέχονται ευχές στο Δημαρχείο μετά το πέρας της παρέλασης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα