Μπάσκετ Παρουσιάστηκε ο Φίλιππος Βέροιας της Α2 κατηγορίας.

Μπάσκετ Παρουσιάστηκε ο Φίλιππος Βέροιας της Α2 κατηγορίας.

Σε αίθουσα του Ξενοδοχείου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ανδρικής ομάδας του Φιλίππου Βέροιας για την σεζόν 2019-2020 με την νέα άνοδο στην Α2 . Στο πάνελ κάθισαν ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του Φιλίππου ,Ηλίας Λαζός  το μέλος της διοικούσας επιτροπής Γιάννης Στεργίου και το προπονητικό δίδυμο Δημήτρης Γκίμας Χρήστος Μπλατσιώτης.

Ο Ηλίας Λαζός  κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε τα εξής «Καλησπέρα σας για ακόμη μία χρονιά. Ευχαριστούμε που είστε εδώ. Είναι η 5η χρονιά που μιλάμε από διαφορετική κατηγορία, Α2, Β, Γ, Β και ξανά Α2.  Ευχόμαστε και ελπίζουμε φέτος να είναι μία χρονιά στην οποία δεν θα είμαστε ασανσέρ και η επόμενη χρονιά αν είνια να μας βρει κάποιος να μας βρει στην Α1 και όχι στην Β’ Εθνική.

Φέτος το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ περίεργο για όλους εμάς. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα αλλά συνάμα έγιναν και πάρα πολύ αργά. Μετά το παιχνίδι μπαράζ με το Παγκράτι δεν φανταζόμασταν ότι η ήττα μας θα μας έδινε κάποιες ελπίδες για να ανέβουμε στην Α2 εθνική κατηγορία.

Φέτος έγιναν πολλές ανακατατάξεις στις εθνικές κατηγορίες. Δυστυχώς αυτοί που περιμένουν τις ανακατατάξεις ιδίως σαν κι εμάς που ειδοποιηθήκαμε αργά, δεν έχεις πολύ χρόνο να αντιδράσεις. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και είτε ξέραμε από τον Ιούνιο ότι θα παίξουμε Α2 είτε από τις 20 Σεπτεμβρίου η ομάδα μας κατά 90% θα ήταν η ίδια. Οπότε αγωνιστικό άγχος δεν είχαμε. Πιστεύουμε σ’ αυτή την ομάδα, πιστεύουμε σ’ αυτά τα παιδιά. Μ’ αυτά κάναμε αυτές τις ανοδικές πορείες τα τελευταία χρόνια. Το πιο δύσκολο το κομμάτι ήταν το οργανωτικό, του να βρούμε τους πόρους που χρειάζεται για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα ταξίδια τα οποία έχουμε συμμετέχοντας σε μεγαλύτερη κατηγορία αλλά και όλα τα άλλα θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν για την Α2 Εθνική κατηγορία τα οποία κακά τα ψέματα, οργανωτικά δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενές κατηγορίες που παίζαμε. Αυτό είδαμε καλά στην Πάτρα, παίξαμε στον Απόλλων Πατρών μία ιστορική ομάδα με μεγάλες περγαμηνές με πολύ μεγάλη ιστορία και όλοι μας είδαμε τι οργάνωση επικρατούσε εκεί και η ίδια οργάνωση επικρατεί και σε όλα τα γήπεδα που θα πηγαίνουμε περισσότερο ή λιγότερο.

Πρέπει να φανούμε αντάξιοι της κατηγορίας μας για το οργανωτικό κομμάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε χρόνια μαζί, οπότε έχουμε μία χημεία καλή και ξέρουμε πώς να ανταπεξέλθουμε. Βρεθήκαμε παλιότερα στην Α2 και έχουμε μία εικόνα. Θα θέλαμε να έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω. Πιστέψτε με, ήταν μία διαδικασία η οποία δεν ήταν εύκολη μεταξύ μας. Νομίζω είμαστε όλοι χαρούμενοι για την απόφαση και κανένας δεν έχει δεύτερες σκέψεις, το ίδιο νομίζω και τα παιδιά το ίδιο και οι προπονητές.  Είμαστε μέσα στις 10 πόλεις της Ελλάδος και επαρχιακές που έχουν ομάδες εθνικές κατηγορίες. Για εμάς είναι σίγουρα πάρα πολύ μεγάλη τιμή, το ίδιο για τους παίκτες που αγωνίζονται εδώ πέρα για την πόλη είναι σίγουρα κάτι πολύ μεγάλο. Μεγάλο βήμα να εκπροσωπήσεις την πόλη σου ανάμεσα στις 30 καλύτερες ομάδες της χώρας και σίγουρα μέσα στις 10 πρώτες επαρχιακές. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας»

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που μας στηρίζουν και μάλιστα το 50% των μετακινήσεων για φέτος το ανάλαβαν δύο φίλοι της ομάδας που δεν θέλουν να αναφέρουμε τα ονόματα τους. 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διεύθυνση του ξενοδοχείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την φετινή χορηγία στην ομάδα .

Επίσης  ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ που μας στηρίζουν και μας βοηθούν στην δύσκολη προσπάθεια μας τόνισε ο Ηλίας Λάζός.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε  ο Γιάννης Στεργίου και είπε : ” Καταρχήν ένας κύκλος έκλεισε ένας κύκλος, όπως ανέφερε ο Ηλίας πριν από πέντε χρόνια ήμασταν στην Α2 και μετά από πέντε χρόνια ξανά βρισκόμαστε στην Α2. Μεσολάβησαν δύο πίκρες, γνωρίσαμε με τους αντίστοιχους υποβιβασμούς αλλά και δύο μεγάλες χαρές, η μεγάλη πορεία στη Γ’ Εθνικη και η περσινή χρονιά η οποία ήταν μία χρονιά που παρόλο δεν βγήκαμε πρωταθλητές, ήταν μια χρονιά που μας γέμισε όλους χαρά.  θεωρώ ότι είμαι μία χρονιά στην οποία και τα παιδιά που παίξανε τη χαρήκαμε, εμείς όλοι ήμασταν δίπλα τους και όλοι εσείς οι φίλαθλοι που μας παρακολουθούσαν.

Η Α2 μεγάλη κατηγορία πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε εδώ πέρα τα παιδιά που παίζουμε, εμείς που είμαστε δίπλα στην ομάδα αλλά και η πόλη. Είμαστε μία από τις 32 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είτε σε κάποιους αρέσει είτε σε κάποιους δεν αρέσει. Και η πόλη αυτή πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί αναγνωρίστηκε από πολλούς ο αγώνας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και η ομάδα  που απαρτίζει την διοικούσα επιτροπή μεγαλώνει συνεχώς. Φέτος είναι μεγάλη χαρά να έχουμε μαζί μας τον Γιώργο Τραπεζανλίδη, ο οποίος έχει τη δικιά του ιστορία. Επανέρχεται μετά από πέντε μετά από έξι χρόνια πιο ώριμος και θεωρώ ότι η βοήθεια του ήταν ανεκτίμητη το καλοκαίρι στο να στήσουμε αυτή την ομάδα και ειδικά μετά τις 20 Σεπτεμβρίου που πήραμε την απόφαση, γιατί δεν σας κρύβω ότι το σκεφτήκαμε πάρα πολύ σοβαρά προτού απαντήσουμε αλλά και με τον Γιώργο και όλα τα παιδιά καθίσαμε κάτω και είδαμε ότι τελικά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της κατηγορίας.

Οι χορηγοί μας από 50 φέτος φτάσαμε τους 57 και τους ευχαριστούμε όλους , όπως και τα εισιτήρια διαρκείας που  ήδη δόθηκαν 200 και ο στόχος μας είνια να δώσουμε 300 για να καλύψουμε τις ανάγκες αλλά και γιατί συμφέρει στους φίλους της ομάδας από το να κόβουν μεμονωμένα εισιτήριο για κάθε αγώνα που στοιχίζει 7 ευρώ με την αγορά του Διαρκείας το κόστος είνια μόλις 3.5 ευρώ

Ο Δημήτρης Γκίμας (προπονητής ) : ” Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω χωρίς πολλές περιστροφές ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος πάρα πολύ περήφανος που η ομάδα επιστρέφει στην Α2. Για να είμαστε ειλικρινείς πέρυσι τέτοια εποχή, που προερχόμασταν από μία βαριά ήττα στη Βέροια οι περισσότεροι μας είχαν καταδικασμένους με υποβιβασμό. Πολλοί από μας είχαμε πίστη μέσα μας και εννοώ τους προπονητές τους ανθρώπους της διοίκησης στους παίκτες και με πάρα πολύ κόπο και σωματικό και ψυχικό και θέλω να το κρατήσετε αυτό, παιχνίδι με το παιχνίδι όχι με προβλέψεις, ούτε με λόγια, , καταφέραμε να μπούμε σε τροχιά πρωταθλητισμού και αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και την απευθείας άνοδο.

Καταφέραμε να μείνει όλη η ομάδα προσηλωμένη, προς τιμήν των παικτών και προς τιμή της διοίκησης, η διοίκηση με τη συνέπεια οι παίκτες με την προσπάθεια, να μείνει η ομάδα προσηλωμένη όταν ακόμη και μας λέγανε ότι είμαστε εκτός τόπου. Καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα να μείνουμε όρθιοι στο τέλος να πάρουμε την 4η θέση και να φτάσουμε στα μπαράζ. Δεν λέω ότι όταν χάσαμε τον μπαράζ σκεφτόμαστε την Α2 όπως και μέσα μας και όλοι λέγαμε ότι και να κερδίσουμε στο μπαράζ είναι αμφίβολο. Παρόλα αυτά το θεωρήσαμε τιμητικό τότε ότι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και ήρθαν έτσι τα πράγματα που ανταμειφθήκαμε και πιστεύω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Όχι εγωιστικά, οι παίκτες το ξέρουν, πόσο μεγάλο κόπο, πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε. Για τη φετινή χρονιά δεν θέλω να πω ούτε για παραμονή, ούτε για άνοδο. Δύο πράγματα, να έχουμε όλοι, εμείς οι προπονητές, η διοίκηση, οι παίκτες και όλοι εσείς να έχουμε υπομονή. Να μην περιμένουμε ότι ένας παίκτης, δύο παίκτες, τρεις παίκτες θα φέρουν την άνοιξη ή θα φέρουν το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που προσπαθούμε να έχουμε κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας. Αν έρθει ένα καλό αποτέλεσμα δεν αλλάζει κάτι και ακόμη και ένα κακό αποτέλεσμα το ίδιο. Θα δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι που θα καταλήξουμε. Πιστεύω βαθιά μέσα μου και νομίζω το ίδιο όλοι, ότι η ομάδα θα τα καταφέρει. Θα είμαι ευχαριστημένος αν η ομάδα παραμείνει στην Α2 αλλά μπορεί η ομάδα να πάει καλύτερα, μπορεί να πάει πιο πάνω δεν λέω ότι να ανέβουμε αλλά θα δούμε. Προς το παρόν κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου. Θέλω να πώς όμως το εξής παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιάννη τον Στεργίου. Το τονίσαμε και πριν από τις δημοτικές εκλογές, ως πότε η Βέροια δεν θα έχει ένα κλειστό καινούργιο. Γιατί δεν γίνεται αγώνας για να γίνει ένα κλειστό καινούργιο μέσα στην πόλη.  Δεν καταλαβαίνω το «θα δούμε θα κάνουμε», γιατί να δούμε. Πρέπει να γίνει. Ανεξαρτήτως δημάρχου, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής, ανεξαρτήτως περιφερειάρχη. Δηλαδή πηγαίνουμε σε όλες τις πόλεις, πηγαίνουμε παντού. Στην Πάτρα ντρεπόμουν εγώ όταν μπήκαμε στο γήπεδο ντρεπόμουν είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτά. Όλοι κάτι κάνουν προχωράνε. Εμείς έχουμε μείνει με το κλειστό γυμναστήριο του 1981, με το Φιλίππειο το οποίο είναι «εχθρικό» προς το μπάσκετ δεν μπορεί να πάρει μπασκέτες όταν το μπάσκετ αυτή τη στιγμή έχει 300 400 500 παιδιά πόσα είναι και προστίθενται και άλλα αθλήματα με απαιτήσεις και δικαιολογημένα.  Και εμείς ακόμα συζητάμε, αν και πώς καίγεται η λάμπα στο ΔΑΚ πότε θα την αλλάξουμε. Προσπαθούσαν, ο Στέργιος Διαμαντής προσπαθούσε μπορεί και ο δήμαρχος και ο ένας και ο άλλος αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει και πράξη. Ας γίνει και σε 10 χρόνια, να γίνει όμως να δούμε κάτι»

Ο Χρήστος Μπλατσιώτης : ” Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που η ομάδα επιστρέφει στην Α2. Κάτι που πίστευαν λίγοι. Όμως τα καταφέραμε και η προσπάθεια μας θα είναι πως θα μπορέσουμε να διατηρηθούμε στην κατηγορία. Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.”

Από τους παίκτες μίλησαν ο Βασίλης Βάλλιος και ο Δημήτρης Σουτζόπουλος. Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν οι φανέλες στους παίκτες από τον πρώην πρόεδρο του Φιλίππου Γιώργο Τραπεζανλίδη (επί δική του προεδρίας ο Φίλιππος βρέθηκε ξανά στην Α2) και τον χορηγό της ομάδας και παλιό μπασκετμπολίστα Φράγκυ Μαρμαρά) ενώ ακολούθησαν οι φωτογραφίσεις των παικτών ..


Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φίλιππος Βέροιας: Δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο να μην ανανεώσει ο Κοθράς!

Φίλιππος Βέροιας: Δεν σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο να...

Για τον κόουτς Γκίμα...Ο Φίλιππος Βέροιας σχεδιάζει την...

Σίμος Γαβριηλίδης : “Στόχος να εγκαινιάσουν οι Αετοί Βέροιας το δικό τους, ιδιόκτητο γήπεδο!”

Σίμος Γαβριηλίδης : “Στόχος να εγκαινιάσουν οι Αετοί...

Δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των Αετών Βέροιας για...

 Μπάσκετ. Στην Γ' εθνική και πάλι ο ΑΟΚ Βέροιας

Μπάσκετ. Στην Γ' εθνική και πάλι ο ΑΟΚ Βέροιας

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ η ομάδα μπάσκετ...

Παραμονή του Φιλίππου στην  ενιαία η Α2 ανδρών στο μπάσκετ - Στην Β' εθνική η Μελίκη

Παραμονή του Φιλίππου στην ενιαία η Α2 ανδρών στο...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με...

Μεγάλη παρουσία παλαιών παικτών, προπονητών και προέδρων στο τελευταίο αντίο στον Δημητρη Γκίμα.

Μεγάλη παρουσία παλαιών παικτών, προπονητών και...

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπαίκτες,...

Πλήθος κόσμου

Πλήθος κόσμου "αποχαιρέτησε" τον Δημήτρη Γκίμα.

Στον Ι.Ν. του Αγ. Αντωνίου έγινε η εξόδιος ακολουθία ...

Αντί στεφάνου, ποσό στο Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το Παιδί”στην μνήμη του Δημήτρη Γκίμα

Αντί στεφάνου, ποσό στο Σύλλογο “Πρωτοβουλία για το...

Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ...

Το

Το "αντίο" του Γιώργου Τραπεζανλίδη στον Δημήτρη...

Το δικό του "αντίο" στον Δημήτρη Γκίμα είπε ο επί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...

Μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και τον αγώνα λιγότερο που έχει ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας αν νικήσει περνάει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας Αναλυτικά τα αποτελέσματα :Κεραυνός Άσπρου – ΑΓΕ Πιερίας  65-88Αετός...