Κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας - Φρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα» -Λ. Τσαβδαρίδης: «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το άσυλο»

Κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας - Φρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα» -Λ. Τσαβδαρίδης: «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το άσυλο»

Το ανθρώπινο πρόσωπό της δείχνει η πόλη της Νάουσας, απέναντι στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν πριν λίγες ημέρες σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής, σε αντίθεση με πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για απομάκρυνση των προσφύγων από την πόλη.

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων κυρίως για παιδιά και βρέφη που αποτελούν την πλειοψηφία των προσφύγων, έλαβε το Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρος του οποίου Θ. Τσίτσης, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του:


«Οι πολίτες της Νάουσας να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή μας, από τις χώρες τους, όπου είδαν τις βόμβες και την εκμετάλλευση πάνω απ’ το κεφάλι τους. Δεν ήρθαν εδώ εκδρομή, γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να τους συμπαρασταθούν με βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.


Το υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο, τις εξής ώρες: 9:00 – 12:00 το πρωί και 6:00 – 7:00 το απόγευμα (πληροφορίες στο τηλ: 2332022230)».  Ήδη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, δήλωσαν την συμπαράστασή τους, εκτιμώντας ότι ως θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα προτείνει στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, την ερχόμενη Τετάρτη, να συμβάλλει σ’ αυτή την κατεύθυνση.


Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τσίτσης σκέφτονται να διοργανώσουν μια βραδιά στην Πλατεία με μουσική και φαγητό, στην ουσία θα καλέσουν τους πρόσφυγες.

Δείτε το βίντεο



Φρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα»

Την θέση τους για τις αντιδράσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων της Νάουσας απέναντι στην εγκατάσταση 193 προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας, εξέφρασε και η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, μιλώντας στο «Κόκκινο», ενώ κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές και την Δημοτική Αρχή να πάρουν θέση και να απομονώσουν τις ακραίες φωνές. Η κα Καρασαρλίδου, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η ΝΔ έχει αυτοπαγιδευτεί στην πολιτική της, των προηγούμενων χρόνων, σχετικά με το προσφυγικό ενώ έλεγε ότι τους πρόσφυγες – μετανάστες τους προσκαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας μιας ανθρωπιστικής στάσης που τηρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ως κυβέρνηση και φώναζε σε όλους τους τόνους πως όταν αναλάβει η ΝΔ τις τύχες της χώρας, θα λύσει το πρόβλημα. Προσγειώθηκε όμως ανώμαλα και ξαφνικά μας λέει ότι το θέμα είναι γεωπολιτικό. Εκεί οφείλονται νομίζω και οι αντιδράσεις κατοίκων της Νάουσας, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες. Κι εάν αληθεύει ότι ο δήμαρχος δεν ήταν ενημερωμένος για την εγκατάσταση προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας, αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και ο δήμαρχος θα πρέπει με τη σειρά του να καθησυχάσει τους πολίτες του Δήμου. Η Νάουσα είναι μία πόλη δημοκρατική με μακρά παράδοση στους αγώνες. Επισημαίνω ωστόσο ότι και πριν από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας αρνήθηκε την εγκατάσταση προσφύγων, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες δύο πόλεις της Ημαθίας, τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια, που από τότε φιλοξενούν πρόσφυγες στις δομές τους. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα η νέα δημοτική αρχή της Νάουσας, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι λίγοι κάτοικοι είναι αυτοί που μιλούν συνεχώς και οι πολλοί παραμένουν σιωπηλοί. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη των δημοκρατικών πολιτών, της Δημοτικής Αρχής που δεν πρέπει να χαϊδεύει αυτιά, αλλά να απομονώσει τις ακραίες φωνές της μισαλλοδοξίας και να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα γιατί κινδυνεύουμε να εκτραχυνθούμε ως κοινωνία… Θα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές…».

Λ. Τσαβδαρίδης: Βάζουμε προσωρινά πλάτη μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου

Σε συνέντευξή του χθες  στον Flash, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μιλώντα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, υπενθύμισε ότι με την ψήφιση του νέου νόμου αυστηροποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. «Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή τους», τόνισε.

Όσον αφορά στις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας στη Νάουσα και περιοχές της Ημαθίας,  σημείωσε ότι η μεταφορά αποκλειστικά ατόμων με ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ (προσφύγων με οικογένειες και παιδιά) προς την ενδοχώρα γίνεται μέσα στα πλαίσια της στήριξης των νησιών μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

«Βάζουμε δηλαδή προσωρινά πλάτη ως τοπική κοινωνία, μέχρι να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα ο ήδη ψηφισμένος νόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...