Κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας - Φρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα» -Λ. Τσαβδαρίδης: «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το άσυλο»

Κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας - Φρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα» -Λ. Τσαβδαρίδης: «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το άσυλο»

Το ανθρώπινο πρόσωπό της δείχνει η πόλη της Νάουσας, απέναντι στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν πριν λίγες ημέρες σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής, σε αντίθεση με πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για απομάκρυνση των προσφύγων από την πόλη.

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων κυρίως για παιδιά και βρέφη που αποτελούν την πλειοψηφία των προσφύγων, έλαβε το Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρος του οποίου Θ. Τσίτσης, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του:


«Οι πολίτες της Νάουσας να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή μας, από τις χώρες τους, όπου είδαν τις βόμβες και την εκμετάλλευση πάνω απ’ το κεφάλι τους. Δεν ήρθαν εδώ εκδρομή, γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να τους συμπαρασταθούν με βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.


Το υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο, τις εξής ώρες: 9:00 – 12:00 το πρωί και 6:00 – 7:00 το απόγευμα (πληροφορίες στο τηλ: 2332022230)».  Ήδη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκε τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, δήλωσαν την συμπαράστασή τους, εκτιμώντας ότι ως θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα προτείνει στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, την ερχόμενη Τετάρτη, να συμβάλλει σ’ αυτή την κατεύθυνση.


Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τσίτσης σκέφτονται να διοργανώσουν μια βραδιά στην Πλατεία με μουσική και φαγητό, στην ουσία θα καλέσουν τους πρόσφυγες.

Δείτε το βίντεοΦρ. Καρασαρλίδου: «Να πάρουν θέση τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα»

Την θέση τους για τις αντιδράσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων της Νάουσας απέναντι στην εγκατάσταση 193 προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας, εξέφρασε και η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, μιλώντας στο «Κόκκινο», ενώ κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές και την Δημοτική Αρχή να πάρουν θέση και να απομονώσουν τις ακραίες φωνές. Η κα Καρασαρλίδου, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η ΝΔ έχει αυτοπαγιδευτεί στην πολιτική της, των προηγούμενων χρόνων, σχετικά με το προσφυγικό ενώ έλεγε ότι τους πρόσφυγες – μετανάστες τους προσκαλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας μιας ανθρωπιστικής στάσης που τηρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα ως κυβέρνηση και φώναζε σε όλους τους τόνους πως όταν αναλάβει η ΝΔ τις τύχες της χώρας, θα λύσει το πρόβλημα. Προσγειώθηκε όμως ανώμαλα και ξαφνικά μας λέει ότι το θέμα είναι γεωπολιτικό. Εκεί οφείλονται νομίζω και οι αντιδράσεις κατοίκων της Νάουσας, τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες. Κι εάν αληθεύει ότι ο δήμαρχος δεν ήταν ενημερωμένος για την εγκατάσταση προσφύγων σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας, αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και ο δήμαρχος θα πρέπει με τη σειρά του να καθησυχάσει τους πολίτες του Δήμου. Η Νάουσα είναι μία πόλη δημοκρατική με μακρά παράδοση στους αγώνες. Επισημαίνω ωστόσο ότι και πριν από τρία χρόνια το δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας αρνήθηκε την εγκατάσταση προσφύγων, κάτι που δεν συμβαίνει στις άλλες δύο πόλεις της Ημαθίας, τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια, που από τότε φιλοξενούν πρόσφυγες στις δομές τους. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα η νέα δημοτική αρχή της Νάουσας, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι λίγοι κάτοικοι είναι αυτοί που μιλούν συνεχώς και οι πολλοί παραμένουν σιωπηλοί. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη των δημοκρατικών πολιτών, της Δημοτικής Αρχής που δεν πρέπει να χαϊδεύει αυτιά, αλλά να απομονώσει τις ακραίες φωνές της μισαλλοδοξίας και να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα γιατί κινδυνεύουμε να εκτραχυνθούμε ως κοινωνία… Θα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές…».

Λ. Τσαβδαρίδης: Βάζουμε προσωρινά πλάτη μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου

Σε συνέντευξή του χθες  στον Flash, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μιλώντα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, υπενθύμισε ότι με την ψήφιση του νέου νόμου αυστηροποιούνται και επισπεύδονται οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. «Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή τους», τόνισε.

Όσον αφορά στις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας στη Νάουσα και περιοχές της Ημαθίας,  σημείωσε ότι η μεταφορά αποκλειστικά ατόμων με ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ (προσφύγων με οικογένειες και παιδιά) προς την ενδοχώρα γίνεται μέσα στα πλαίσια της στήριξης των νησιών μας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

«Βάζουμε δηλαδή προσωρινά πλάτη ως τοπική κοινωνία, μέχρι να αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα ο ήδη ψηφισμένος νόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενεργή  η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας  με τον μήνα, χωρίς πρόστιμο

Ενεργή η πλατφόρμα για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα,...

Άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, μπορούν να...

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της Βέροιας

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για το Ιστορικό Κέντρο της...

Γράφει ο Γιώργος Ι. ΚαλογήρουΜια εξαιρετικά...

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΙΚΟΧΩΡΙΩΝ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΤο σχέδιο επίθεσης για την...

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις Εκδόσεις «ερωδιός»

Βιβλιοκριτική «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη Έξαρχου από τις...

Του Ηλία Χασιώτη*To Βιβλίο «ΤΟΪΒΑΣΙΑ» του Γιώργη...

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Ακούγοντας το Παραμύθι *Tης Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Μέσα στην άσπρη μολυβοθήκη το στυλό,και η παρέα του...

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό μυστήριο όλων των αιώνων)

Η Ανάσταση του Χριστού (το μέγιστο και μοναδικό...

Του ιερέως:ΠαναγιώτουΣ. Χαλκιά«Μήπως αυτό πουθαρρούμε...

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό μας μότο στον πολιτισμό»

Πρόεδρος ΚΕΠΑ: «Βέροια, η πόλη της μουσικής, το φετινό...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την...

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...