Ανοιχτό κάλεσμα της «Επιτροπής Αγροκτηνοτρόφων», στις εκλογές για νέο Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου  Αλεξάνδρειας

Ανοιχτό κάλεσμα της «Επιτροπής Αγροκτηνοτρόφων», στις εκλογές για νέο Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για νέο Δ.Σ στον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας καλούν όλους τους συναδέλφους τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων , την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας απο τις 10 π.μ έως τις 4:30 μμ, επισημαίνοντας πως όσοι δεν είναι μέλη θα πρέπει να εγγραφούν  και να ψηφίσουν. Σε σχετική ανακίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει:

«Συνάδελφοι, ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Το ξεκλήρισμα μας – των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων – υλοποιείται με δύο ταυτόχρονες και καλά οργανωμένες επιθέσεις που δεχόμαστε τόσο απο την ΕΕ όσο και απο τους μεγαλεμπόρους, τους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Από την μία στο εισόδημα και απο την άλλη στο κόστος παραγωγής και τα έξοδα.

Απο τη μία με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού (βαμβάκι 38 λεπτα, ροδάκινο στο κοστος παραγωγης 23 λεπτα κλπ) όταν και αν πληρωθούμε τον κόπο μας και δεν μας φεσόσι ο έμπορος . Με τη μείωση (60%) των επιδοτήσεων με βάση την ΚΑΠ 2014-2020. Με την μη αποζημίωση μας απο φυσικές καταστροφές.

Άπο την άλλη με την διόγκωση στο κόστος παραγωγής, στο ΦΠΑ των αγροεφοδίων, στο πετρέλαιο, με τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ,) ,την αύξηση των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολόγητου και φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , πιστοποίηση ψεκαστικών, κόστος ζωής.

Και τέλος, τις κατασχέσεις να κρέμονται πάνω απο τα κεφάλια μας ως η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται “μεταρρυθμιστική αναδιάρθρωση” της αγροτικής παραγωγής, που δεν είναι άλλο απο την συγκέντρωση της γής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών καπιταλιστών, μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων.

Σε αυτή τη διπλή επίθεση που έχει σκοπό να μας ξεκληρίσει δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι θεατές. 

Καλούμε το παρόν ΔΣ του συλλόγου να καλέσει σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση η οποία να εκλέξει την εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει την εκλογική διαδικασία.

Η Επιτροπή  Αγροκτηνοτρόφων Δήμου Αλεξάνδρειας, απο τη συγκρότησή της  τάχθηκε ανοιχτά με το πλαίσιο αιτημάτων που βάζει η ΠΕΜ (Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων). Ως μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Αλεξάνδρειας αλλα και ως αγρότες θα αγωνιστούμε σε αυτό το μετερίζι. Τα προβλήματα είναι κοινά για τους μικρομεσαίους αλλά και μεγαλύτερους αγρότες. Το ενωτικό πλαίσιο πάλης που βάζει η ΠΕΜ βγήκε μέσα απο ζημώσεις όλα αυτά τα χρόνια, μέσα απο αμοιβαίους συμβιβασμούς , ώστε και οι μικρότεροι να επιβιώσουν αλλά και οι μεγαλύτεροι να μπορούν να καλλιεργούν. Θεωρούμε οτι αυτό το πλάισιο καλύπτει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Μπροστά στη κάθετη και ριζική διαφωνία πανω στο πλάισιο πάλης και αιτημάτων με την παρούσα διοίκηση, αποφασίσαμε οτι οι θέσεις  μας για το αγροτικό ζήτημα δεν  χωράνε  σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο το μόνο που κάνει είναι να συσκοτίζει, να προκαλεί σύγχυση και να κρύβει τις βαθιά ταξικές διαφορές των δύο γραμμών που έχουν διαμορφωθεί στο αγροτικό κίνημα. Ετσι  παίρνουμε μέρος στίς εκλογές ως  συνδυασμός με ψηφοδέλτιο και επωνυμία: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα ...

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε στις 26 Μαρτίου 2024,...

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι σε Καμποχώρι και Σταυρό

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε σήμερα, 22 Μαρτίου...

Πορίσματα  ΕΛ.Γ.Α.  από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Πορίσματα ΕΛ.Γ.Α. από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.  για  ΔΙΑΒΑΤΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α. για ΔΙΑΒΑΤΟ

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι και Στενήμαχο

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι...

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε καλλιέργειες της Πρασινάδας

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή 15 ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...