Εικονική Δίκη εγκλήματος για εκπαιδευτικούς λόγους από την επιστημονική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Εικονική Δίκη εγκλήματος για εκπαιδευτικούς λόγους από την επιστημονική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Την Δευτέρα 16  στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βέροιας, έλαβε χώρα ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στη βάση μιας επιστημονικής έμπνευσης των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Βέροιας.

Αφορά μια εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση και ειδικότερα την παρουσίαση μιας εικονικής δίκης αρμοδιότητας Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τα νεότερα μέλη του συλλόγου και ασκούμενοι δικηγόροι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν με την μορφή «εργαστηρίου» την συγκρότηση του Δικαστηρίου με ενόρκους αλλά και την ολοκλήρωση μιας ποινικής δίκης κακουργηματικού χαρακτήρα σε όλα της τα στάδια με τις αναγκαίες διδακτικές επισημάνσεις όπου επιβαλλόταν, ώστε η παρακολούθηση να είναι άρτια και ουσιαστική.


Τους ρόλους δικαστών, ενόρκων αλλά και διαδίκων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων αλλά και της πολιτικώς ενάγουσας, ανέλαβαν δικηγόροι του Πρωτοδικείου Βέροιας. Την δέουσα σοβαρότητα σε επίπεδο τάξης αλλά και νομικής αρτιότητας εξασφάλισε η ουσιαστική και άριστη παρουσία Πρωτοδίκη και Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά και δικαστικής υπαλλήλου του ποινικού τμήματος, που λειτουργούν στο Πρωτοδικείο Βέροιας.


Αναδεικνύοντας τα πόσα σημαντικά μπορούν να προκύψουν στις μέρες μας μέσα από την συνδυαστική λειτουργία Δικαστών, Εισαγγελέων και Δικηγόρων, ολοκλήρωσαν μια πραγματική από διαστάσεις νομικές και πρακτικές δίκη, η οποία θα αποτελέσει το πρόθεμα σε ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πόνημα που θα παραδοθεί από τους νομικούς του τόπου μας, περί την έναρξη του επόμενου δικαστικού έτους. Σημαντικότατη η συμμετοχή των δικηγόρων αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εικονική δίκη.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η σημαντική αρωγή του Α.Τ. Βέροιας που διέθεσε δύο αστυνομικούς για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση συνθηκών πραγματικής δίκης, στο όλο εγχείρημα. Είναι λιγότερο ενδιαφέρον να αναφερθούν ονόματα των συμμετεχόντων στο εγχείρημα. Αυτό από μόνο του αναδεικνύει το πόσα πολλά δημιουργούνται εκεί που υποχωρεί το εγώ και προάγεται το όλο. Αυτό δεν το αντιστρατεύεται η αναφορά στους Σοφία Ζεϊμπέκη, Γιώργο Χατζόγλου, Βαγγέλη Γεωργιάδη και Νίκο Φειδάντση, που πραγματικά με τις επιλογές τους κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν αυτήν την δουλειά.

Όπως μας δήλωσαν οι γνωρίζοντες,  η προσπάθεια για ενημέρωση και προαγωγή του επιστημονικού λόγου μόλις ξεκίνησε. Αν κρίνουμε από τα πρόσωπα και τον αριθμό των συμμετεχόντων, που σε ώρα και ημέρα εργάσιμες άφησαν πίσω εκκρεμότητες και δουλειές για να συνεργαστούν, τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα.

Ένα μπράβο στην Ομάδα αυτήν.  


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...