Θεοφάνεια 2020 και καθαγιασμός των Υδάτων στην Ημαθία

Θεοφάνεια 2020 και καθαγιασμός των Υδάτων στην Ημαθία

Με την  πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας, τον Μεγάλο Αγιασμό και την λιτανευτική πομπή προς το ποτάμι Τριπόταμος που διασχίζει την πόλη, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Βέροια χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Πανταλεήμονα και παρουσία τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.


Παρά το τσουχτερό κρύο στην τελετή  καθαγιασμού των υδάτων και της ρίψης του Σταυρού, αρκετοί τολμηροί νέοι άντρες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Τριποτάμου για τον Σταυρό τον οποίο έπιασε ο 19χρονος Δημήτρης Αντάρας και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη παίρνοντας την ευλογία του, ενώ μετά την ρίψη του Σταυρού, όπως γίνεται κάθε χρόνο, μπήκαν στο αγιασμένο νερό και αναβάτες με τα άλογά τους.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαΐτζίδης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Αλέκος Τσαχουρίδης, Στάθης Κελεσίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Πυρινός, Νίκος Αγγέλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσης Κούγκας.


Στο Ξηρολίβαδο


Σε υψόμετρο 1250 μ. γιόρτασαν τα Θεοφάνεια μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου και κάτοικοι του χωριού, στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της λίμνης, όπου βυθίστηκε  ο Τίμιος Σταυρός, μετά τη θεία λειτουργία. Μια μεγάλη φωτιά ζέστανε όσους παραβρέθηκαν στο Ξηρολίβαδο και μετά την κατάδυση του Σταυρού, το γλέντησαν με κρασί και μεζέδες.


Στο Φράγμα


Στις 3:30 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης μετέβη στην τεχνητή λίμνης του Αλιάκμονα όπου επίσης τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπου τον Σταυρό έπιασε η 17χρονη Σοφία Τράιου από την Άμμο. 


Στη Νάουσα


Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης  μετέβη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ναούσης όπου τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων. Όπως κάθε χρόνο, ξεχωριστό χρώμα στην τελετή έδωσαν τα δεκάδες μέλη του Ιππικού Ομίλου Νάουσας με τα άλογά τους. 


Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας της Ν.Δ., Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο Διοικητής της Β΄ Μοίρας Στρατού Κώστας Αναστασιάδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας, Αντιπύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. 


Ακολούθησε στο   Δημοτικό κολυμβητήριο της Νάουσας ο  καθαγιασμός των υδάτων  για τους αθλητές ενώ παρόμοια τελετή προηγήθηκε και  στο σιντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου. 



Στην Αλεξάνδρεια


Με λαμπρότητα έγινε ο αγιασμός των υδάτων και στην Αλεξάνδρεια, με τρείς  βουτηχτές φέτος, στο δημοτικό κολυμβητήριο. Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξάνδρειας παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και πλήθους πιστών, ακολούθησε ο αγιασμόςτων υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας.


Αψηφώντας το δριμύ κρύο και τον παγωμένο αέρα, έπεσαν στο νερό οι Παναγιώτης Πασακαλης και τα αδέρφια Θάνος και Κωνσταντίνος Μπαμπαλής και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο Θάνος Μπαμπαλής. Οι βουτηχτές έλαβαν από τον δήμαρχο κ. Γκυρίνη, δωρεάν πρόσβαση στο ανοικτό δημοτικό κολυμβητήριο για το 2020.

Στη Μονή Καλλίπετρας


Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και στο Μοναστήρι της Παναγίας Καλλίπετρας,  με μοναδικό τρόπο στην όχθη του Αλιάκμονα, όπου ο ηγούμενος έριξε το Τίμιο Σταυρό και αγίασε τα νερά του ποταμού που διασχίζει και την Ημαθία.

Στην Πατρίδα


Με τη ρίψη του Σταυρού στο Αγίασμα του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας η γιορτή των Αγίων Θεοφανίων στην Πατρίδα. Αρκετά παιδιά αψήφησαν το κρύο, έπεσαν στα νερά  και πήραν την ευλογία του π. Διονύση, για καλή φώτιση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...